Μεγάλη η απόκλιση στη στοχοθεσία στην εκτέλεση του Προϋπολογισμού του 2016. Ενημέρωση - εκτίμηση μας για το δάνειο.


Ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε την 1 Απριλίου για έγκριση και ψήφιση η έκθεση εκτέλεσης Π/Υ 4ου τριμήνου έτους 2016. Τι αποτυπώνει αυτή η έκθεση; Απόκλιση για το 4ο τρίμηνο -20,42% για τα ίδια έσοδα και -45,39% στα έσοδα ΠΟΕ και για όλη την χρονιά 2016, απόκλιση -35,15% για τα ίδια έσοδα και -48,27% στα έσοδα ΠΟΕ.
Τώρα αν αυτά τα νούμερα είναι καλά ή κακά δεν χρειάζεται και πολλές οικονομικές γνώσεις για να καταλάβεις. Επίσης δεν ξέρουμε τι ισχύει με την απαίτηση του Υπουργείου Εσωτερικών για απόκλιση το ανώτερο 10% και τι γίνεται σε περιπτώσεις που αυτό παραβιάζεται.
Τώρα σχετικά με το δάνειο θα σας δώσουμε τη δική μας εκτίμηση - ενημέρωση.
Η σκέψη του δανείου υπάρχει και ποτέ δεν έχει φύγει από τις προθέσεις της δημοτικής αρχής (Δημάρχου). Το πρόβλημα του μη εγκεκριμένου Ισολογισμού του 2013, κάτι το οποίο λυσσωδώς ο κ. Γαλούνης επεδίωξε να συμβεί και αντίθετα λυσσωδώς επεδίωξε να εγκριθεί μετά από δύο χρόνια, ώστε να μπορέσει παρθεί το δάνειο του 1.130.000 €, θα ξεπεραστεί με την έγκριση του Ισολογισμού του 2016 και το εξηγούμε.
Για να παρθεί το δάνειο πρέπει να υπάρχουν εγκεκριμένοι Ισολογισμοί των τριών τελευταίων ετών. Το δάνειο κόλλησε ακριβώς εκεί, γιατί δεν υπήρχε του 2013. Όταν λοιπόν υπάρξει έγκριση του Ισολογισμού του 2016, οι τρεις τελευταίοι εγκεκριμένοι Ισολογισμοί που απαιτούνται για να ληφθεί το δάνειο θα υπάρχουν και θα είναι των ετών 2014, 2015 και 2016. Εκτιμούμε λοιπόν ότι δεν θα αργήσει να έρθει θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για έγκριση του Ισολογισμού του 2016 ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη λήψη του δανείου.
Δείτε εδώ το έγγραφο της έκθεσης του 4ου τριμήνου.

2 σχόλια:

  1. << Όταν οι αριθμοί ευημερούν οι άνθρωποι δυστυχούν >>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εάν δεχθούμε οτι έτσι είναι, φαντάσου τι μπορει να γίνεται :
    << Όταν οι αριθμοί δυστυχούν >>

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.