Λαϊκή Συνέλευση στον Μύτικα. Επί τάπητος τα προβλήματα.


Πραγματοποιήθηκε χτες Τετάρτη 03/05/2017 και ώρα 07:00 μ.μ, στο Πνευματικό Κέντρο Μύτικα η Λαϊκή Συνέλευση με θέμα τα προβλήματα του Μύτικα, που συγκάλεσε η Πρόεδρος της Τ.Κ. Μύτικα κα Ιωάννα Βέρρη, παρουσία του Δημάρχου Ξηρομέρου κ. Ερωτόκριτου Γαλούνη, των Αντιδημάρχων κ. Λιβάνη Θεόδωρου (υπεύθυνο για θέματα ύδρευσης, φωτισμού και καθαριότητας), κ. Γκόλια Παναγιώτη και κ. Τσάρκου Βασίλειου καθώς και Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων της Δ.Ε. Αλυζίας.
Επίσης παρούσα ήταν και η δημοτική παράταξη Συμπολιτεία Ξηρομεριτών με τον κ. Ηλία Γεωργαλή και τον κ. Ελευθέριο Μάντζαρη, όπως επίσης παρόντες ήταν και πολλοί κάτοικοι και φορείς του Μύτικα.
Η συζήτηση ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική. Τέθηκαν επί τάπητος όλα τα θέματα, μικρά και μεγάλα που απασχολούν τον Μύτικα και ελπίζουμε όλα αυτά που συζητήθηκαν διεξοδικά, να μην μείνουν στο επίπεδο της συζήτησης, αλλά να δρομολογηθούν κατάλληλες ενέργειες και λύσεις, γιατί μέχρι τώρα, και εκφράζουμε προσωπική γνώμη, έχουμε μία χαμένη τριετία για τον Μύτικα, αλλά το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τα υπόλοιπα χωριά της Αλυζίας.

