Συμπληρώνεται ένας χρόνος αύριο από την στιγμή που βγήκε στη δημοσιότητα η υπόθεση της άσκησης δίωξης για τα τέλη της Αλυζίας. Μάλλον μετά από ένα χρόνο, επιτέλους έφτασε η στιγμή για τη γνωμοδότηση Δικηγόρου.


Με την ευκαιρία της πρόσκλησης για συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τρίτη 28.2 με θέμα: «Ορισμός Δικηγόρων για δήλωση παράστασης πολιτικής Αγωγής Δήμου σχετικά με την υπόθεση άσκησης ποινικής Δίωξης από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδος, με φερόμενο παθόντα – ζημιωθέντα το Δήμο Ξηρομέρου» (δείτε εδώ) και τη συμπλήρωση αύριο Παρασκευή 24.2, ενός χρόνου από την ημέρα που γνωστοποιήθηκε αυτή η υπόθεση, δημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο το οποίο το έχουμε έτοιμο από το Σεπτέμβριο αποθηκευμένο στον υπολογιστή μας και δεν είναι τωρινό (αυτό το γνωρίζουν εδώ και μήνες κάποιοι προφορικά από εμάς), γιατί ήμασταν σίγουροι ότι θα έφτανε η 24.2.2017 χωρίς να υπάρχει καμία εξέλιξη.
Ήταν 24 Φεβρουαρίου 2016 όταν το ενημερωτικό site agrinionews.gr έκανε μία αποκάλυψη βόμβα (δείτε εδώ). Μιλάμε για την αποκάλυψη της ποινικής δίωξης εναντίον του Δημάρχου Ξηρομέρου κ. Ερωτόκριτου Γαλούνη, σχετικά με την υπόθεση των υπεξαιρεθέντων δημοτικών τελών του τέως Δήμου Αλυζίας. Οι κατηγορίες σοβαρότατες:
 • Υπεξαίρεση στην υπηρεσία από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση από υπαίτιο που μεταχειρίσθηκε ιδιαίτερα τεχνάσματα και το αντικείμενο της πράξης είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, ανώτερης συνολικά των 30.000 €.
 • Απιστία σχετική με την υπηρεσία από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση από υπαίτιο που μεταχειρίσθηκε ιδιαίτερα τεχνάσματα και η ελάττωση της περιουσίας είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, ανώτερης συνολικά των 30.000 €.
Αυτή την στιγμή η υπόθεση βρίσκεται στην κύρια ανάκριση με την υπ΄ αριθμ. 4/20-01-2016 παραγγελία του Εισαγγελέα στην Ανακρίτρια Λευκάδος.


Από την στιγμή της αποκάλυψης του εγγράφου της ποινικής δίωξης και μετέπειτα, ξεκίνησε ένα γαϊτανάκι ενεργειών εκ μέρους του Δήμου Ξηρομέρου με σκοπό την αυτονόητη ενέργεια του για ορισμό Δικηγόρου για παράσταση Πολιτικής Αγωγής για τον φερόμενο ως ζημιωθέντα από την συγκεκριμένη υπόθεση Δήμο Ξηρομέρου (ως συνέχεια του τέως Δήμου Αλυζίας).

