Προς διαγραφή δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας;


Σημαντικές εξελίξεις μάθαμε ότι είχαμε σήμερα στις μαραθώνιες τρεις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξηρομέρου. Το μεγάλο πρόβλημα δημιουργήθηκε στην ειδική συνεδρίαση με μοναδικό θέμα: ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΘ. 146/2014 ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ ΠΕΡΙ ‘ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ- ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΟΙΚ. ΕΤΟΥΣ 2013 ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΝΕΑΣ.
Για τους μη γνωρίζοντες η συγκεκριμένη απόφαση αφορούσε την μη έγκριση εκ μέρους της δημοτικής αρχής του απολογισμού - ισολογισμού του έτους 2013 (της πρώην δημοτικής αρχής) την οποία η Αποκεντρωμένη είχε επιστρέψει πίσω ακυρώνοντας την, όμως η δημοτική αρχή επέμενε να μην εγκρίνει τον συγκεκριμένο ισολογισμό και έκανε ένσταση με το άρθρο 152 και την κέρδισε.
Έλα όμως που για το δάνειο απαιτούνται να υπάρχουν οι ισολογισμοί των προηγουμένων ετών, όπως ευθέως ανάφερε εντός του Δ.Σ. ο κ. Γαλούνης. Γι αυτό το θέμα ήρθε άρον άρον πίσω και συζητιόταν σήμερα με σκοπό να υπάρξει τελικά έγκριση του ισολογισμού του 2013, που ο ίδιος προσωπικά ο κ. Γαλούνης είχε δώσει λυσσώδη μάχη να μην εγκριθεί, γιατί τώρα τα πράγματα άλλαξαν δραματικά και έπρεπε να προχωρήσει το θέμα του δανείου.
Έλα όμως ντε που απαιτούνταν αυξημένη πλειοψηφία για να περάσει και δύο δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης είπαν όχι, ο κ. Σπύρος Λυμπεράτος και ο κ. Αποστόλης Σόμπολος, με αποτέλεσμα ο δεύτερος εξ αυτών να δεχτεί την μήνη και τα πυρά των υπολοίπων της δημοτικής αρχής που παρίσταντο στο Δημοτικό Συμβούλιο (αιρετών και μη αιρετών απ' έξω).
Ένας μικρός χαμός επικράτησε την στιγμή που ο κ. Σόμπολος ψήφισε και αυτός όχι, ένα σάστισμα και μία αναταραχή με κάποιους να πέφτουν πάνω του και να του λένε τι κάνεις, δεν θα πάρουμε το δάνειο, τι είναι αυτά, τρέχα να τον προλάβεις μην φύγει να αλλάξει ψήφο κ.α. Αποτέλεσμα, να μαθαίνουμε ότι κινδυνεύει με διαγραφή, αν δεν έχει αποφασιστεί ήδη η διαγραφή του από την δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας.
Αυτά τα λίγα και τις επόμενες ώρες και ημέρες θα σας ενημερώσουμε αναλυτικά για ότι συνέβη στο σημερινό μαραθώνιο πολύ σημαντικό Δημοτικό Συμβούλιο.

Νεότερη ενημέρωση: Μας πληροφορούν ότι ο κ Αποστόλης Σόμπολος τελικώς διεγράφη από την παράταξη της πλειοψηφίας.

4 σχόλια:

  1. Μετά την αποδόμηση και με λογικά επιχειρήματα των αποτυχημένων αντιλήψεων που οδήγησαν το δήμο στην υπερχρέωση και χρεοκοπία ,
    τώρα αρχίζει και η πολιτική τους αυτοδιάλυση.
    ενεργοί απλοί πολίτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άκυρο μπλόγκερ, τώρα είδα το ρεπορτάζ. Εύγε στον νέο. Εγώ για να το ψήφιζα θα έβαζα όσους ψήφισαν εναντίον τότε, να ομολογήσουν τώρα ότι τότε είχαν κάνει μαλακία. Έτσι ακριβώς. Για την ιστορία. Και αφού έκαναν την ανακοίνωση, μετά δεν θα ψήφιζα. Ξαναματαμπράβο στο παιδί. Αλήθεια γιατί δεν διαγράφουν και τον Λυμπεράτο? Επειδή είχε σκιάξει τον ..... δεν θυμάμαι πως τον λένε τέλος πάντων, ότι είχε ράμματα για τη γούνα τους αν μιλήσει? Μίλα Λυμπεράτε και δίνω ρέστα. Να κυρήξουμε Ανένδοτο στο Δ¨ημο Ξηρομέρου. Οι στιγμές γράφουν ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το δάνειο
      πάει σαν παροπλισμένο πλοίο για ναυάγιο ...

      Διαγραφή
  3. ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΝ
    ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ 15 ΤΟΥ ΝΑΙ
    ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΗΜΑΔΙ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.