Ενημέρωση μαθητών και γονιών του Δημοτικού Σχολείου Μύτικα με θέμα: «Ασφάλεια στο διαδίκτυο».


ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Μία πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα για γονείς και μαθητές πραγματοποιήθηκε 5 Μαΐου στο Δημοτικό Σχολείο Μύτικα με θέμα: «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Προστατεύουμε την ιδιωτικότητά μας – Δεν τα λέμε όλα σε όλους». Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι περισσότερο εμείς για την σημαντικότητα του θέματος στη σημερινή εποχή της Τεχνολογίας και της Επικοινωνίας. Θέμα αρκετά σοβαρό, που απασχολεί κάθε οικογένεια πιστεύουμε.
Δείτε παρακάτω το ενημερωτικό κείμενο που λάβαμε από το Δημοτικό Σχολείο Μύτικα και μπράβο και από εμάς για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο.
Το σχολείο μας κατά το τρέχον σχολικό έτος έχει ενταχθεί στο Θεματικό Δίκτυο «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο». Είναι ένα διαπεριφερειακό δίκτυο στο οποίο συμμετέχουν σχολεία από τις διοικητικές περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας και Κρήτης.
Από τον Δήμο μας συμμετέχουν τα Δημοτικά Σχολεία Μύτικα, Κανδήλας και Αστακού με συντονίστρια τη Σχολική μας Σύμβουλο κ. Πάσχου Αγγελική. Σκοπό έχει την ενημέρωση των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων σχετικά με την ασφαλή χρήση του διαδικτύου, τους τρόπους πρόληψης και αποφυγής των κινδύνων κατά την πλοήγηση και την αποφυγή κινδύνων εθισμού. Το θέμα που διαπραγματευτήκαμε εμείς με τους μαθητές μας είναι: «Προστατεύουμε την ιδιωτικότητά μας – Δεν τα λέμε όλα σε όλους».
Στα πλαίσια αυτά την Τρίτη 5 του Μάη πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας επιμορφωτική ημερίδα για τους γονείς και τους μαθητές.
Εισηγητής ήταν ο κ. Σουρής Εμμανουήλ, Ψυχολόγος, από τη Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Ενημέρωσε τους γονείς και συζήτησε μαζί τους, καθώς και στη συνέχεια με τους μαθητές, για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και την προστασία από τους κινδύνους κατά τη διάρκειά της.

Η αφίσα που δημιούργησαν οι μαθητές για την ημερίδα.
Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου παρουσιάσαμε στους γονείς τις δραστηριότητες που υλοποιήσαμε με τους μαθητές μας κατά τη διάρκεια του προγράμματος,  και τους παραδώσαμε δισέλιδο έντυπο υλικό με σχετικές οδηγίες και χρήσιμες ηλεκτρονικές διευθύνσεις για πληρέστερη ενημέρωση και βοήθεια, αν χρειαστεί (δείτε εδώ).



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.