Το φέσι έρχεται και μας πάει πολύ. Καλοφόρετο...


Εκτός ημερησίας διάταξης συζητήθηκε στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που έγινε στις 15 Ιουνίου, το θέμα: «Αποδοχή όρων για τη λήψη δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο Ξηρομέρου για έγκριση του».
Η απόφαση ήταν όπως αναμενόταν θετική με ψήφους 5 - 2 και έτσι η συγκεκριμένη απόφαση θα έρθει ως εισήγηση σε προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο (δείτε εδώ).
Το τεράστιο δάνειο λοιπόν του 1.107.000 € προχωρά κανονικά (φέσι Γαλούνη) και αυτός είναι ο δραματικός επίλογος της οικονομικής διαχείρισης των τριών περίπου χρόνων, όπου ουσιαστικά μπρος στα μάτια μας τα οικονομικά του Δήμου Ξηρομέρου τινάχτηκαν στον αέρα, το καράβι πήγε γραμμή στα βράχια με τελικό αποτέλεσμα το τεράστιο δάνειο και την υποθήκη του μέλλοντος του Δήμου μας.
Γι όσους ασχολούνταν και παρακολουθούσαν από κοντά και επισταμένα τα οικονομικά πεπραγμένα της διοίκησης Γαλούνη, ήταν βεβαιότητα και θέμα χρόνου το καράβι να πάει στα βράχια με την ακολουθούμενη οικονομική διαχείριση.
Αν παιζόταν στο στοίχημα η πιθανότητα οικονομικού εκτροχιασμού του Δήμου Ξηρομέρου, το ΝΑΙ θα είχε φραγή. Σιγουράκι...
Θα ακούσουμε πολλά και διάφορα για το πως φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση. Θα μας πουν για τους κακούς προηγούμενους που κάνανε σπατάλες, για την καμένη γη που παρέλαβαν, για την δύσκολη οικονομική συγκυρία με την υπό χρηματοδότηση των Δήμων, για την κοινωνική ευαισθησία του Δήμου που κρατά πολύ χαμηλά τα δημοτικά τέλη (φάγαμε και εκεί γενναία αύξηση φέτος, αλλά δεν έφτανε να καλύψει την οικονομική καταστροφή), για την αδυναμία των δημοτών να πληρώσουν, για τα capitals control, για το δεν έγινε και τίποτα και άλλοι Δήμοι παίρνουν δάνεια, το προβλέπει και η νομοθεσία. Ότι επιχείρημα σκεφτούν θα σας το πουν και θα σας το σερβίρουν.

ΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝ;
  • Ότι την ευθύνη σύνταξης, παρακολούθησης και εκτέλεσης του προϋπολογισμού την έχει αποκλειστικά η δημοτική αρχή.
  • Ότι λυπούνται πολύ που οι διαβεβαιώσεις τους ότι όλα θα πάνε καλά έπεσαν τόσο έξω.
  • Για το τι έπραξαν και τι δεν έπραξαν ώστε να υπάρχει ικανοποιητική είσπραξη των εσόδων. Τι ενέργειες έχουν κάνει ή δεν έχουν κάνει για τη θετική ζημία του Δήμου. Για το ποιοι είναι αυτοί που χρωστάνε και πόσα και αν κάποιοι έχουν ειδική μεταχείριση.
  • Για την πελατειακή σχέση, τα στραβά μάτια και τις πάσης φύσεως διευκολύνσεις σε μεγάλη μερίδα δημοτών.
  • Ότι στους προηγούμενους ανήκουν και αυτοί με 8 χρόνια θητεία στο τέως Καποδιστριακό Δήμο Αλυζίας και μάλιστα ξεκινώντας με μηδενισμένο το κοντέρ (αυτοί ήταν οι μοναδικοί που δεν είχαν προηγούμενους) και με γενναία χρηματοδότηση την εποχή των παχέων αγελάδων, τότε που το χρήμα έρεε στους Δήμους. Το τι παρέδωσαν στο τέλος της θητείας τους είναι γνωστό. Κάποια από τα χρέη τους υπάρχουν ακόμη μέχρι σήμερα, με τον τέως Δήμο Αλυζίας πρωταθλητή στα χρέη μεταξύ των συνενωθέντων τριών τέως Καποδιστριακών Δήμων για να φτιαχτεί ο σημερινός Καλλικρατικός Δήμος Ξηρομέρου. Δικαίως οι τέως Δήμοι Αστακού και Φυτειών αισθάνονται αδικημένοι οικονομικά από αυτή τη συνένωση.
  • Για τις αλόγιστες σπατάλες και τα περιττά έξοδα για άνευ σημασίας έργα και προμήθειες.
  • Για τις ατελείωτες απ' ευθείας αναθέσεις όλα αυτά τα δύο πρώτα χρόνια, ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ περίπου (!!!). Μία πραγματική γάγγραινα, αλλά κυρίως δεν θα σας πουν για την ποιότητα αυτών των απ' ευθείας αναθέσεων. Προσωπικά το συγκεκριμένο θέμα κουραστήκαμε να το αναδεικνύομαι παρουσιάζοντας συνεχώς κραυγαλέες περιπτώσεις όλα αυτά τα δύο χρόνια. Λυπούμαστε πάρα πολύ που κάποιες αποφάσεις απ' ευθείας αναθέσεων, πρέπει να φορέσεις γάντια για να τις πιάσεις και να τις αναγνώσεις και φτάνοντας στο τέλος της ανάγνωσης, δε ξέρεις αν θα πρέπει να γελάσεις ή να βάλεις τα κλάματα.
  • Για τους αόρατους εργαζόμενους και για το βγάλσιμο των προεκλογικών υποσχέσεων στους ημετέρους και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.
Καλοφόρετο λοιπόν το δάνειο, καλοφόρετο το φέσι Γαλούνη....

9 σχόλια:

  1. Άλλο ένα φέσωμα του Δημάρχου και της δημοτικής αρχής που έγινε πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το φέσι 1.107.000 ευρω δέν είναι σκέτη τούρτα ...
      εχει πάνω κι ενα κερασάκι 329.000 ευρω τόκο
      και 10.000 ευρω εξοδα δανειου
      Συνολο 1.446.000 ευρω.

