Παναγιώτης Στάϊκος: Αν δεν υπάρχει συλλογική δράση, ένας κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη.


Του κ. Παναγιώτη Στάϊκου.

Μπορεί, μετά την παρέμβασή μου μια εβδομάδα πριν το Πάσχα, η κατάσταση στο Νεκροταφείο Αστακού να βελτιώθηκε σημαντικά, για την ώρα τουλάχιστον, αλλά η γενικότερη κατάσταση στον Δήμο μας πάσχει έντονα. Η παρέμβασή μου δεν έχει στόχο να κατηγορήσει ή να μειώσει κανέναν, ούτε γίνεται με όρους προσωπικής αντιπαράθεσης ή κτυπημάτων κάτω από την μέση, ούτε βέβαια και με όρους life style, αλλά με πολιτικούς όρους, όπως έκανα πάντα, με στόχο την καλύτερη εικόνα του Δήμου μας.
Πριν από 11 χρόνια περίπου τα ίδια διακήρυττα για την ανάγκη της συλλογικότητας σε μια προεκλογική μου αφίσα, στην οποία έλεγα επί λέξη: Κανένας Δήμαρχος από μόνος του δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα, αν δεν εμπνεύσει τους συμπολίτες του να συμμετέχουν (και συμπληρώνω πολύ περισσότερο τους συνεργάτες του) και τόνιζα την ανάγκη διαφάνειας και του κοινωνικού ελέγχου.!!!
Έτσι δεν αμφισβητώ την σκληρή και φιλότιμη προσπάθεια του αναπληρωτή Δημάρχου κυρίου Λιβάνη, αλλά από μόνη της δεν αρκεί, χωρίς συλλογική δράση.
Είμαστε ένας Δήμος με κύριες ενασχολήσεις την κτηνοτροφία, την γεωργία και τον τουρισμό. Και ενώ ο Δήμος μας από το πρόγραμμα καταπολέμησης της ανεργίας πήρε πάνω από (30) τριάντα εργαζόμενους, ανέθεσε σε ιδιώτες τα πάρα κάτω έργα με συνολικό ποσόν 21.807,64 ευρώ και βλέπουμε, πως είναι η κατάσταση του πρασίνου στο πάρκο και στο λιμάνι, ξεραμένο από την έλλειψη ποτίσματος και ακούρευτο και πως ήταν επί των ημερών μου.
Το γκαζόν λοιπόν για να είναι, όπως ήταν επί των ημερών μου, θέλει πότισμα κάθε ημέρα από τον Δήμο (το καλοκαίρι θέλει δύο φορές την ημέρα) και όχι αυτό να επαφίεται στους καταστηματάρχες και θέλει και κούρεμα τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα με χλοοκοπτικό μηχάνημα (είχα αφήσει δύο. Ένα μεγάλο για το πάρκο και ένα μικρότερο για την παραλία) και όχι με τα χορτοκοπτικά, τα οποία είναι για να κόβουν χόρτα και μικρούς θάμνους κατά μήκος των δρόμων και στους κοινόχρηστους χώρους και όχι για το γκαζόν το οποίο καταστρέφουν.
  • 4.985,12 € για καθαρισμό χερσαίας ζώνης λιμένα Αστακού.
  • 3.935,20 € για καθαρισμό χερσαίας ζώνης λιμένα Μύτικα.
  • 3.968 € για καθαρισμό παραλιών Αστακού.
