Παναγιώτης Στάικος: Μία απάντηση σε ερώτημα αναγνώστη σχετικά με την χωρητικότητα του νέου κλειστού του Αστακού.


Αγαπητό ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS.
Με αφορμή ένα ανώνυμο, αλλά πολύ ευγενικό σχόλιο: Ανώνυμος 7 Νοεμβρίου 2016 - 4:50 μ.μ., που τον γράφοντα θέλω να ευχαριστήσω για τα καλά του λόγια, θέλω να σας παρακαλέσω θερμά να αναρτήσετε σε νέα ανάρτηση αυτή μου την διευκρίνιση - γνώση και γνώμη, γιατί πιστεύω, ότι θα είναι πολύ χρήσιμη, αυτή η γνώση να γίνει γνωστή και στην Κοινωνία.
Θέλω να σας ενημερώσω, ότι εγώ το 2009 που μαζί με τους συνεργάτες μου αποφασίσαμε, παρά το γεγονός ότι υπήρχε το μικρό κλειστό στο Γυμνάσιο, να κατασκευάσουμε και το νέο κλειστό, το κάναμε γιατί απλά πιστεύαμε, ότι οι αθλητικές υποδομές δεν είναι πολυτέλειες, αλλά μεγάλη ανάγκη για τις σύγχρονες Κοινωνίες.!!!
Την εποχή εκείνη ο Αίολος Αστακού ήταν μια μικρή ομάδα, η οποία έπαιζε στα όρια του Νομού μας και έπαιζε στο κλειστό του Γυμνασίου.
Σύμφωνα με τους Νόμους αυτού του Κράτους ήταν απαραίτητη προϋπόθεση, για να δημοπρατήσουμε το έργο, να έχουμε και την έγκριση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, η οποία καθόριζε τον τύπο, το μέγεθος και τις προδιαγραφές του Γυμναστηρίου και εμείς απλά είχαμε το δικαίωμα της επιλογής μεταξύ τεσσάρων επιλογών, ως προς την Αρχιτεκτονική του μορφή και όχι ως προς το μέγεθος του και τον αριθμό των θέσεων των φιλάθλων.!!! Μάλιστα αν θυμάμαι καλά ο συγκεκριμένος τύπος Κλειστού Αθλητικού Γυμναστηρίου πρέπει να χαρακτηριζόταν Τ11Β.!!! 
Επομένως και να είχαμε τα χρήματα, για να κάναμε μεγαλύτερο με 1.000 θέσεις φιλάθλων, δεν θα μας έδινε έγκριση η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, να το δημοπρατήσουμε σε έναν Δήμο 12.000 κατοίκων που ήταν ο Δήμος Αστακού.
Αλλά και σήμερα εάν ο Αίολος έπαιζε στην Α1 Εθνική κατηγορία (πράγμα το οποίο εγώ εύχομαι ολόψυχα να γίνει σύντομα) και ο Δήμος ξεκινούσε να το δημοπρατήσει το έργο, πάλι δεν θα έδινε έγκριση για κατασκευή μεγαλύτερου γηπέδου, μια και το γήπεδο χαρακτηρίζεται ως Δημοτικό Κλειστό Αθλητικό Γυμναστήριο και για μια κωμόπολη 2.500 κατοίκων, θεωρείται ως υπερβολή και σπατάλη η διάθεση από το Κράτος πολύ μεγαλύτερου ποσού για κατασκευή μεγαλύτερου γηπέδου. Γι’ αυτό και στον Νομό ολόκληρο, ακόμη και στο Αγρίνιο με 100.000 κατοίκους δεν υπάρχει κλειστό με 1.000 θέσεις φιλάθλων και θα σου έλεγε εάν η ομάδα χρειάζεται μεγαλύτερο γήπεδο, γιατί παίζει στην Α1, να το κατασκευάσει ο ιδιοκτήτης της ομάδας.
Για όλα αυτά θα πρέπει να καταλάβουμε, πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πολύ δύσκολος χώρος και κάθε καλοπροαίρετη κριτική ή διαφορετική άποψη, είναι πολύ χρήσιμη για την Κοινωνία.
Με την ολόψυχη ευχή, νεότεροι και ικανότεροι άνθρωποι από εμένα,  είτε ζω εγώ ή έχω πεθάνει, να κάνουν πολύ περισσότερες και μεγαλύτερες αθλητικές υποδομές και όχι μόνο.!!! 

Αστακός 10/11/2016

Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Με πολύ εκτίμηση για το έργο που προσφέρετε στην κοινωνία ως Blog
DR. Παναγιώτης Στάικος
Πρώην Δήμαρχος Αστακού

4 σχόλια:

  1. ΟΚ γιατρέ, κατανοητό. Ευχαριστώ για τη διευκρίνηση (το είχα φανταστεί για να είμαι ειλικρινής). Παρόλα αυτά όμως σας πιστώνεται η επιτυχία κατασκευής των δύο κλειστών. Αυτή ήταν η ουσία (και ο λόγος της ανάρτησής μου). Και κανονικά το ένα πρέπει να πάρει και το όνομά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το εργο δημοπρατηθηκε επι δημαρχιας Σταικου το 2009
    Ποιος δημαρχος κατασκευασε τις βασεις του γηπεδου ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 7:14 μ.μ
    Από ότι ξέρω ,με εντολή Σαμαρά ο αναπληρωτής του Δήμαρχος Φώτης Λιβάνης είχε δηλώσει σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι είναι πολιτική επιλογή της Δημοτικής Αρχής ήταν να μην γίνει το κλειστό γυμναστήριο .
    Αυτό είναι αλήθεια ή ψέμα;
    Είναι αλήθεια ή ψέμα ότι ο κύριος Σαμαράς ζήτησε από την εργολάβο που έφτιαχνε το κλειστό να δώσει το 30% από τις 180.00 ευρω από το ένταλμα για τις βάσεις του κλειστού για το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου και όταν η εργολάβος έκανε καταγγελία στον σύλλογο εργοληπτών και στον εισαγγελέα αναγκάστηκε ύστερα από εντολή του εισαγγελέα να την πληρώσει την επόμενη ημέρα;
    Εγώ τον Σταικο για δικούς μου λόγους ούτε τον πήγαινα ούτε τον πηγαίνω ,αλλά με κάτι τέτοιες σαχλαμάρες μάλλον θα με κάνετε υποστηριχτή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 11 : 23
      Τον Σταϊκο τον παραδέχομαι
      όχι τόσο για την γνώμη του , αλλά γιατί είναι αυθόρμητος χαρακτήρας


      Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.