Αστυνομικό Τμήμα το πρώην Κοινοτικό Κατάστημα; Σαν ανέκδοτο ακούγεται πλέον.


Με απόφαση του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη που πάρθηκε στις 14 Ιανουαρίου 2014, αλλά μόλις σήμερα αναρτήθηκε στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», γίνεται δεκτή η παραχώρηση του οικήματος για 10 χρόνια της πρώην Κοινότητας Μύτικα, ώστε να στεγαστεί εκεί το Αστυνομικό Τμήμα Μύτικα.
Θυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο κτίριο με απόφαση της Τ.Κ. Μύτικα και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξηρομέρου (υπ' αριθμόν 110/29.9.2013), παραχωρήθηκε δωρεάν για στέγαση του Αστυνομικού Τμήματος Μύτικα.
Όμως αυτή η απόφαση πλέον είναι σαν να μην υφίσταται, αφού στο Αστυνομικό Τμήμα Μύτικα έπεσαν οριστικά τίτλοι τέλους και πλέον δεν υπάρχει περίπτωση αυτή η απόφαση να εφαρμοστεί. Μακάρι να γινόταν έστω τους καλοκαιρινούς μήνες που ο πληθυσμός αυξάνει κατά πολύ, να υπήρχε αστυνομική παρουσία που θα φιλοξενούταν σε αυτό το κτίριο, αλλά το βλέπουμε πολύ δύσκολο ως αδύνατο να συμβεί.
Δική μας επώνυμη γνώμη είναι ότι αυτό το κτίριο πρέπει να κατεδαφιστεί, όπως και το διπλανό λυόμενο κτίριο του Κ.Υ. Μύτικα, όταν με το καλό αποπερατωθεί το νέο κτίριο, και έτσι να δημιουργηθεί μία πολύ μεγάλη και ωραία παραλία από το Γαλάτη μέχρι το βουλιαγμένο λιμάνι, μια κίνηση αντίθετη από αυτό που κάναμε ως τώρα, που καταστρέψαμε όλες τις μικρές παραλίες εντός του Μύτικα κατασκευάζοντας κρηπιδώματα, κάτι που έχει ως φυσικό αποτέλεσμα την μεγάλη θαλάσσια διάβρωση που παρατηρούμε στο χωριό μας.
Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο.

12 σχόλια:

  1. Μια "μεγάλη και ωραία παραλία" που θα είναι γεμάτη σταθευμένα αυτοκίνητα,τραπεζοκαθίσματα και παντός είδους αντκείμενα ...Αυτό άλλωστε δε συμβαίνει σήμερα στο Μύτικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια μεγάλη ωραία παραλια που περναει ολοι η αποχευτεση του μυτικα διπλα στο νοσοκομείο..καλα τα λες φιλε μυτικα πρες αλα αμα κανεις μπανιο εκει θα βγεις σαν το τσερνομπιλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για εμάς τους παλιότερους το Νοσοκομειο του Μυτικα σηματοδοτεί την Ιατρική Ιστορια του χωριού μας !!! Δώρο των Σουηδών , φάνταζε σαν κατι το μαγικό τοτε που χτίστηκε, μιας και ηταν τον μοναδικό σε ολη την ευρύτερη περιοχή !!! Πολλοί σώθηκαν εκει, πολλοί απο εμάς γεννήθηκαν εκει και την χρονια της επιδημίας της ανεμοβλογιάς όλοι νοσηλεύτηκαμε εκει!!!! Την Ιστορια μας πρεπει να την διατηρούμε και όχι να την κατεδαφίζουμε!!! Θα μπορούσε να γινει Μουςειο της Ιατρικης την μεταπολεμική εποχή!!!!Εχω επιςκεφθει κατι αντίστοιχο σε μια περιοχή του Παρισιού! Ισως αποτελέσει πόλο έλξης Ιατρικου Συνεδριακου Τουρισμού , κατι που θα αναβαθμίσει πολιτιστικά και επιστημονικά τον τόπο μας!!! Αλλωστε το τετράστερο ξενοδοχείο που χτίζεται θα μπορεί να φιλοξενεί τους συνέδρους!!! Φαντασία χρειαζεται και συνεργαςια όλων μας !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ σωστή σκέψη κυρία τσαμπιερη. Πρέπει επιτέλους όσοι έχουμε ζήσει την εμπειρία του εξωτερικού αλλά και γενικά
    Έχουμε απόψεις σχετικά με την αναβάθμιση του τόπου να τις κατά θέσουμε αλλά και να αναλαβουμε δράση πολιτική αυτό διοικητική.μας διοικουν αμορφωτοι πολιτικά επικίνδυνοι άνθρωποι που υποθηκευουν το μέλλον του τόπου και αποτελούν τροχοπεδη σε οποιαδήποτε ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της αλυζιας. Γιατί πρέπει να το δούμε ως σύνολο μαζί με τα νησιά μας ώστε να προσφέρετε ένα πλήρες τουριστικό προϊόν που θα ξεκινάει από τον γραφικό μυτικα (με δυνατότητες ομως),από την μεγάλη παραλία που ακόμα έχει χωματοδρομο και δεν έχει φωτισμό (γιατί αραγε) την άμεση συχνή επικοινωνία με τα απέναντι νησιά,την εκμετάλλευση των πηγών άνω κανδηλας,των θρησκευτικό τουρισμό με τις πολλές εκκλησίες και μοναστήρια ειδικά στην κανδηλα,τον φυσιολατρικο τουρισμό στον βαρνακα,τα μνημεία της αρχαιας αλυζιας,τον οικοτουρισμο σε συνάρτηση με τους παραγωγούς (κτηνοτροφια,τυροκομια ,μελισοκομια,οινοποια), ακόμα και ο συνεδριακός τουρισμός με αναγκαία όμως προϋπόθεση την τεράστια για τον τόπο επένδυση του κ.αυδη...ακόμα και τα θαλάσσια σπορ και ο αθλητικός τουρισμός.
    Το μέλλον είναι εκεί!όχι στις απευθείας αναθεσεις όχι στα ρουσφέτια στον καθένα...αλλά οι τοπικοι αμορφωτοι άρχοντες δεν μπορούν τα απλά (σκουπίδια)πως να χουν προτάσεις για τα μεγάλα που χρειάζεται ο τόπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχετε δίκιο! Ειμαςτε ευλογημένος τόπος! Μπορούμε να κάνουμε μοντέλο την περιοχή μας με ποικιλόμορφο τουρισμό!!! Ειμαι πρόθυμη να συμμετεχω στην δημιουργια μιας επιτροπής με σκοπό αυτα που γράφουμε να υλοποιηθούν!

