Παρέμβαση της Συμπολιτείας Ξηρομεριτών για την κατάσταση στο Δήμο Ξηρομέρου. «Μέσα Φεβρουαρίου του 2017 και ο Δήμος Ξηρομέρου μοιάζει ακυβέρνητο καράβι».


Τρία χρόνια μετά την επικράτηση της παράταξης Γαλούνη, Πανταζή ήταν αρκετά για να επαληθευτούν πλήρως οι προβλέψεις μας, που διατυπώθηκαν το ίδιο βράδυ των εκλογών του ´14.
Μέσα Φεβρουαρίου του 2017 και ο Δήμος Ξηρομέρου μοιάζει ακυβέρνητο καράβι:
- χωρίς να έχει τακτοποιηθεί το έλλειμμα του Προϋπολογισμού του 2016,
- χωρίς να έχει υποβληθεί ακόμη επίσημο αίτημα για δάνειο στο Ταμείο Παρακαταθηκών,
- χωρίς να έχει εγκριθεί το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός του 2017,
- χωρίς ούτε μια ένδειξη, μετά τη συζήτηση και ψήφιση του Προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος, ότι κάτι αλλάζει στο Δημαρχείο,
- παντελής αγνόηση του 5ετούς Επιχειρησιακού Προγράμματος:
  • Κατατμήσεις έργων.
  • Συντήρηση της ίδιας λογικής και πρακτικής των απ´ευθείας αναθέσεων με τα προηγούμενα χρόνια.
  • Απουσία έργων ανάπτυξης με διάθεση μόλις 25.000 ευρώ για μελέτες.
Ένας Δήμος χρεοκοπημένος οικονομικά, που το 2017 (Ιανουάριος - Φεβρουάριος) οι μόνες δραστηριότητες που έχει να παρουσιάσει είναι τέσσερις(!!) πληρωμές όλες κι όλες, κι αυτές με δικαστικές αποφάσεις (το γνωστό τροπάριο), τη στιγμή που το Δεκέμβριο σε μια υπερπαραγωγή έκδοσης ενταλμάτων πληρωμής μοίρασε 500.000 ευρώ!!!
Μια Δημοτική Αρχή πολιτικά χρεοκοπημένη και υπεύθυνη, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο δημοτικό σύμβουλο, για την κατάσταση που βρίσκεται η περιοχή από τη μια άκρη μέχρι την άλλη και που μοναδικό μέλημά της είναι η σύναψη του δανείου, σανίδα σωτηρίας όχι του Δήμου, αλλά δική τους. Έτσι καταστρατηγώντας κάθε έννοια διαβούλευσης, διαφάνειας και νομιμότητας οι διοικούντες κάτω από το βάρος του ελλείμματος προσπάθησαν σε μια συνεδρίαση σκούπα να κλείσουν όλα τα ανοιχτά μέτωπα που εμποδίζουν τη σύναψη του δανείου, έτσι ώστε να αποφύγουν την επιτήρηση του Δήμου που αν συμβεί (συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες) θα είναι έργο αποκλειστικά δικό τους, εξ αιτίας της ανικανότητας, της αδιαφάνειας και της φαυλότητας με την οποία διαχειρίζονται τις δημοτικές υποθέσεις.
Η πορεία του Δήμου Ξηρομέρου είναι βέβαιο ότι θα ακολουθεί τα αδιέξοδα αυτής της πολιτικής της τοπικής εξουσίας που χαρακτηρίζεται: 
  • Από την έλλειψη οράματος.
  • Από τον «μοναδικό» τρόπο συγκρότησης των συνδυασμών.
  • Από τον ευτελισμό των δημοκρατικών διαδικασιών και των θεσμικών οργάνων (Επιτροπή Διαβούλευσης, Γενικές Συνελεύσεις Τοπικών Κοινοτήτων κλπ) που συμμετέχουν οι πολίτες και 
  • Εν τέλει από τη απουσία της πολιτικής.
Η Συμπολιτεία Ξηρομεριτών θα ζητήσει την πλήρη εφαρμογή του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου προς πάσα κατεύθυνση και θα φέρει κάθε στοιχείο παράνομης διαχείρισης εκ μέρους του Δήμου, ενώπιον κάθε υπεύθυνης Ελεγκτικής Αρχής. Επίσης το επόμενο διάστημα με παρεμβάσεις και ημερίδες θα αναδείξουμε τα πραγματικά προβλήματα του Δήμου και της κοινωνίας καθώς και τις λύσεις που εμείς προτείνουμε.

