Αξιοποίηση του μικρού κτιρίου της πρώην Κοινότητας Μύτικα.


Της κας Βάσω Τσαμπιέρη.

Ταξιδεύοντας έχω παρατηρήσει ότι ακόμη και μικρά χωριά διαθέτουν έστω και ένα μικρό Λαογραφικό Μουσείο, όπου απεικονίζουν την διαχρονική Ιστορία του τόπου τους και γίνεται πόλος επίσκεψης των τουριστών. Νομίζω ότι και ο Μύτικας πρέπει να αξιοποιήσει εκείνο το όμορφο και αντιπροσωπευτικό κτίριο της πρώην Κοινότητας, μετατρέποντας το σε Λαογραφικό Μουσείο.
Για τον σκοπό αυτό πρέπει όλοι να βοηθήσουμε προσφέροντας υλικό που όλοι λίγο πολύ έχουμε στα σπίτια μας, από τις μανάδες μας και τις γιαγιάδες μας.
Μια άλλη ιδέα είναι να δημιουργηθεί Συνεταιρισμός Γυναικών, όπως υπάρχουν σε όλα τα παραδοσιακά μέρη, με παραδοσιακά, ντόπια προϊόντα.
Αυτές είναι μερικές σκέψεις μου που θα βοηθήσουν τον Μύτικα να βελτιώσει την ταυτότητα του. Μικρές πινελιές χρήσιμες για να τον αναδείξουν.

3 σχόλια:

  1. Θεωρώ την παραπάνω ιδέα εξαιρετική. Ο Μύτικας είναι ένα από τα λίγα εναπομείναντα μέρη στην ευρύτερη περιοχή όπου έχει κρατήσει την εικόνα που είχε από παλιά (με τα παλαιά κτήρια, τις βάρκες και το γενικότερο κλίμα που συναντά κανείς στα σοκάκια του). Βρίσκω τρομερά ενδιαφέρον να μπορείς να περπατάς σε ένα μέρος και να νιώθεις ότι ταξιδεύεις πίσω στο χρόνο. Μακάρι!

    Κάτοικος Καστού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Μυτικας ειναι μαγικος.Οπου και να κοιταξεις βλεπεις εικονες που εχουν βγει απο παραμυθι.Δυστυχως στην ολη ωραια ατμοσφαιρα ειναι καποια ατομα που χαλανε τα παντα απτον εγωισμο τους και τον κακο τους χαρακτηρα.Εξαιρετικη η ιδεα σου αλλα και να αρχισει να γινει κατι τετοιο αμεσως θα σταματησει.Δεν μπορουν να αποβαλουν τον εγωισμο τους.Αμεσως θα τσακωθουν και θα γινουν μαλια κουβαρια.Γιαυτο αλλωστε εμεινε ανεκμεταλλευτο τοσα χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρεπει να αγνοήσουμε οςους μπαίνουν εμπόδιο στο να αναδείξουμε την μαγεία του Μυτικα!!!! Ας κάνουμε την αρχή !!!!! Λίγοι μπορούν να καταφέρουν πολλα!!!! Αρκει να το πιστεψουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.