      Διαγραφή
  5. ΠΑΛΙ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙ!ΑΝ ΕΧΕΙ Ο ΜΥΤΙΚΑΣ ,Ο ΒΑΡΝΑΚΑΣ,Η ΚΑΝΔΗΛΑ
    ΙΣΤΟΡΙΑ ,ΜΝΗΜΕΙΑ,ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΤΕ ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ!ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΕΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΡΜΟΖΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙ!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όπου λαλούν πολλά κοκόρια αργεί να ξημερώσει! Και μάλιστα εκ του ασφαλούς! Όποιος θέλει να προσφέρει ας δοκιμάσει να ασχοληθεί ο ίδιος! Να δει από πρώτο χέρι πόσα απίδια παίρνει ο σάκος και που θα μπλέξει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις απόλυτο δίκιο. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να εκφράσουμε μια καλοπροαίρετη άποψη. Η δική μου είναι συγκεκριμένη τη λέω χρόνια και θα τη λέω. Είτε το θέλουμε είτε όχι επίνειο της περιοχής είναι ο Μύτικας. Και όποιος λέει το αντίθετο πλανάται πλάνην οικτράν. Από τη στιγμή που ο Μύτικας είναι το σημείο αναφοράς θα πρέπει να αποτελέσει και τι εφαλτήριο της γνωριμίας των επισκεπτών με όλη την περιοχή. Το πρώην κοινοτικό γραφείο (ως τέτοιο το μάθαμε μικροί ως τέτοιο θα το λέμε μια ζωή, όπως και την πλατεία θα τη λέμε λίμνη) είναι ιδανικό τουριστικό γραφείο. Με εθελοντές νέους ανθρώπους που θα γνωρίζουν τουλάχιστον μια ξένη γλώσσα και οι οποίοι θα δίνουν πληροφορίες στούς επισκέπτες για τα πάντα. Λίστες με ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα, χάρτες με ταβέρνες, καφέ, μπαρ, μανάβικα, κρεοπωλεία, γιατρούς, Ταξί, κλπ κλπ. Ότι μπορεί να διευκολύνει τον επισκέπτη. Το κόστος εννοείται θα το επιβαρυνθούν οι επαγγελματίες αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Το κοινοτικό γραφείο είναι στο ιδανικό σημείο. Το ιδανικότερο. Όλοι διέρχονται από αυτό το σημείο. Ο Μύτικας διαθέτει έναν ιδανικό χώρο για λαογραφικό μουσείο (το πνευματικό κέντρο) και όταν ο Θεός δώσει και τελειώσει το κέντρο Υγείας, θα έχει άλλο ένα χώρο (το τωρινό κέντρο υγείας) το οποίο όπως πολύ σωστά λέει και η Βάσω η Τσαμπιέρη και ιστορία έχει αλλά και πολλές παράλληλες χρήσεις μπορεί να έχει.