Θέματα που συζητήθηκαν:
  • Επέκταση σχεδίου πόλης Μύτικα, η οποία έχει κολλήσει με αποκλειστική ευθύνη της Δημοτικής Αρχής σε τεχνικά θέματα, ενώ το ζήτημα είναι πλέον θέμα πολιτικών αποφάσεων και πιέσεων, που πολύ απλά δεν γίνονται γιατί ο Δήμος δεν ασχολείται. Αν ο Δήμος το πάρει ζεστά το ζήτημα θα λήξει σύντομα και θετικά. Οδηγός οι ενέργειες της Δημοτικής Αρχής στο σχέδιο της πόλης του Αστακού.
  • Αξιοποίηση ανατολικής παραλίας Μύτικα - Αρχοντοχωρίου 3,5 χιλιομέτρων. Ένας πραγματικός θησαυρός για την περιοχή μας που μένει ανεκμετάλλευτος. Πρέπει ο Δήμος να προχωρήσει στα βήματα που απαιτούνται ώστε να δρομολογηθεί η μελλοντική της αξιοποίηση, πριν να είναι αργά και παγιωθούν καταστάσεις που θα δεσμεύσουν και θα καθηλώσουν την περιοχή στην υποανάπτυξη και στην αναρχία.
  • Λιμάνι και τουριστικό αγκυροβόλιο Μύτικα. Εξετάστηκαν τα νέα δεδομένα που προέκυψαν με την τελευταία απόφαση του ΣτΕ και πιστεύουμε ότι πλέον έχει ωριμάσει η επιλογή της εξέτασης άλλων λύσεων, εύκολα υλοποιήσιμων, μη κοστοβόρων, με ελάχιστες επιπτώσεις στο περιβάλλον.
  • Νέο κτίριο Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μύτικα. Εδώ το θέμα έχει πάρει το δρόμο του και θα υλοποιηθεί, παρά το φάουλ της Δημοτικής Αρχής στο διεκπερωτικό και μόνο ρόλο της, δηλαδή να υποβάλλει μία σωστή αίτηση ένταξης στο ΕΣΠΑ σε ένα έργο ώριμο. Όταν το πήρε σοβαρά και από την αρχή το θέμα, το αναμενόμενο έγινε και το έργο εντάχθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα, και αναμένουμε πλέον εντός του 2017 την εκκίνηση των εργασιών.
  • Νέο κτίριο Κ.Υ. Μύτικα. Εδώ το θέμα έχει πάρει το δρόμο του και σύντομα ολοκληρώνεται. Ευθύνη της Δημοτικής Αρχής ο καθαρισμός και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου που πρέπει επιτέλους να γίνει.
  • Βιολογικός καθαρισμός Μύτικα, το έργο έχει ενταχθεί και απλά αναμένουμε σύντομα να έχουμε έναρξη των εργασιών.
  • Θέματα καθαριότητας του Μύτικα, όπου εδώ ακούστηκαν πολλά παράπονα και δικαίως. Πρέπει ο Δήμος να αξιοποιήσει τους 22 νέους εργαζόμενους στην καθαριότητα και μόνο αυτό αρκεί κατά την γνώμη μας για να λάμψουν τα χωριά μας. 22 εργαζόμενοι είναι πολύ ικανοποιητικός αριθμός. Επίσης απ’ ευθείας αναθέσεις για καθαριότητες σε Νεκροταφεία, λιμάνια, προαύλια, δρόμους, κοινόχρηστους χώρους κ.λ.π. πρέπει να κοπούν μαχαίρι, γιατί αμφιβάλουμε αν αυτοί που παίρνουν αυτές τις εργολαβίες, γνωρίζουν προς τα που πέφτουν αυτά που υποτίθεται καθαρίζουν.
  • Θέματα φωτισμού, όπου εδώ είχαμε και έχουμε πολλά προβλήματα. Σε πολλές περιοχές του Μύτικα βασιλεύει το σκοτάδι, στο λιμάνι του Μύτικα το ίδιο παρά την «επισκευή» και πληρωμή τους. Στο βουλιαγμένο λιμάνι φώτα ασφαλείας ανύπαρκτα 2,5 χρόνια τώρα με κίνδυνο ατυχήματος που θα δυσφημίσει ανεπανόρθωτα τη περιοχή αν ω μη γένοιτο συμβεί κάτι. Φώτα πεζοδρόμου Μύτικα, για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια σβηστά, κάτι που σχολιάστηκε πολύ αρνητικά από όλους το περασμένο Καλοκαίρι, παρά την κατηγορηματική διαβεβαίωση του κ. Δημάρχου ότι θα επισκευαστούν θέλουν δεν θέλουν όταν η Πρόεδρος του Μύτικα του έθεσε το θέμα στις 22 Ιουνίου του 2016.
  • Θέματα εσωτερικής οδοποιίας, όπου σε κάποια σημεία έχουμε απαράδεκτες εικόνες.
  • Θέματα ύδρευσης και ποιότητας νερού, όπου θα λέγαμε ότι εδώ η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη από άλλες Τ.Κ. Με σωστή διαχείριση των γεωτρήσεων πιστεύουμε ότι δεν θα έχουμε προβλήματα.
  • Λιμενικό Ταμείο Αιτ/νίας, όπου επισημάνθηκε η ανισοβαρής αντιμετώπιση Αστακού και Μύτικα. Πραγματικά αυτό που συμβαίνει με το Λιμενικό Ταμείο Ξηρομέρου είναι απαράδεκτο. 10% με 15 % των πιστώσεων του Λιμενικού Ταμείου αφορούν τον Μύτικα και αυτές είτε δεν εκτελούνται τελικά (καθορισμός χερσαίας ζώνης λιμένα Μύτικα κ.α) ή απλά είναι αόρατες (επισκευή φώτων λιμένα Μύτικα, καθαρισμός λιμανιού κ.α).
  • Λειτουργία και συνεδρίαση τοπικού συμβουλίου η οποία είναι προβληματική και διενέργεια λαϊκών συνελεύσεων που είναι υποχρεωτικές από το νόμο. 
  • Μικρά και μεγάλα θέματα καθημερινότητας, όπως θέσεις κάδων σκουπιδιών, ξεχείλισμα βόθρων, φασαρία στο λιμάνι του Μύτικα, λειτουργία γλίστρας, ανάπλαση κεντρικής πλατείας, λειτουργία πεζοδρόμου Μύτικα, ευταξία στο λιμάνι, προετοιμασία του χωριού εν όψη Καλοκαιριού κ.α.
Αυτά ήταν εν συντομία τα θέματα που συζητήθηκαν και ελπίζουμε η Δημοτική Αρχή να μπει και να ακολουθήσει από εδώ και στο εξής το δρόμο της σταδιακής αντιμετώπισης τους, κάτι που επ’ ουδενί δεν έχει κάνει 2,5 και πλέον χρόνια που έχει την ευθύνη.

