Ακινητοποιημένο το ασθενοφόρο του Κ.Υ. Μύτικα λόγω έλλειψης οδηγού. Η 6η Υ.ΠΕ έχει το λόγο...


Του κ. Νίκου Θ. Νταή.
σ. Συμβολαιογράφος.

Έντονα διαμαρτυρήθηκα σήμερα στο αγαπητό Υποδιοικητή της 6ης Υ.ΠΕ συμπατριώτη μας κ. Μιλτιάδη Ζαμπάρα, για τη συνεχή και κατ’ εξακολούθηση έλλειψη οδηγού ασθενοφόρου στο Κ.Υ. Μύτικα Αιτ/νίας. Το Κ.Υ. Μύτικα αντιμετωπίζεται ως φτωχός συγγενής, παρά το γεγονός ότι είναι το αρχαιότερο της ευρύτερης περιοχής. Ιδρύθηκε το 1958 από τους Σουηδούς φίλους μας με δυναμικότητα 10 κλινών νοσηλείας για τους ασθενείς και γίνονταν και 14 τοκετοί περίπου το μήνα.
Επίσης παρά το γεγονός ότι η προβληματική και απομονωμένη περιοχή μας με το σύμπλεγμα των δύο νησιών μας Καλάμου και Καστού Λευκάδας, με 3 Τοπικές Κοινότητες, που τα χωρίζει θάλασσα και 5 Τ.Κ. του τ. Δήμου Αλυζίας και ήδη του Δήμου Ξηρομέρου και μάλιστα τώρα που αποπερατώνεται το νέο σύγχρονο Κ.Υ. Μύτικα.
Τόνισα στον κύριο Ζαμπάρα ότι την κρίσιμη αυτή τουριστική περίοδο, που στα δύο νησιά μας και στο Μύτικα λιμενίζουν και είναι αγκυροβολημένα 200 περίπου κότερα και ο πληθυσμός ντόπιων και ξένων τουριστών υπερβαίνει τους 15.000 και το πρώτο ερώτημα που μας υποβάλλουν είναι αν υπάρχουν γιατροί και ασθενοφόρο. Ας απαντήσει η 6η Υ.ΠΕ!
Κρίμα! Κινδυνεύει πρώτα η υγεία του κόσμου και πλήττεται ανεπανόρθωτα και ο τουρισμός που θα δώσει μία οικονομική ανάσα στη περιοχή μας που κυριολεκτικά μαραζώνει από την επικρατούσα οικονομική κρίση.
Αποτελεί περιφρόνηση και αναλγησία συγχρόνως για την περιοχή μας το κραυγαλέο γεγονός, ότι ενώ στο Κ.Υ. Αστακού, που είναι πλησιέστερα στα Νοσοκομεία Μεσολογγίου και Πατρών υπηρετούν 3 οδηγοί ασθενοφόρου, στο Κ.Υ. Μύτικα κανένας, με αποτέλεσμα το ασθενοφόρο δωρεά ενός ιδιώτη, του αείμνηστου πολύ σεβαστού φίλου Νικολάου Δ. Χιώνη (και όχι του κράτους παρακαλώ), να μένει ακινητοποιημένο μπροστά από το Κ.Υ. Μύτικα, σαν διακοσμητικό στοιχείο, με ευθύνη της 6ης Υ.ΠΕ.
«Απορώ και εξίσταμαι»… με τη τύχη και πορεία του Κ.Υ. Μύτικα! Συγκινήθηκαν και μας πόνεσαν οι Σουηδοί που το ίδρυσαν σε δύσκολα χρόνια και ένας ιδιώτης δωρητής του ασθενοφόρου και η Πολιτεία μένει αδιάφορη, ασυγκίνητη και ανάλγητη.
Σαν ιεροψάλτης εκφράζω και πάλι την οργή μου με τα σοφά λόγια της Εκκλησίας μας «φρίξον Ήλιε, στέναξον η γη»!
Τόνισα στον κ. Υποδιοικητή: Να αποσπάσει από το Κ.Υ. Αστακού τον ντόπιο Μυτικιώτη οδηγό ασθενοφόρου στο Κ.Υ. Μύτικα, όπως με επιτυχία είχε συμβεί στο παρελθόν, ο οποίος προσέφερε τις υπηρεσίες του καθ’ άπαν του 24ωρο και τότε όλως παραδόξως τον επανέφεραν στον Αστακό. Το ίδιο συνέβη αργότερα και με τον μόνιμο και με οργανική θέση στο Κ.Υ. Μύτικα. Είναι να μην «διαρήξουμε τα ιμάτια μας» με τις συνεχιζόμενες αυτές αδικίες.
Το Κ.Υ. Μύτικα είναι αρχαιότερο του Αστακού και δεν πρόκειται να γίνει παράρτημα του Αστακού, τώρα μάλιστα που αποπερατώνεται το νέο με σύγχρονες προδιαγραφές κτίριο!
Δυστυχώς οι κάτοικοι νοιάζονται και καταριούνται μόνο όταν συμβαίνει ένα δυσάρεστο περιστατικό. Τα γεγονότα όμως προλαμβάνονται και όχι κατόπιν εορτής.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της εδώ παρουσίας μου, έχω ασχοληθεί ζωηρά, όπως είχα χρέος να το πράξω, με τα προβλήματα του Κ.Υ. Μύτικα και για την αναβάθμιση του επί Υπουργού του φίλου και συμπατριώτη μου κ. Αλέκου Παπαδόπουλου και έχω έρθει και σε αντίθεση με γιατρό που παρέκλεινε του λειτουργήματος του.
Συνεχίζοντας του επισήμανα ότι αν το ασθενοφόρο του Αστακού πορεύεται με ασθενή προς τα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου ή Πατρών και συμβεί περιστατικό στο Κ.Υ. Μύτικα, θα αντέξει ο ασθενής να περιμένει πότε θα επιστρέψει το ασθενοφόρο ή όταν θα έχει έλθει στον Μύτικα θα έχει υποκύψει στο μοιραίο, οπότε θα ισχύει η λαϊκή ρήση «η εγχείρηση επέτυχε και ο ασθενής απεβίωσε»…. «θου Κύριε φυλακήν τω στοματί μου»…
Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου προς πάσα κατεύθυνση και επισημαίνω:
Κύριοι αρμόδιοι θα είστε υπεύθυνοι και υπόλογοι όχι μόνον ενώπιον Θεού και ανθρώπων, αλλά και ενώπιον της Δικαιοσύνης εάν συμβεί, εάν ο μη γένοιτο συμβεί κανένα δυσάρεστο γεγονός στη περιοχή μας!
Το απεύχομαι ολόψυχα. Τα αξιώματα και οι τίτλοι επωμίζονται και τεράστιες ευθύνες, τόσο ποινικές όσο και αστικές που οδηγούνται στη Δικαιοσύνη.
Τα όσα συμβαίνουν σήμερα με διάφορους αξιωματούχους ας σας προβληματίσουν. Έχουν χρέος οι διάφοροι φορείς να κινητοποιηθούν, όπως συμβαίνει σε άλλες περιοχές. Με παραστάσεις προσωπικές, τόσο ενώπιον της 6ης Υ.ΠΕ στη Πάτρα, όσο και ενώπιον του Υπουργείου Υγείας. Οι απόδημοι της Αττικής να το πράξουν άμεσα.
Το εύχομαι ειλικρινά και ελπίζω το εμπεριστατωμένο αυτό δημοσίευμα μου – διαμαρτυρία να έχει αποτέλεσμα.
Είθε!

