Τα ηχογραφημένα πρακτικά της συζήτησης που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 16.1.2017.


Το Blog μας σεβόμενο τους δημότες, κάτι που δεν κάνει ο Δήμος Ξηρομέρου και η πλειοψηφούσα παράταξη «Δυνατό Ξηρόμερο - Πρώτα ο πολίτης(!!!!)» που διοικεί τον Δήμο, αναρτά τα ηχογραφημένα πρακτικά της συζήτησης που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 16.1.2017.
Δείχνουμε το δρόμο σε κάτι που ο Δήμος Ξηρομέρου απαξιεί να κάνει στην ιστοσελίδα του, που κόστισε στους δημότες 3.936 € για να μην ξεχνιόμαστε. Φυσικά προεκλογικά, μέσα στον ορυμαγδό υποσχέσεων του κ. Γαλούνη, εδόθη και η υπόσχεση της ζωντανής μετάδοσης με Live Streaming των Δημοτικών Συμβουλίων. Προεκλογικά παραμύθια μάντολες για εντυπωσιασμό των δημοτών.
Οι διοικούντες τον Δήμο δεν κάνουν την απλή ενέργεια να ανεβάσουν ένα αρχείο mp3 μεγέθους λιγότερο από 100 MB, που είναι τα ηχογραφημένα πρακτικά των συνεδριάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων, τα οποία τα έχουν, υπάρχουν δηλαδή, και τάζουν και υπόσχονται Live Streaming!!!
Κάντε το απλό πρώτα και μετά, αντί να κάνετε Live Streaming, που απαιτεί ένα κάποιο εύλογο κόστος για προμήθεια κατάλληλου εξοπλισμού, κάντε καλύτερα ασύγχρονη μετάδοση, δηλαδή ανέβασμα την επόμενη ημέρα του βίντεο των συνεδριάσεων, που είναι πιο απλό και εύκολο και με πολύ χαμηλό κόστος.
Τα ηχογραφημένα πρακτικά τα κόψαμε με χρονική σειρά και τα χωρίσαμε ανάλογα με τα θέματα συζήτησης χωρίς να αποκρύψουμε ούτε ένα δευτερόλεπτο της συζήτησης.
Από την συνεδρίαση απουσίαζε η δημοτική παράταξη «Συμπολιτεία Ξηρομεριτών» λόγω σοβαρού οικογενειακού γεγονότος του κ. Γεωργαλή και ανειλημμένης υποχρέωσης του κ. Τζαχρήστα. Μετά το θέμα 2 και το θέμα 3, η αξιωματική αντιπολίτευση αποχώρησε. Από την αντιπολίτευση παρών και μέχρι τέλος έμεινε ο κ. Κομπλίτσης από την «Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ξηρομέρου».
Ακολουθούν τα ηχητικά πρακτικά στα κάτωθι θέματα:
ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ. Ακούστε το ηχητικό εδώ.
1. ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ 2016-2020. Ακούστε το ηχητικό εδώ.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΧΡΕΟΚΩΠΗΣΕ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΑΚΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 2016. ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ THN ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ BLOGERS ΓΙΑ ΨΕΜΑΤΑ. Βέβαια στη συζήτηση για το δάνειο στις 23.12.2016, αυτός ο ίδιος μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, σε κατάσταση αδιεξόδου και απελπισίας, σχεδόν εκλιπαρούσε λέγοντας ότι αν δεν το πάρουμε το δάνειο, την άλλη ημέρα θα πάρω τη σφραγίδα και τα κλειδιά του Δήμου και θα τα πάω στην Αποκεντρωμένη να τα παραδώσω να έρθουν αυτοί να διοικήσουν. Δημοσιεύσαμε και το σχετικό ηχητικό από τα ηχογραφημένα πρακτικά σε προηγούμενη ανάρτηση μας (δείτε εδώ), αλλά μάλλον το ξέχασε ο κ. Δήμαρχος ή κάτι άλλο συμβαίνει. Ακούστε το ηχητικό εδώ.
2. ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΘ. 175/2016 ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ ΠΕΡΙ ‘ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΕΛΟΥΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΕΤΟΥΣ 2017’ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΝΕΑΣ. Στο 40:00 λεπτό και ενώ προηγουμένως ο κ. Γαλούνης εκτός θέματος έχει αρχίσει προσωπική επίθεση στον κ. Κολοβό, εξοργίζοντας ακόμα και τον Πρόεδρο κ. Λυμπεράτο ο οποίος μάταια, υψώνοντας τη φωνή του, προσπαθεί να επαναφέρει τη συζήτηση στο θέμα λέγοντας στο κ. Γαλούνη ότι είστε εκτός θέματος, υπάρχει το πολύ σοβαρό επεισόδιο μεταξύ του κ. Γαλούνη και της κας Σαμαρά στο οποίο ο κ. Γαλούνης λέει στη κα Σαμαρά: «εσείς κ. Κουμανδράκη πηγαίνετε να παρακαλάτε τον Κουρουμπλή να πάρουμε τις μηνύσεις πίσω και αφήστε τα αυτά» και εκεί η κα Σαμαρά του απάντησε κάτι που έκανε μεγάλη αίσθηση και τίναξε το Δημοτικό Συμβούλιο στον αέρα και πιθανόν θα δημιουργήσει πανελλήνιο θόρυβο, μιας και αναφέρθηκε σε λεγόμενα Υπουργού της Κυβέρνησης για τον κ. Γαλούνη, διόλου κολακευτικά.
