Δελτίο τύπου του Δήμου Ξηρομέρου σχετικά με την ένταξη του νέου κτιρίου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μύτικα στο ΕΣΠΑ.


Αστακός, 04/11/2016
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.

Ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» η «Ανέγερση Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας».

Αγαπητοί Συνδημότες/ Συνδημότισσες.
Η Δημοτική Αρχή βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Περιφερειάρχης κ. Κατσιφάρας Απόστολος, έκανε δεκτό το αίτημα του Δήμου Ξηρομέρου για την ένταξη και κατασκευή του έργου «Ανέγερση Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας».
Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου αυτού ορίζεται Απρίλιος 2017 έως Οκτώβριος 2018.
Πρόκειται για ένα διδακτήριο ολοήμερης λειτουργίας που περιλαμβάνει:
1. Το Δημοτικό με 6 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πληροφορικής, εργαστήριο φυσικών επιστημών, βιβλιοθήκη, ξένης γλώσσας, εργαστήριο αισθητικής αγωγής, γραφείο δασκάλων και διευθυντού, γραμματείας και αρχείου, χώρος γυμναστού, συλλόγου γονέων, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, γυμναστήριο, χώροι φαγητού, ιατρείου, κυλικείου κ.α.
2. Το Νηπιαγωγείο με αίθουσες εργασίας, ανάπαυσης, πολλαπλών χρήσεων, γραφείο νηπιαγωγών, χώρο φαγητού, λοιπούς βοηθητικούς χώρους.
Το συνολικό εμβαδόν του κτιρίου είναι 1.754,28 μ2 μη συμπεριλαμβανομένων των 110,40 μ2 του υπόστεγου και του στεγάστρου της εισόδου του δημοτικού, των 41,25 μ2 του υπόστεγου του νηπιαγωγείου και του εξωτερικού κλιμακοστασίου. Συνολική στεγασμένη δόμηση 1.820,12 μ2.
Άλλη μια δέσμευση του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής στο τομέα της παιδείας γίνεται πραγματικότητα.

Από το Δήμο Ξηρομέρου

5 σχόλια:

 1. << ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ >>

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. " Αλλη μια δέσμευση του Δημάρχου και της λοιπής Δημοτικής Αρχής "

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η ενεργοποίηση των υγιών δυνάμεων της τοπικής κοινωνίας μας ,
  τόσο στο παρόν θέμα όσο και στα άλλα δύο μεγάλα θέματα που πρόσφατα απασχόλησαν την κοινωνία του δήμου μας (βιομάζα-παροπλισμένα πλοία) οδήγησαν την δημοτική αρχή να εναρμονισθεί πλήρως με την βούληση της τοπικής κοινωνίας μας.
  καλημέρα ! στους απλούς συνδημότες μας που αγωνιούν και αγωνίζονται για κάτι καλύτερο για την κοινωνία μας !
  Σπύρος Ν. Γιαννέλης
  Αρχοντοχώρι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΙΚΑΝΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΛΕΓΑ ΕΓΩ ΤΙ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΣΑΤΕ........ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΝΕΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΤΡΕΞΕ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ , ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΘΑ ΕΙΧΕ ΜΕΙΝΕΙ......!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Έλεος! Πότε θα σταματήσει επιτέλους η οικειοποίηση του ιδρώτα και της εργασίας των προκατόχων της, από κάθε δημοτική και όχι μόνο αρχή; Σε άλλους το οφείλουμε το έργο κύριοι και όχι σε εσάς. Εσείς το σαμποτάρατε όταν είσαστε στην αντιπολίτευση, όπως και το Κέντρο Υγείας του Μύτικα και κάθε προσπάθεια για τη βελτίωση της εικόνας και την ανάπτυξη της περιοχής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.