Μύτικας 13.7.2017

Νίκος Θ. Νταής
σ. Συμβολαιογράφος

1 σχόλιο:

  1. AΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΝΙΚΟ ΝΤΑΗ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕ ΣΟΥ
    ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΦΑΝΕΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΣΠΑΝΙΟ ΗΘΟΣ ΣΟΥ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΠΑΝΊΖΕΙ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ
    ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΗ
    ΚΑΙ ΣΥΝΥΘΩΣ ΟΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΗΣΧΟΛΗΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ
    ΟΤΑΝ ΕΙΔΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΩΝΤΑΙ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ ΑΠΟ ΤΡΑΚΤΕΡ
    ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΕ
    ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ
    ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΝΙΤΣΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΔΗΓΟΙ ΓΙΑ
    ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΒΑΡΔΙΕΣ

    ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΓΑΠΗΤΕ ΝΙΚΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΟΣ ΝΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗ
    ΠΧ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΑΚΣΙΕΣ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΩΝΤΑΙ
    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΟΤΑΝ ΕΓΚΡΙΘΕΙ Η ΠΙΣΤΩΣΗ
    ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ?

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΔΗΓΟΙ?. ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ
    ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΕΤΣΙ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΕΡΑΣΑΝ
    Ο ΟΔΗΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΔΗΓΟΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ
    ΠΧ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΥΤΙΚΑ ΧΡΕΙΑΖΩΝΤΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 4-5 ΟΔΗΓΟΥΣ
    ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΑΔΕΙΕΣ ΡΕΠΑ ΚΛΠ. ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΠΟΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    ΧΡΕΙΑΖΩΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.
    ΑΣΥΜΦΟΡΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΤΕΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ.
    ΕΑΝ ΕΣΥ Ο ΝΙΚΟΣ ΝΤΑΗΣ ΑΥΡΙΟ ΠΡΩΙ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΝΑ ΠΟΣΟΝ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ
    ΟΔΗΓΟΣ ,ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΘΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ
    ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΣΕΠ
    ΑΥΤΑ ΝΙΚΟ ΜΟΥ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΕΙ.
    ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΠΧ ΑΥΤΟΣ Η ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ
    ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΙΣ Η ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ
    ΔΗΛΑΔΗ ΕΚΕΙΝΑ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ.
    ΑΛΛΑ Ο ΑΛΟΤΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΕΛΕΓΕ ΟΔΗΓΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ
    ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΛΑΜΠΑ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΙΥΜΕ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΝ ΧΑΛΆΣΕΙ
    ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΖΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΕΝΑ ΛΑΣΤΙΧΑΚΙΙ ΝΑ ΨΑΞΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ
    ΥΔΡΑΥΛΙΚΟ ΣΕ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΖΟΥΣΕ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ
    ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΣΧΕΔΟΝ 5%. ΕΙΝΑ ΒΑΘΙΑ ΤΑ ΑΙΤΙΑ . ΒΡΕΣΤΕ ΚΑΠΟΙΑ
    ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΕΣΤΩ ΝΑ ΓΛΙΤΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΊΞΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΙΚΟΝΑ
    ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΩΝΤΑΙ
    .
    ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΩ ΝΑ ΕΛΘΩ ΝΑ ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΊΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ
    ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ
    ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗ ΒΑΣΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ
    ΦΙΛΙΚΟΤΑΤΑ
    ΝΩΝΤΑΣ ΝIKAKHS
    ΒΟΝΙΤΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.