Υ.Γ.:
  • Η Συμπολιτεία Ξηρομεριτών είναι αντίθετη σε κάθε μορφή επιτήρησης.
  • Η Συμπολιτεία Ξηρομεριτών είναι αρνητική στη σύναψη δανείου ισοσκελισμένου Προϋπολογισμού που προσπαθεί να πετύχει ο Δήμαρχος.
  • Η Συμπολιτεία Ξηρομεριτών αγωνίζεται με όσα μέσα διαθέτει, έτσι ώστε η προσπάθεια του Δημάρχου για σύναψη δανείου να αποτύχει, γιατί πιστεύουμε ότι υποθηκεύει το μέλλον του Δήμου.
  • Η Συμπολιτεία Ξηρομεριτών πιστεύει ότι αν ο Δήμος Ξηρομέρου τεθεί υπό επιτήρηση, αυτό θα είναι αποκλειστικό κατόρθωμα του κ. Γαλούνη και όλων των δημοτικών συμβούλων, που δεν αντιδρούν στα όσα καταστροφικά διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια μας τρία χρόνια τώρα.
  • Η Συμπολιτεία Ξηρομεριτών έχει έρθει σε επαφή με παράγοντες των δύο Δήμων που βρίσκονται σε επιτήρηση (Δήμος Γορτύνας του Ν. Ηρακλείου και Δήμος Σαλαμίνος) και η εικόνα που αποκομίσαμε είναι ότι η επιτήρηση, δεν ισοδυναμεί με καταστροφή και κλείσιμο του Δήμου όπως απειλεί η Δημοτική Αρχή, αλλά με πολιτική ακύρωση του Δημάρχου, της παράταξής του και της λογικής και πρακτικής που διέπει την τοπική εξουσία.

Συμπολιτεία Ξηρομεριτών

9 σχόλια:

  1. εδω που εφτασε το πραγμα με ευθυνη της παραταξης γαλουνη και μαλιστα με γνωση και εθελημενα
    μοναδικη λυση η επιτηρηση δυστυχως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί κύριοι μαλωνετε δεν ξέρετε πως πάρθηκε ο δημος;όποιος πλήρωσε περισσότερα.Αρα τώρα δεν πρέπει να τα πάρουν πισο;μη μου πήτε ότι οι πόλοι ψήφισαν για να γίνουν εργα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι πολλοι ψηφισαν οπως ψηφιζουν και τα κομματα τους.
    Για να ικανοποιησουν το ΕΓΩ τους.
    Αυτο σε ολες τις περιπτωσεις ειναι καταστροφικο.
    Παντα ομως υπαρχουν και οι εξαιρεσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δέν υπάρχει επίσημο αίτημα δανείου και εγγράφτηκε στον Π/Υ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΠΟ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΑΝΕ. ΤΗ ΜΙΑ ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΕΜΜΕΣΑ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΕΝΩ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΟΡΤΥΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ. ΚΑΙ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΕΧΟΥΝ ΕΚΕΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΟ ΠΗΡΑΝ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΣΟΥΝ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΧΡΕΗ!!! ΓΙΑ ΤΗ ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΦΤΩΧΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι πηραν δανειο αλλα δεν εβαλαν να το διαχειριστουν και να συνεχισουν το θεαρεστο εργο τους αυτοι που εφτασαν εσκεμενα το δημο σε αυτη τη κατασταση. εχει μια διαφορα αυτο.
      για τη φτωχια που μυραζει ο συριζα στους δημους θα απαντησω οτι τον συγκεκριμενο δημαρχο τον ειδαμε οταν μπουκωναν τους δημους με χρηματα πασοκ νδ. διεπρεψε

      Διαγραφή
    2. ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙ ΠΑΙΔΙΑ Ο 11:28. ΠΑΡΤΕ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΕ ΕΔΩ. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ????
      ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΑΡΤΕ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΝΕΤΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΛΑ.

      Διαγραφή
    3. Προς11.28
      Το κείμενο γραφει οτι η ΣΞ ειναι αντίθετη σε καθε μορφής επιτήρηση.
      Το ερώτημα τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση σε άλλη διεύθυνση,όχι στη Συμπολιτεία.
      Ο Δ. Γορτύνας είναι ήδη σε επιτήρηση οπότε πρέπει να πάρει δάνειο για να ισοσκελίσει τον προυπολογισμό και το δάνειο το πήρε απο το Ταμείο Παρακαταθηκών.Γράφει το κείμενο κάτι διαφορετικο;;;
      Αυτό που γράφει είναι ότι ο Δ.Γορτύνας δεν έβαλε λουκέτο όταν μπήκε σε επιτήρηση όπως λέει ο δήμαρχος
      ο Δ. Ξηρομέρου δεν είναι σε επιτήρηση.
      Μάλλον εσύ δε καταλαβαίνεις τι διαβάζεις.

      Διαγραφή
  6. Επιτέλους κάποιος βάζει στο ίδιο καζάνι και τους δημοτικούς συμβούλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.