1.300.000 € το ύψος του δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων που συζητά να πάρει ο Δήμος Ξηρομέρου. Το επίσημο έγγραφο.


Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 23.12, 1ο θέμα συζήτησης είναι το: «Σύναψη δανείου σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 43 του Ν. 4325/2015 (ΦΕΚ 47/Α/11.5.2015) για ισοσκέλιση προϋπολογισμού όπως συμπληρώθηκε με το άρθρο 2 της από 26.8.2015 ΠΝΠ (ΦΕΚ 102/Α/26.8.2015) και ισχύει».
Στην εισήγηση του θέματος, θα αναγνωσθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο το υπ' αριθμόν (0)121374_16/6.12.2016 απαντητικό έγγραφο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων στο σχετικό υπ' αριθμόν έγγραφο 11512/5.12.2016 του Δήμου Ξηρομέρου, όπου εκδηλώνεται το ενδιαφέρον του Δήμου για σύναψη δανείου.
Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό, υποβάλλεται προσφορά σύναψης δανείου στο Δήμο Ξηρομέρου για ύψος 1.300.000 € και για περίοδο αποπληρωμής 25 ετών. Περισσότερες λεπτομέρειες για το δάνειο και τις προϋποθέσεις χορήγησης του, μπορείτε να δείτε διαβάζοντας το επίσημο έγγραφο εδώ.

8 σχόλια:

  1. Τόσο κρίσιμες πολιτικές αποφάσεις που αφορούν το παρόν και το μέλλον της τοπικής κοινωνίας μας !
    για να είναι ευρύτερα κοινωνικά αποδεκτές και ηθικά τεκμηριωμένες και θεμελιωμένες ,
    θα πρέπει απαραιτήτως πέραν της απαιτούμενης νομιμότητας , να στηρίζονται οι σχετικές πολιτικές αποφάσεις στην ευρύτερη πλειοψηφία των 3/4 ή έστω των 2/3 των μελών του είκοσι επταμελούς δημοτικού συμβουλίου του δήμου μας.
    Σε κατώτερη εκδοχή πλειοψηφίας , μπορεί να είναι νόμιμες , αλλά στην Συνειδησή μου και ως απλό μέλος της κοινωνίας μας , θεωρούνται ηθικά έωλες.
    Ευχαριστώ !
    Σπυρίδων Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι-Ξηρομέρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ότι δίνεται η δυνατότητα σύναψης τέτοιων δανείων δείχνει ότι η σήψη του συστήματος είναι πολύ πιο βαθειά. Το παρακράτος των ΟΤΑ φτιάχνει και νόμους κομμένους και ραμμένους για να τη βγάζουν καθαρή. Κατά τα λοιπά ο Σημίτης ήταν ο αρχιερέας της διαπλοκής και ο εφευρέτης της δημιουργικής λογιστικής. Δυστυχώς μας αρέσουν τα συνθήματα και τα πληρώνουμε ακριβά. Πράξεις δεν βλέπω. Χρόνια πολλά κύριε Σπύρο και καλή υγεία σε όλους (και πνευματική)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε συνδημότη μας !
      Σ' ευχαριστώ για τις καλές ευχές και Χρόνια πολλά !
      θέλω να σημειώσω μόνο αυτό που ακριβώς αισθάνομαι :
      Μέσα στο χάος και σε ότι σκοτεινό υπάρχει και μας περιβάλλει
      να κρατήσουμε ως άνθρωποι την εσωτερική μας γαλήνη
      και ισορροπία και έχει ο Θεός ή ο δαρβίνος για όλο τον κόσμο.
      καλό μας μεσημέρι !
      Σπύρος Ν. Γιαννέλης

      Διαγραφή
  3. Και μόνο το γεγονός ότι κάποιος ή κάποιοι τόλμησαν να εισάγουν ως θέμα το δανεισμό, με πρόσχημα τον ισοσκελισμό του Π/Υ, δείχνει ασέβεια στις επόμενες γενιές και πλήρη αδυναμία αντίληψης της πραγματικότητας και των αιτίων που οδήγησαν τη χώρα στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα, αν όχι κάτι πολύ χειρότερο που δεν διανοούμαι ότι μπορεί να χαρακτηρίζει εκλεγμένους δημοτικούς άρχοντες. Ελπίζω και πιστεύω ότι δεν θα υπάρξουν δημοτικοί σύμβουλοι που θα ψηφίσουν το συγκεκριμένο θέμα. Ολόκληρη η κοινωνία ωφείλει να αντιδράσει δυναμικά σε αντίθετη περίπτωση ώστε να μην υλοποιηθεί τυχόν θετική απόφαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε συνδημότη ! 6 : 47
      Η σκέψη για λήψη δανείου δέν ήταν στο προεκλογικό πρόγραμμα της δημοτικής αρχής στις δημοτικές εκλογές τον Μάιο του 2014.
      επομένως η απόφαση για λήψη δανείου είναι πολιτικά και ηθικά έωλη.
      Γι' αυτό θα πρέπει να έχει την έγκριση της αυξημένης και ευρύτερης πλειοψηφίας του είκοσι επταμελούς δημοτικού συμβουλίου του δήμου μας.
      καλό βράδυ !

      Διαγραφή
  4. Σύμφωνα με τους όρους του δανείου που όλοι διαβάζουμε :
    δάνειο 1.300.000 ευρώ
    με ετήσια δόση 85.874,98 ευρω × 25 ετη = 2.146.874 ευρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δηλαδή εάν κάνουμε ένα τεχνικό έργο
    που κοστίζει 13.000 ευρώ
    τώρα με το δάνειο το ίδιο τεχνικό έργο
    θα μας κοστίσει 21.468 ευρώ
    Μπράβο μας !
    Να καμαρώνουμε τους πολιτικούς ταγούς του τόπου μας.



    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.