      Διαγραφή
  7. Συμφωνω με οσα γραφτηκαν παραπανω ,αναπτυξη με ρουσφετια και μικροεξυπηρετησεις δεν μπρει να υπαρξει , θελει οραμα να εχουν οι διοικουντες το οποιο προφανως και δεν το εχουν, αναθεσουλες......και να βολεβουμε τους ψηφοφορους. Πρεπει επιτελους να βαλουμε καποιες προτεραιοτητες για να δουμε το ΜΥΤΙΚΑ εκει που πρεπει να ειναι. Τρια βασικα εργα πρεπει να γινουν χθες και ας σπασουμε και κανενα αυγο, διαφορετικα ομελετα δεν γινεται. 1.αμεση επεκταση σχεδιου πολης, για να μην βλεπουμε αυτα τα τσαντηρια σε καθε χωραφι (απαξιωνουμε το χωριο μας). 2.αμεση αξιοποιηση αυτης της υπεροχης παραλιας μηκους 5 χιλιομετρων ριβιερας, ορισμου αιγια λου και παραλιας,πεζοδρομηση δενδροφυτευση,φανταζεστε χιλιαδες λουομενους και πεζοπορους σε αυτη, (απαραδεκτη η σημερινη κατασταση με τους φραχτες να αγγιζουν το κυμα κυριοι δημοτικοι αρχοντες ξυπνηστε δειτε τι γινεται σε ομορους δημους που δεν διαθετουν το φυσικο καλοε του Μυτικα. 3.βιολογικος καθαρισμος, θα σταματησει επιτελους η καταληξη ολων των ακατεργαστων λυμματων στη θαλασσα μας. Ελπιζω να εισακουστουν οι παρακλησεις ολων εμας που αγαπαμε το τοπο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ μαζι σου! Ομως καλα θα ειναι να αναλάβουμε δράση επωνύμως!!! Εγω ειμαι διαθέσιμη για κάθε δράση και βοήθεια!! Και για να μην παραξηγηθω δεν θα ειμαι ποτε ξανά υποψήφια πουθενά! Μονο να βοηθήσω θέλω με τις μικρές, τις ελάχιστες δυνατότητες μου!!! Το καλοκαιρι , τον Αύγουστο ας δημιουργήσουμε μια ακομμάτιστη επιτροπή , να φτιάξουμε ενα σχέδιο το οποιο θα κυνηγάμε σταθερά και ανυποχώρητα!!!! Η ιστορία μας διδάσκει οτι μια χούφτα άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν πολλα πράγματα!!! Εμπρός λοιπόν!!!!!

      Διαγραφή
  8. Πολλα απο τα παρα πανω αναφερομενα επρεπε να εχουν γινει στο
    ΜΥΤΙΚΑ πριν απο κατι δεκαετιες.Χωρις αδικιες παραμεριζοντας
    συμφεροντα οικογενειων και φιλων(αυτα επικρατουσαν καποτε)...
    αλλα προτασσοντας την προοδο την αναπτυξη ολοκληρης της περιοχης.
    Αυτο δεν το ειδαμε σχεδον ΠΟΤΕ.
    Παραδειγμα...η Λιμνη προοριζοταν να γινει Λιμανι...εγινε; ΟΧΙ...
    ...και οι τοποτηρητες συνεχιζαν το θεαρεστο εργο τους...με την
    ανοχη; τη κουταμαρα; την αναγκη; των ψηφοφορων.Ετσι ζουσαν
    αυτοι καλα και οι αλλοι...
    ...και περασαν μηνες... χρονια και ακομα ψαχνουμε την αναπτυξη.
    Με ποιους ; με αυτους που δεκαετιες ταζουν...γιατι παιζουν το
    παιχνιδι καλα- το ξερουν...και οι ψηφοι στο φουλ.
    Αν δεν αλλαξουμε εμεις...Χαθηκαμε θα συνεχισουμε στα ιδια
    μονοπατια καμποσα χρονια ακομα με θλιβερες για τον τοπο
    συνεπειες.Ενωμενοι μπορουμε να κανουμε πολλα...το προβλημα
    ειναι...Θελουμε; ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ας ξεφυγουμε απο την κακιστη
    νοοτροπια να ψηφιζουμε με τα ιδια κριτηρια περασμενων χρονων
    και ας αποσυρουμε απο Δημους- Κοινοβουλιο ολους αυτους που
    μας οδηγησαν στην καταστροφη...ας πουμε...τερμα στο ΨΕΜΑ.
    Μονο τοτε θα ελπιζουμε σε κατι καλο.Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.