Ο έρωτας… σκότωσε και στο Αγρίνιο και του πήγε!


Σε μια κατάμεστη αίθουσα, στο συνεδριακό κέντρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο, η «ΒΕΓΑΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ» και ο συγγραφέας Δημήτρης Αρβανίτης, παρουσίασαν την Δευτέρα 12 Δεκέμβρη το μυθιστόρημα «ο έρωτας σκοτώνει και του πάει».
Την εκδήλωση άνοιξε με ένα θερμό και από καρδιάς χαιρετισμό, η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας κα Χριστίνα Σταρακά, η οποία αφού συνεχάρη τον συγγραφέα για το έργο του, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην κοινωνική διάσταση της προσπάθειας και τους σκοπούς της «ΒΕΓΑΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ».
Ιδιαίτερη αίσθηση με την τοποθέτηση της, προκάλεσε η εκπαιδευτικός Έλενα Μάντζιου – Κοτρολού, η οποία μιλώντας με λόγια ψυχής, εξήρε τον συγγραφέα για το τελικό αποτέλεσμα, κάνοντας παράλληλα μία λεπτομερή παρουσίαση του βιβλίου, εξομολογούμενη στους παρευρισκόμενους τα συναισθήματα που την κυρίευσαν διαβάζοντάς το. Κλείνοντας, παρατήρησε ότι το έργο αυτό, της έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσει καλύτερα τον συγγραφέα, τον οποίο είχε την τύχη ή την ατυχία όπως τόνισε χαρακτηριστικά να γνωρίσει μόνο στα δύσβατα μονοπάτια της πολιτικής ενώ συμπερασματικά, παραφράζοντας και τον τίτλο του μυθιστορήματος, αποφάνθηκε ότι τελικά, το γράψιμο… πάει στον Δημήτρη Αρβανίτη χωρίς αμφιβολία!
Την σκυτάλη της παρουσίασης, πήρε ο φιλόλογος και Δρ. κλασσικής φιλολογίας του ΕΚΠΑ, κ. Παναγιώτης Κοντονάσιος. Ο κ. Κοντονάσιος, αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την πρόσκληση, έκανε μια λεπτομερή ανάλυση του «ο έρωτας σκοτώνει και του πάει» από φιλολογική άποψη και τεχνικής γραφής του από τον συγγραφέα. Χαρακτήρισε το μυθιστόρημα εξαιρετικό ενώ ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε στο κοινό που ήταν παρών, η σύγκριση της γραφής του Δ. Αρβανίτη με εκείνες των Ν. Καζαντζάκη και Μ. Καραγάτση! Ολοκληρώνοντας την παρουσίαση του, συμπέρανε ότι αξίζει τον κόπο κάποιος να αποκτήσει το βιβλίο και να το διαβάσει.
Ο συγγραφέας Δημήτρης Αρβανίτης, με την τοποθέτηση του εν συνεχεία, παρέσυρε το κοινό σε μία συζήτηση για τον έρωτα, την προδοσία, τις ανθρώπινες σχέσεις και την αγάπη. Με το καυστικό του χιούμορ και τα υπονοούμενα του για τις ιστορίες που μας αφηγείται στο βιβλίο, γέννησε πολλές απορίες και προκάλεσε τον καθένα αφού διαβάσει το βιβλίο, να αναζητήσει την αλήθεια μέσα του…
Τον συντονισμό της εκδήλωσης, είχε ο εκδότης της εφημερίδας «ΓΕΓΟΝΟΣ» κ. Γιώργος Ροΐδης, ενώ αποσπάσματα του έργου απέδωσαν οι ηθοποιοί του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου Γιούλη Μαρούση, Σίμος Πετρόπουλος και Χρήστος Καρτέρης.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του βιβλίου, θα ενισχύσουν τις προσπάθειες του «Φάρου Τυφλών Ελλάδος», για το δικαίωμα των συμπολιτών μας με τύφλωση στην ζωή, την εργασία και την κοινωνικοποίηση.

* Οι φωτογραφίες είναι ευγενική παραχώρηση του κ. Ντ. Τσιρογιάννη τον οποίο και ευχαριστούμε.0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.