12 σχόλια:

  1. Δημοκρατία σημαίνει πρώτα και πάνω απ' όλα διάλογος , αλλά με την απαραίτητη προϋποθεση ο διάλογος ν' αναπτύσεται σε καλόπιστη βάση και πρόθεσή.
    Μέχρι τώρα πάντως η δημοτική αρχή δέν είχε αντίληψη δημοκρατικού διαλόγου για να λύνονται προβλήματα του δήμου μας και οποιαδήποτε συμμετοχή σε προσχηματικούς διαλόγους με την παρούσα δημοτική αρχή ζημιώνει την κοινωνία και προσβάλλει την δημοκρατία.
    Εύχομαι και ως απλός δημότης να μήν επαληθευθεί η παραπάνω άποψή μου.
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλη η κριτικη...αφου ομως ΠΡΩΤΑ κανουμε Αυτοκριτικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τωρα μαλιστα .. ολα θα γινουν !!!!!! Μην ανησυχειτε καθολου !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οταν εχεις ανυπαρκτο εργο και οι μονοι ευχαρηστημενοι ειναι το συναφι και οι παρατρεχαμενοι βγαινεις στο κοσμο για να δειξεις οτι κατι κανεις.
    αλλωστε ερχονται και οι εκλογες και φαγαμε και ραπισμα απο τον πανταζη και τα πραγματα ειναι ζορικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. με ποιούς να μιλήσεις και τί να πείς :
    πόσο κόστισαν στο δήμο οι απευθείας αναθέσεις ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας γινει μια ωραια λαϊκη συνελευση με ζητημα τις αναθεσεις
      στην εδρα του δημου το καλοκαιρι στον Αστακο
      και να ερθουν εκπροσωποι απο την Αποκεντρωμενη και το Υπουργειο
      και να μας πουν και αυτοι την γνωμη τους
      δημοκρατια ειχαμε και εχουμε

      Διαγραφή
  6. Φιλοι....η ευθυνη ειναι δικη μας...γιατι ξεχναμε...γραφουμε...
    αδιαφορουμε...και ψηφιζουμε απο συνηθεια...σε ολα τα επιπεδα
    τους ιδιους Ψευτοαριστεροκεντροδεξιους.
    Πρωτα λοιπον Αυτοκριτικη απο καρδιας και τα λεμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι λαϊκιστες πολιτικοί σκέφτονται διάφορα κόλπα
    για να εκτονώσουν την δυσαρέσκεια της κοινωνίας
    βγάζουν διαγγέλματα , κάνουν λαϊκές συνελεύσεις
    χορεύουν και κάνα τσάμικο και διάφορα άλλα πολιτικά κόλπα.
    δυστυχώς είμαστε ακόμα στην εποχή λαϊκισμού


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αλήθεια δέν γνώριζε και δεν γνωρίζει ο δήμαρχος
    τα προβλήματα των κοινοτήτων της Αλυζίας ?
    Αλύζιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ή μήπως ο δήμαρχος δέν γνωρίζει και δέν " συνομιλεί "
    με τα προεδρεία των κοινοτήτων που εξελέγησαν
    με την αντιπολίτευση του δήμου ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Διεκδίκησαν το βασικό δικαίωμα της παγίας των 1.000 ευρώ
    τουλάχιστον τα προεδρεία που εξελέγησαν απο τοπικούς πολιτικούς φορείς της αντιπολίτευσης ?
    Οχι ή Ναί ?
    απαντήστε κύριοι στους συνδημότες μας που σας τίμησαν
    με την πολύτιμη ψήφο τους ,
    να τους εκπροσωπείτε επάξια και επαρκώς.
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι-Ξηρομέρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.