Μετά από αυτό ο Πρόεδρος κ. Λυμπεράτος διέκοψε τη συνεδρίαση μέσα σε πανδαιμόνιο. Η αναφορά της κας Σαμαρά υπάρχει στα επίσημα ηχητικά πρακτικά μιας δημόσιας ανοικτής συνεδρίασης, όπως είναι αυτή ενός Δημοτικού Συμβουλίου. Τα πρακτικά τηρούνται από τον Δήμο και αποστέλλονται στους δημοτικούς συμβούλους και γι αυτό και δημοσιοποιείτε και από εμάς. Ακούστε το ηχητικό εδώ.
3. ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΘ. 176/2016 ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ ΠΕΡΙ ‘ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΕΛΟΥΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΕΤΟΥΣ 2017’ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΝΕΑΣ. Ο κ. Κολοβός στο σημείο 12:45 της συζήτησης, με επιχειρήματα απαντά στην αναίτια επίθεση που δέχτηκε από το κ. Γαλούνη. Ακούστε το ηχητικό εδώ.
4. ΑΠΟΔΟΧΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ‘ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ’ ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ MIS (ΟΠΣ) 5003651 ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ‘ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ 2014-2020’. Ακούστε το ηχητικό εδώ.
5. ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΈΠΙΣΚΕΥΗ ΠΡΩΗΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΚ ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΟΥ’. Ακούστε το ηχητικό εδώ.
6. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΗΣ ΑΣΤΑΚΟΥ ΣΤΟ ΟΤ 173 ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΙΘ. 119/2009 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΡΙΜΕΛΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΙΠ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ. Ακούστε το ηχητικό εδώ.
7. ΕΓΚΡΙΣΗ XΟΡΗΓΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΜΕ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟ ΠΡΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟ ΤΚ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ «RURAL CONNECT ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ». Ακούστε το ηχητικό εδώ.
8. ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥ ΠΟΛΥΣΥΧΝΑΣΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΕΤΟΥΣ 2017.
9. ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΜΕΣΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΕΤΟΥΣ 2017.
10. ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΝΕΛΚΥΣΗΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗΣ ΝΑΥΑΓΙΩΝ Η ΠΛΟΙΩΝ ΕΤΟΥΣ 2017.
11. ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡ. 4 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 4 ΤΟΥ ΠΔ 236/1984 (ΦΕΚ -95/Α/84) ‘ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΤΗ Η ΤΗΝ ΟΧΘΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΛΙΜΝΩΝ’.
12. ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ – ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΤΟΥΣ 2017.
13. ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΕΤΟΥΣ 2017.
14. ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. 4412/2016 ΕΤΟΥΣ 2017-01-12.
15. ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΩΝ.
16. ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΖΩΩΝ. Ακούστε το ηχητικό των θεμάτων 8 έως 16 εδώ.
17. ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ Π/Υ 3ΟΥ ΤΡΙΜΗΝΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016. Ακούστε το ηχητικό εδώ.

4 σχόλια:

 1. Εσάς ποιός σας τα δίνει?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. σε αυτο το δημο το παραμυθι και το δουλεμα εχει αναχθει σε επιστημη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. τα παραμύθια ανακουφίζουν λίγο τα πράγματα , αλλά κάποια στιγμή τελειώνουν τα παραμύθια και παραμυθάκια
   κί ερχομάμαστε αντιμέτωποι με την πραγματικότητα.
   να πληρώσουμε δηλαδή τις υποχρεώσεις μας : Φως , νερό κινητό , ενοίκιο , τέλη δημοτικά , τέλη κυκλοφορίας , διόδια κ.τ.λ. κ.τ.λ.κ.τ.λ.
   Εκτός κι' αν τα αφήσουμε α-πλήρωτα όλα αυτά
   και να περνάμε ξέγνοιαστα ωραία και καλά.

   Διαγραφή
 3. μπροβο δημαρχε.
  ασε τα παπαγαλακια να λενε οτι χρεοκωπησαμε.
  εσυ τα κλειδια και τη σφραγιδα μια βολτα θα τα πηγαινες πατρα να δουν την γεφυρα και τα καραβακια

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.