Η μηχανή του χρόνου: Παρέλαση 25ης Μαρτίου στον Μύτικα αρχές του '70.


Δύο πολύ ωραίες φωτογραφίες σας παρουσιάζουμε σήμερα. Αφορούν την σχολική ζωή στον Μύτικα και είναι από μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στις αρχές της δεκαετίας του '70.
Η πρώτη απαθανατίζει μαθητές των σχολείων του Μύτικα στο προαύλιο της εκκλησίας μας τον Άγιο Νικόλα. Η δεύτερη απεικονίζει ομάδα μαθητών του Μύτικα να παρελαύνει ντυμένοι όλοι με ομοιόμορφη ενδυμασία.
Αναγνωρίζουμε τέσσερις μόνο από την δεύτερη φωτογραφία. Αριστερά με τα γυαλιά ο Νίκος ο Στεφανής (Γάμπας), στο κέντρο ο Γιάννης ο Τσαμπιέρης (Μπούλης), πίσω του ο Μάκης ο Κανδηλιώτης (Μπώκος) και δεξιά ο Παναγιώτης ο Χρήστου.
Για τους υπόλοιπους μαθητές που απεικονίζονται φυσικά μην περιμένετε από εμάς να τους αναγνωρίσουμε, περιμένουμε από τους παλαιότερους.
Ευχαριστούμε θερμά την κα Βάσω Τσαμπιέρη για την παραχώρηση των συγκεκριμένων φωτογραφιών, της ευχόμαστε υγεία, τα καλύτερα και πάντα να κρατά τους δεσμούς της με τον Μύτικα μας τον οποίο υπεραγαπά.



3 σχόλια:

  1. Σχόλιο στο Facebook από τον Νίκο Θ. Μήτση από το Αρχοντοχώρι, ο οποίος μας δίνει ενημέρωση για τις δύο φωτογραφίες. Ευχαριστούμε Νίκο.

    Βασίλη, είναι πολύ μετέπειτα (το διορθώσαμε). Πρέπει να είναι γύρω στο 1975-6. Στη δεξιά σειρά πίσω από τον Παναγιώτη τον Χρήστου είναι ο Γιώργος Κ. Γιαννέλης (Κανδήλα), ακριβώς από πίσω ο Φίλιππας Δ. Αηδόνης (Αρχοντοχώρι). Πίσω απ΄ τον Μπούλη τον Τσαμπιέρη είναι ο Μάκης Κανδηλιώτης και ακριβώς από πίσω ο Ξενοφών Παβέλης (Παναγούλα). Εξ αριστερών πίσω απ΄τον Νίκο Στεφανή (Μανής), είναι ο Κώστας Κανέλλης (Κανδήλα), μετά εγώ και μετά ο Παρασκευάς Δ. Παβέλης (Παναγούλα).
    Με όλα αυτά τα παιδιά ήμασταν συμμαθητές στην εποχή που πρωτοϊδρύθηκε το Γυμνάσιο Μύτικα και ήρθαμε άλλοι μαθητές από Κατούνα, άλλοι από Αστακό και άλλοι από Βόνιτσα να επανδρώσουμε το νεοσύστατο Γυμνάσιο με Γυμνασιάρχη τον Κων/νο Διδασκάλου εξ Αγρινίου θεολόγος καθηγητής.
    Είμαστε μαθητές γεννηθέντες ΟΛΟΙ μας το 1957 ως 1959 περίπου... Υπήρχε και άλλο γκρουπ με μαθητές στην παρέλαση.
    Ενθυμούμενος λίγο εκεινά τα χρόνια, διαπιστώνω ότι λείπουν και τα παιδιά: Ζαμπέλης Νίκος, Σκαρογιάννης Θύμιος, Καραβίας Μιλτιάδης (Μύτικας), Καρκάσης Τάκης (Αρχοντοχώρι), Μέντης Θανάσης και Πάνος (Καραϊσκακη), Γεωργαλής Χρήστος, Μίνιος Κώστας (Βάρνακας), Χατζαράς Γ. (Αρχοντοχώρι), Παπαδόπουλος Π. (Μύτικας), Παπαναστάσης Αλέξης (Μύτικας), Παβέλης Νάσος (Παναγούλα), Κεραμίδας θεοδ. (Βάρνακας) και 2 ψηλά παιδιά ανιψίδια κάποιου Δασκάλου απ΄ το Αρχοντοχωρι κ.λπ που δεν ενθυμούμε και που πηγαίναμε Γυμνάσιο στον Μύτικα.
    Και η φωτο, λογικά , πρέπει να είναι δια χειρός του αειμνήστου Σταυράκη του φωτογραφου του Μύτικα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πώς αλλάξαμε λοχία
    Κοίτα την φωτογραφία
    Ο πιό ανίκητος εχθρός
    Είναι λοχία ο καιρός
    Ωραίο τραγούδι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλέξης Παπαναστάσης (μαθητής τότε Γ' Γυμνασίου)26 Μαρτίου 2017 στις 2:27 μ.μ.

    Πρόκειται για την 25η Μαρτίου 1973!Διακρίνονται από αριστερά με τις παραδοσιακές ενδυμασίες τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου: ο Γιώργος Αθανασίου (Φωτογράφος),η Χρυσούλα Τρυφιάτη, η Αθηνά Μπουλιέρη- Σακουφάκη κλπ.).Με τις άσπρες μπλούζες είναι οι μαθητές ( Χάιδω Νιφόρου, Γιαννούλα Σαμαντά κλπ.)του νεοϊδρυθέντος τριταξίου Γυμνασίου Μύτικα (σχολικό έτος 1972-73).Πολλοί μαθητές αναγνωρίσθηκαν από τον συμμαθητή μας και αγαπητό Νίκο Μήτση.Γυμνασιάρχης τότε ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ και καθηγητές ο φιλόλογος Βασίλης Νταλταγιάννης,ο φυσιογνώστης Χρήστος Λακιρδακίδης(χάθηκε νωρίς)και η των Αγγλικών Χριστίνα (δεν θυμάμαι το επώνυμο)που δεν ήταν διορισμένη και τη πληρώναμε εμείς.Τις άσπρες μπλούζες τις προμηθευτήκαμε από τον Σταύρο Καραπάνο κατόπιν ομαδικής παραγγελίας!Στα δεξιά της φωτογραφίας διακρίνεται το Ηρώο.Ήταν μια τετραγωνική πυραμίδα με τσιμεντένια βάση.Ήταν κατασκευασμένη από τούβλα δια χειρός Στέφου και βρισκόταν αριστερά της πρόσοψης της εκκλησίας στον χώρο της κατεδαφισθείσας παλιάς εκκλησίας.Την επόμενη χρονιά μεταφέρθηκε έμπροσθεν Οδοντιατρείου γιατί έγινε η διάνοιξη του σημερινού δρόμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.