Ας δούμε όλο το ιστορικό λοιπόν:
1. Στις 24.3.2016, μετά από ένα μήνα, συνεδρίασε η Ο.Ε με μοναδικό θέμα τον ορισμό Δικηγόρου για παροχή γνωμοδότησης, σχετικά με δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής του Δήμου Ξηρομέρου σε ποινική δίκη και άσκηση τυχόν άλλων ένδικων βοηθημάτων, ύστερα από την άσκηση ποινικής δίωξης από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδος, με φερόμενο παθόντα – ζημιωθέντα το Δήμο Ξηρομέρου. Δείτε το επίσημο έγγραφο εδώ.
2. Στις 9.5.2016, μετά από 1,5 μήνα, ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για ορισμό Δικηγόρου για παροχή γνωμοδότησης, με το σκεπτικό ότι στην συνεδρίαση της Ο.Ε. ο κ. Γαλούνης δεν θα έπρεπε να εκτελέσει χρέη Προεδρεύων ενώ η υπόθεση τον αφορούσε. Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο.
3. Ο Δήμος Ξηρομέρου έκανε προσφυγή κατά της ακύρωσης του ορισμού Δικηγόρου από την Αποκεντρωμένη, στην Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152 του Ν. 3463/06, η οποία έγινε δεκτή στις 15.6.2016. Δείτε εδώ.
Σε αυτό το σημείο βρισκόμαστε τώρα, όπου αναμένουμε την πολύ απλή ενέργεια της γνωμοδότησης του Δικηγόρου για το αν θα πρέπει να ορίσει ή όχι Δικηγόρο ο Δήμος Ξηρομέρου, για παράσταση Πολιτικής Αγωγής για τον φερόμενο ως ζημιωθέντα από την συγκεκριμένη υπόθεση Δήμο Ξηρομέρου.
Από τις 15.6.2016 που οριστικοποιήθηκε ο ορισμός του Δικηγόρου, έχουν περάσει μέχρι σήμερα πάνω από 8 μήνες και από την αρχική ημερομηνία της αποκάλυψης του θέματος στις 24.2.2016, έχουν περάσει 12 μήνες ακριβώς. Το διανοείστε; Ένας ολόκληρος χρόνος συμπληρώθηκε και ακόμη εκκρεμεί η γνωμοδότηση αν θα ορίσουμε Δικηγόρο σε μία τόσο σοβαρή υπόθεση, όπου ανυποψίαστοι δημότες βρίσκονται χρεωμένοι εν αγνοία τους και ενώ έχουν πληρώσει και γενικά τόσο χρόνο είμαστε σε αδράνεια αν θα υπερασπίσουμε τα συμφέροντα του Δήμου Ξηρομέρου που φαίνεται να έχει ζημιωθεί οικονομικά!!!! Μία υπόθεση απλή, με αυτονόητη ενέργεια των ορισμό του Δικηγόρου και τραβά την ανηφόρα μήνες τώρα.
Για δεκάδες μεταγενέστερες υποθέσεις, οι γνωμοδοτήσεις πέφτουν βροχή και βγαίνουν σε χρόνο μηδέν και μάλιστα για υποθέσεις όπου ο Δήμος Ξηρομέρου καλείται να πληρώσει με δικαστικές αποφάσεις και δεν ασκεί αίτηση ανακοπής στις διαταγές πληρωμής. Είναι η γνωστή και δοκιμασμένη μέθοδος του «στρίβειν δια του Πρωτοδικείου», που σας έχουμε εξηγήσει παλαιότερα. Εδώ που φαίνεται να έχει ζημιωθεί οικονομικά ο Δήμος μας με υπεξαίρεση των δημοτικών τελών, η γνωμοδότηση σπεύδειν βραδέως και τα ερωτήματα προκύπτουν λογικά και αβίαστα:
 • Οι υποσχέσεις ότι όλα όσα προβλέπουν οι νόμοι να γίνουν, θα γίνουν κανονικά χωρίς καθυστέρηση που είναι;
 • Πότε θα γνωμοδοτήσει ο δικηγόρος; Κανένα αφήγημα - απάντηση υπάρχει γι αυτό;
 • Γιατί για μεταγενέστερες υποθέσεις του Δήμου έχουμε πλείστες γνωμοδοτήσεις και γι αυτή όχι; Παράπεσε πουθενά;
 • Που είναι η επίσημη Πολιτεία με τους ελεγκτικούς της μηχανισμούς;
 • Αποκεντρωμένη Διοίκηση, Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Υπουργείο Εσωτερικών, που είναι;
Μέχρι σήμερα στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» δεν έχει αναρτηθεί κάτι σχετικό για την συγκεκριμένη υπόθεση, δηλαδή αν έχει υπάρξει τελικά η γνωμοδότηση του Δικηγόρου που εκκρεμεί τόσο πολύ καιρό. Έχετε ακούσει εσείς κάτι;

4 σχόλια:

 1. Φίλε αναγνώστη επί της ουσίας συμφωνούμε, αλλά καταλαβαίνεις και εμάς.

  ΦΙΛΙΚΑ

  ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αγαπητό MYTIKAΣ PRESS μήπως μπορείς να μας ενημερώσεις που βρίσκετε ή υπόθεση μετά τη δίωξη από τον εισαγγελέα; Γιατί στο δημ.Συμβ αντάλλαξαν βαριές εκφράσεις ο Δήμαρχος και η αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.Μηπως αυτό το πρακτικό πρέπει να πάει στην ανακριτρια στη Λευκάδα που χειρίζεται την υπόθεση;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητέ Συντοπίτη 5.07 φαντάζομαι είναι εκεί που είναι και η υπόθεση του Αρχοντοχωρίτη με το θέμα της κτηνοτροφικής του εγκατάστασης, που έφτασε μέχρι τον Άρειο Πάγο, δικαιώθηκε, αλλά δεν αποζημιώθηκε (από το Δήμο).

   Διαγραφή
 3. αληθευει οτι υπαρχει γνωμοδοτηση εδω και δυο μηνες περιπου αλλα αναπαυεται σε καποιο συρταρι??????

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.