Η μηχανή του χρόνου: Φουστανελοφόρος Μυτικιώτης στο κεντρικό χωμάτινο δρόμο του Μύτικα.


Ο κεντρικός δρόμος του Μύτικα, χωμάτινος, με κάποιον Μυτικιώτη να ποζάρει, τραβηγμένη την δεκαετία του '60. Ρωτήσαμε και μας ενημέρωσαν ότι πρόκειται για έναν πολύ χαρακτηριστικό άνθρωπο του Μύτικα, τον μπαρμπά Κολλιό τον Σούλα (συγγενής μας). Ο φίλος μας Σπύρος Ζαβογιάννης μας ανάφερε ότι ήταν ένας πολύ καλοσυνάτος άνθρωπος, ο οποίος πάντα κυκλοφορούσε στο χωριό φορώντας την χαρακτηριστική φουστανέλα του.
Επίσης ήταν πολύ αγαπητός μιας και έδινε ιατρικές συμβουλές στους κατοίκους, αφού ήταν ένα είδος αυτοδίδακτου εμπειρικού γιατρού όπως μας ενημέρωσε ο Σπύρος και πολύ γνωστός για τα ξόρκια που έκανε, για να φεύγουν διάφορα σημάδια από τα χέρια και υπόλοιπα σημεία του ανθρώπινου σώματος.
Ευχαριστούμε θερμά τον Νίκο Σιδερωμένο (Νάκος) για την παραχώρηση της συγκεκριμένης φωτογραφίας όπως και πάρα πολλών άλλων. Ένας πραγματικός θησαυρός αναμνήσεων, που έχουμε σκοπό να σας παρουσιάσουμε σταδιακά.

2 σχόλια:

  1. παππους του Θοδωρη Παξινου και πατερας της Αλεξως μιας καταπληκτικης γυναικας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό που φοράει λέγεται ντουλαμας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.