      Διαγραφή
  2. Αλλη μία προ-εκλογική δέσμευση του δημάρχου και της δημοτικής αρχής
    γίνεται πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η επιλογή της δημοτικής αρχής για την λήψη ενός υπέρογκου δανείου και με τόκο προκειμένου να καλυφθούν τα ελλείματα που συσσωρεύτηκαν στα οικονομικά του δήμου μας, είναι αποτέλεσμα της λαθεμένης και αποτυχημένης αντίληψης που επικράτησε και ακόμα επικρατεί στη πολιτική συνολικά της δημοτικής αρχής.
    και αυτό διότι εάν έγκαιρα είχε φροντίσει και προνοήσει ο δήμος μας την είσπραξη των νόμιμων ληξιπρόθεσμων οφειλών απο νόμιμες υπηρεσϊες του που προσέφερε στους δημότες του-καταναλωτές καί έαν γινόταν συνεχή προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων απ' όλες τις δραστηριότητες του δήμου σε επίπεδο τεχνικών έργων και διαφόρων προμηθειών για τις ανάγκες λειτουργίας των υπηρεσιών του δήμου, σήμερα θα υπήρχε πλεόνασμα στο δημοτικό ταμείο και όχι αυτό το τεράστιο έλλειμα.
    Επομένως για το αρνητικό αυτό αποτέλεσμα η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά την παρούσα δημοτική αρχή.
    Οσο για την στάση της αντιπολίτευσης στο μεγάλο αυτό θέμα του δανείου, είναι δικαίωμα δημοκρατικό η θέση των φορέων της αντιπολίτευσης και απόλυτα σεβαστή τυχόν άλλη ιδιαίτερη ή αποκλίνουσα θέση μελών-αιρετών εκπροσώπων της αντιπολίτευσης.
    θα πρέπει όμως τυχόν στήριξη απο αιρετά-μέλη της αντιπολίτευσης προς την επιλογή αυτή της δημοτικής αρχής, να σέβεται μία τέτοια στήριξη και τους συνδημότες μας που τίμησαν με την ψήφο τους στις δημοτικές εκλογές τον Μάϊο του 2014 και μέσα απο τους τοπικούς πολιτικούς τους φορείς, να τους εκπροσωπούν στο δημοτικό συμβούλιο επάξια.
    Ευχαριστώ !
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι-Ξηρομέρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν υπαρχει σωτηρια οχι για το Ξηρομερο μονο αλλα για ολοκληρη
    την Ελλαδα.Ο Πολιτικος Φανατισμος εχει τυφλωση την πλειοψηφια
    των Ελληνων και παμε κατα διαολου.Το ξερουμε ολοι οτι στην
    κορυφη της διαφθορας ειναι οι Δημοι.Εχουν ομως τους πολιτικους
    οργανισμους(τα κομματα) που ειναι οι ογκολιθοι...στηριγματα.
    Ποια πολιτικα κομματα πρωτοστατουν στο κοινοβουλευτικο σκηνικο
    για δεκαετιες;ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ...(και κατι τσοντες)...
    Ολοι αυτοι διδαξαν ηθος εντιμοτητα και σεβασμο στο Δημοσιο
    χρημα; στον Ελληνα πολιτη;ΟΧΙ.Τοτε τι περιμενουμε απο τους
    αλλους;....και ολους αυτους ποιοι τους εκλεγουν; ΕΜΕΙΣ.
    Καλο θα ηταν λοιπον τα...Πολιτικα Γιουσουφακια που κρατανε
    ακομα ψηλα τη σημαια των Μνημονιακων καταστροφεων να κανουν
    επιτελους την αυτοκριτικητους και να αλλαξουν πορεια...οποια
    θελουν...οχι στους ιδιους ομως.Δηλαδη με ποια λογικη θα
    επαναφερουμε στην κυβερνηση τη ΝΔ η το ΠΑΣΟΚ; Γιατι θα καταργησουν τον ΕΝΦΙΑ; θα αυξησουν μισθους και συνταξεις;
    τι στο διαολο θα κανουν τελικα για να τους ξαναψηφισουμε;
    Οσον αφορα στους Δημους...ανιατη η ασθενεια μια απο τα ιδια
    ...κομματικα αντιγραφα.Απο σχολια και προπαγανδιστικες
    τρικλοποδιες χορτασαμε...ευχαριστουμε δεν θα παρουμε.ΚΑΛΗΜΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Γαλουνης δε βγηκε μονος του, καποιοι τον ψήφισαν και καποιοι τον στήριξαν. Μη βγαινουν τώρα ολοι οι σχολιαστες και το παιζουν αθώες περιστερες. Μεχρι περυσι τον ειχατε θεό, όπως και καποια πρωην πολιτικα στελεχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν είναι ο Γαλούνης είναι ο κύριος Γαλούνης και είναι Δήμαρχος Ξηρομέρου και βγήκε απο τον λαο του Ξηρομέρου, κατάλαβες εμπαθέστατη γραφίδα ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αλλο η διαφωνια φιλε 10:54 και αλλο ο... σεβασμος.Αν καποιοι
    σχολιαστες το παιζουν αθωες περιστερες εσυ τι το παιζεις;
    Κριτης των παντων;...και εφ οσον καποιοι ξηρομεριτες ειχαν
    τον κ.Γαλουνη Θεο....εσυ τι ειχες;... Θεα;
    Η εμπαθεια φιλε μου βλαπτει σοβαρα την υγεια...και το Ξηρομερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.