Η μηχανή του χρόνου: Ο παλιός Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου Μύτικα.


Την ερχόμενη Τρίτη γιορτάζει η εκκλησία του χωριού μας, ο Άγιος Νικόλαος, και με την ευκαιρία αυτή σας παρουσιάζουμε σήμερα μία πολύ σπάνια φωτογραφία, που μας παραχώρησε η συμπατριώτισσα μας από τον Μύτικα κα Βάσω Τσαμπιέρη, την οποία και ευχαριστούμε θερμά. Απαθανατίζει μία ομάδα γυναικών από τον Μύτικα στην παλιά εκκλησία του Αγίου Νικολάου, πριν δηλαδή ακόμα χτιστεί η σημερινή εκκλησία του Μύτικα. Πραγματικά μία θαυμάσια φωτογραφία, αγνώστου χρονολογίας για εμάς και εδώ ζητάμε περισσότερες πληροφορίες από τους παλαιότερους.

5 σχόλια:

  1. Ειναι την δεκαετία του 50 , νομίζω απο τον στολισμό του Επιταφειου, οταν σύμφωνα με τις αφηγήσεις της θείας μου της Αγγελικής Τσαμπιερη , οι κοπέλες φορούσαν τα καλα τους και στόλιζαν τον Επιταφειου ως εργονομία τέχνης με λευκούς κρίνους και μωβ βιολέτες! Ειναι σπάνια φωτογραφια ανεκτίμητης πολιτιστικής μας και συναισθηματικής αξίας!!! Την βρήκα αναμεςα Σε πολλές άλλες φωτογραφίες κειμήλια στο σπίτι της μάνας μου!Απο τα αριστερά ειναι μια κούκλα η Βουλα του Προκοπη, η Βουλα του Κατωποδη, η Πιπινα του Τζαφρωνη, πισω απο την Βουλα ειναι η Σταθουλα μάνα του Μιχαλη, αριστερά και στο βαθος η θεία μου η Φανιω και αριστερά μπροστά νομίζω η νονά μου η Ασπασία ! Θα μας το επιβεβαιώσει ο Πάνος! Αν θυμηθώ και άλλες θα επανέλθω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσέχοντας καλύτερα ειναι τελος της δεκαετίας του 50 γιατι το κοριτσάκι που κρατάει η Βουλα του Προκοπη, μάνα του Στάθη του Μακρη , πρέπει να ειμαι εγω , γι αυτο και κράτησε την φωτογραφια η μάνα μου!! Μου έβαζε πάντα φιόγκο στα μαλλιά !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μοναδική φωτογραφία. μέρος της ιστορίας του χωριλύ μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πίσω τους ειναι ο Επιταφειος στολισμένος αν προσέξετε καλα!!! Η φωτογραφια αυτη αποκτά ιστορική αξία γιατι ειναι στην Εκκλησια μας τον Άγιο Νικόλαο που δεν υπαρχει πια!! Αφιερωμένη παραμονή της γιορτής του!!!! Βοήθεια σε ολους μας ! Και αιώνια η μνήμη όσων έφυγαν, γιατι απο την φωτογραφια εχουν φυγει οι περισσότερες Μυτικιωτισσες!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πισω απο την Σταθουλα ειναι η Λέτα του Λεκατσα , αδερφή του Αμπάρια, και δίπλα στην νονά μου την Ασπασία ειναι η Λολα του Τζεφρωνη!!! Σχεδόν τις εχω αναγνωρίσει ολες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.