  • 3.992,80 € για καθαρισμό παραλιών Μύτικα. 
  • 4.926,52 € για περιποίηση πρασίνου χερσαίας ζώνης λιμένα Αστακού.
Όταν με ένα ποσόν 6.900 ευρώ (να η χρησιμότητα αυτών των έργων όταν βασίζονται σε προτεραιότητες και γίνονται σωστά και στα τρία χρόνια η Δημοτική Αρχή έχει εκτελέσει εκατοντάδες έργα με ποσόν μέχρι 6.900), θα μπορούσε να ασφαλτοστρωθεί ο πολύ σημαντικός δρόμος Αρχοντοχώρι - Δρογοβίτσα - Βασιλόπουλο (έργο του Δημάρχου κυρίου Γαλούνη), στον οποίο έχει χαλάσει το τσιμέντο, που έπεσε τότε για αποκατάσταση σε αυτά τα σημεία, λόγω της υπερχείλισης του παρακείμενου χειμάρρου, έχει δε φθαρεί επικίνδυνα, με αποτέλεσμα λόγω των λακουβών πρέπει για να περάσεις, να πας με πρώτη ταχύτητα, διαφορετικά σκοτώνεσαι, τονίσω δε, ότι αυτόν τον δρόμο τον χρησιμοποιούν καθημερινά οι περισσότεροι κτηνοτρόφοι του Αρχοντοχωρίου και όλοι οι κάτοικοι του, όταν έρχονται στην έδρα του Δήμου τον Αστακό.
Για να μην συζητήσω για την λυπηρή εικόνα στο γήπεδο ποδοσφαίρου του Προδρόμου, όπου από την πλήρη εγκατάλειψη εκτός από τα χόρτα έχουν φυτρώσει και μεγαλώσει μέχρι και αγραπιδιές, όταν εμείς στην θητεία μου διαμορφώσαμε το γήπεδο, στρώθηκε με φίνισερ με τρία άλφα και περιφράχθηκε, όπως έγινε το ίδιο και στο δάπεδο του γηπέδου της Χρυσοβίτσας και εκτός από τα γήπεδα του Αστακού με χλοοτάπητα, την εποχή εκείνη έγιναν και τα γήπεδα 5 x 5 με χλοοτάπητα στο Στρογγυλοβούνι και την Παλαιομάνινα, στην οποία έγινε και πλαστικοποιημένο γήπεδο μπάσκετ, τα οποία περιφράχθηκαν με υψηλού επιπέδου περίφραξη. 
Θέλω να πιστεύω, ότι μετά από την παρέμβασή μου η Δημοτική Αρχή θα αναλάβει δράση, για να αλλάξει η εικόνα σε όλα όσα ανέφερα και στο πρώτο Συμβούλιο θα κάνει αναμόρφωση, να διαθέσει ποσόν 6.900 ευρώ για την ασφαλτόστρωση των χαλασμένων τμημάτων του Δρόμου Αρχοντοχώρι - Βασιλόπουλο και εάν δεν φθάσει το ποσόν για αποπεράτωση, του χρόνου βάζουν άλλα 6.900 ευρώ.
Για δε την εικόνα με την πολυθρόνα και τα σκουπίδια η ευθύνη θα ήταν αποκλειστικά σε κάποιους ασυνείδητους, που τα πέταξαν εκεί, αλλά όταν παραμένουν εκεί πάνω από ένα μήνα, τότε έχει και ο Δήμος μεγάλη ευθύνη.
Παραθέτω εικόνες από το τότε και το σήμερα, με την ελπίδα πως στο μέλλον οι εικόνες θα είναι καλύτερες και από εκείνες στην θητεία μου ως Δημάρχου Αστακού. 
Στους φίλους αφιερώνω αυτό το όμορφο τραγούδι: Μη με συγκρίνεις μάτια μου.



Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Αστακός 15/5/2017
Παναγιώτης Στάϊκος 

Πρώην Δήμαρχος Αστακού

















8 σχόλια:

  1. δέν ζητάμε απο το δήμο, έμπνευση
    σεβασμό στο δημόσιο χρήμα ζητάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαίρομαι για την άμεση αντίδραση της Δημοτικής Αρχής!!!
    Ήδη το απόγευμα είχε κουρευτεί το μισό πάρκο, έστω με χορτοκοπτικό και άρχισε το πότισμα.!!!
    Θα χαρώ αν δω μέσα στην εβδομάδα να κουρεύονται και οι νεραντζιές στον κεντρικό δρόμο του Αστακού, όπως είναι αυτή, την οποία έχει κουρέψει ο ιδιοκτήτης του σπιτιού κύριος Χρήστος Κλαδευτήρας πρώην Αντιδήμαρχος του Δήμου Αστακού..!!!
    Και ακόμη θα χαρώ αν μέχρι το καλοκαίρι έχουν ασφαλτοστρωθεί και τα χαλασμένα τμήματα του δρόμου της Δρογοβίτσας

    Αστακός 15/5/2017
    Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

    Παναγιώτης Στάϊκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ μας κ. Παναγιώτη Στάϊκο !
    Τι είναι προτιμότερο να πράξουμε για την κοινωνία του δήμου μας και για τα επόμενα δυόμιση χρόνια
    -να φωνάζουμε όλη μέρα και νύχτα για τα αυτονόητα ? ή
    -μήπως είναι καλύτερα να οργανωθεί κι' απο όσους απο εμάς διαφωνούμε με την πολιτική αποτυχία , μία ενιαία αντιπολίτευση που ν' ανοίγει νέους δρόμους και ορίζοντες για το καλό-το καλύτερο για την τοπική μας κοινωνία.
    Σας ευχαριστώ κύριε Παν. Στάϊκο και καλημέρα σε όλους μας !
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 21 χιλιαρικα ''πεταμενα'' αντι να πιασουν τοπο σε εργα αναγκαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε συνδημότη ! 7 : 54
    Η άμεση ακύρωση της εν λόγω απόφασης των απευθείας αναθέσεων, είτε απο τον Δήμο και είτε απο την Αποκεντρωμένη Διοίκησή μας , κρίνεται αναγκαία και αυτό διότι η απόφαση αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την πρόσφατη απόφαση της Πολιτείας για ενίσχυση όλων των δήμων και του δήμου μας , με ανθρώπινο δυναμικό μέσα απο το σχετικό πρόγραμμα απασχόλησης οκτάμηνης διάρκειας.
    Αυτό αποφάσισε η Πολιτεία αυτό θα πρέπει να πράξει και ο δήμος μας και εάν θέλουμε να λέμε ότι λειτουργεί στοιχειωδώς η αυτοδιοικητική δημοκρατία.
    Καλημέρα Φίλε συνδημότη σε όλους μας !
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φωνη Λαού...Οργη Θεου.
    Απο λογια χορτασαμε...Κοινοβουλιο...Περιφερειες...Δημοι...
    Επιτροπες...Ενιαια Αντιπολιτευση πχ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και οι αλλοι
    ...αυριο αντιπολιτευση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και καποιοι αλλοι...
    ΑΝ δεν τους αλλαξουμε τα φωτα με τη ψηφο μας σε ΟΛΟΥΣ
    αυτους που χροοονια τωρα το ψεμα ειναι στο αιμα τους...
    και μας σερβιρουν ΜΝΗΜΟΝΙΑ και ΘΑΝΑΤΟ...τοτε ειμαστε
    αξιοι της μοιρας μας.
    Η Τοπικη μας κοινωνια οπως και ολοκληρη η Ελλαδα ειναι
    ...καταδικασμενη εις Θανατο...αφου τα γκαλοπ επαναφερουν
    το κουμαντο στα χερια των καταστροφεων...τι καλα...
    και ζησανε αυτοι στο πλουτο κι εμεις ....;
    Γιαυτο λεω...Μαυρο στο χθες...Μαυρο στο σημερα...ΨΕΥΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα είχε ενδιαφέρον κύριε ιδιοκτήτη του blog να ενημερωθούμε αν είναι εφικτό πόσες απ´ευθείας αναθέσεις έκανε ως δήμαρχος ο κ.Στάικος την τετραετία 2006-2010.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε 9:28 δεν αφήνεις τις κουτοπονηριές και να διαβάσεις καλύτερα αυτό που έγραψα ,ότι τα έργα με 6.900 είναι χρήσιμο εργαλείο στα χέρια της Δημοτικής Αρχής αρκεί να αφορούν σε προτεραιότητες και να εκτελούνται σωστά .Εγω στην θητεία μου με έργο 6.900 είχα αναθέσει το πότισμα και το κούρεμα του γκαζόν στο πάρκο και στην παραλία και είδες το αποτέλεσμα ,το οποίο ήταν ασύγκριτο ,εκτός και έχεις προβλήματα επιλεκτικής όρασης .!!
      Πρότεινα μάλιστα στην Δημοτική Αρχή ένα έργο 6.900 για την ασφαλτόστρωση των χαλασμενων τσιμεντοστρωμενων τμημάτων του δρόμου Αρχοντοχωρι Βασιλόουλο.
      Άσε λοιπόν τις κουτοπονηριές και κοίταξε τα 12 μηχανήματα σε μια τετραετία ,τον Βιολογικό ,τα σφαγεία ,τα χιλιόμετρα ασφαλτοστρώσεων δρόμων ,τα γήπεδα παντού και σε καμία 15νταρια εκατομμύρια έργα θα δεις και πόσα ήταν με 6.900 .!!!
      Δεν σε συμφέρουν οι συγκρίσεις με το συνολικό έργο μου .!!!
      Νάνι λοιπόν .!!!

      Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.