Πότε θα αναφωνήσουμε «δεύτε λάβετε φως» στο αλιευτικό καταφύγιο Μύτικα;


Την προπερασμένη Κυριακή 9.7, εκμεταλλευόμενος την πολύ καλή ημέρα, αποφάσισα να πάω μία μικρή βόλτα βράδυ στον Κάλαμο. Στην επιστροφή με λύπη μου διαπίστωσα ότι στο αλιευτικό καταφύγιο Μύτικα δεν λειτουργούν τα φώτα που σηματοδοτούν την είσοδο του λιμανιού (πράσινος και κόκκινος φανός), με αποτέλεσμα παρότι γνωρίζω πολύ καλά το λιμάνι, να δυσκολεύομαι πολύ να μπω άνετα, σε μία ημέρα με πεντακάθαρο καιρό και ολόγιομο φεγγάρι. Φανταστείτε τι μεγάλο πρόβλημα θα αντιμετωπίζει στην προσέγγιση του λιμανιού κάποιος επισκέπτης, που θα κάνει το λάθος να πάει κάπου με το σκάφος του βράδυ.
Επίσης τα φώτα ασφαλείας του βουλιαγμένου λιμανιού εδώ και πάνω από 2 χρόνια δεν λειτουργούν με άμεσο κίνδυνο πρόκλησης σοβαρού ατυχήματος που θα δυσφημίσει ανεπανόρθωτα τον τόπο μας.
Έχουμε βαρεθεί να το γράφουμε, έχουμε καταντήσει γραφικοί και απορούμε με την ανευθυνότητα αυτών που είναι αρμόδιοι να παρακολουθούν αυτά τα πράγματα.
Επίσης ευρισκόμενοι στη καρδιά της καλοκαιρινής σαιζόν, αυτή τη στιγμή στο αλιευτικό καταφύγιο Μύτικα ανάβουν 5 από τα 17 φωτιστικά μετά από δύο «επισκευές» (Καλοκαίρι 2015, Άνοιξη 2016) των 17 φωτιστικών σωμάτων του λιμανιού του Μύτικα από το Λιμενικό Ταμείο Ξηρομέρου, για τις οποίες εκδόθηκαν αντίστοιχα δύο εντάλματα πληρωμής ύψους 4.950 € και 4.600 €.
Για όποιον αμφιβάλει για τα λεγόμενα μας, τον προτρέπουμε να πάει το βράδυ στο λιμάνι να τα δει και από κοντά.
Και εφέτος η επισκευή των φώτων λιμένα Μύτικα ανατέθηκε απ' ευθείας (3η χρονιά συνεχόμενα) με ένα ποσό της τάξης των 3.856,77 €. Επίσης έχει εγγραφεί στο φετινό Τεχνικό Πρόγραμμα του Λιμενικού Ταμείου, ένα ποσό ύψους 19.800 € για προμήθεια καινούργιων φωτιστικών σωμάτων λιμένων Αστακού και Μύτικα.


Θυμίζουμε ότι το καλοκαίρι του 2014 και αφού στο λιμάνι επικρατούσε πλήρη συσκότιση, με εθελοντική ιδιωτική πρωτοβουλία, αλλάχθηκαν όλοι οι λαμπτήρες και άναψαν οι 14 από τις 17 κολώνες. Όλη αυτή η εργασία στοίχισε 350 € και τα χρήματα μαζεύτηκαν με προσφορές ιδιωτών (δείτε εδώ).
Σιγά - σιγά όμως και με την πάροδο των μηνών οι λάμπες καίγονταν μία - μία, μιας και στο λιμάνι υπάρχουν πολλές βλάβες στο ηλεκτρικό κύκλωμα και έτσι το χειμώνα του 2015 η κατάσταση ήταν να επέλθει πάλι πλήρης συσκότιση (δείτε εδώ).

Τα ερωτήματα εύλογα:
  • Με δύο «επισκευές» συνολικού ποσού 9.550 € γιατί δεν καταφέραμε τίποτα;
  • Η 3η και φαρμακερή επισκευή πότε θα γίνει και το εύλογο ερώτημα είναι, αυτή θα πιάσει τόπο;
  • Για τα φώτα ασφαλείας και τα φώτα σήμανσης της μπούκας του λιμανιού δεν ανησυχεί κανείς από τους υπεύθυνους;
  • Οι επιτροπές παραλαβής, τι επισκευή φώτων παρέλαβαν τα προηγούμενα χρόνια και τι έχουν να μας πουν γι αυτό που επικρατεί σήμερα;
  • Τέλος πάντων υπάρχει κάποιος να απολογηθεί και να μας πει γιατί τα φώτα του λιμανιού του Μύτικα έχουν γίνει το γεφύρι της Άρτας;

3 σχόλια:

  1. καλύτερα να καταφύγουμε στ' Ακαρνανικά βουνά ,
    και να μήν βλέπουμε , ν' αμήν ακούμε τι γίνεται στα λιμάνια τα παραλιακά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ντροπη στη δημοτικη αρχη.
    Φιλε μπλοκερ εχουμε καταλαβει πολυ καλα τι μας περιγραφεις το οποιο δεν θες να το πεις ευθεως με τη καταλληλη λεξη.
    Ουτε εγω θα το πω γιατι σεβομαι τη προσπαθεια σου.
    Και παλι ντροπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. << Ο κόσμος τόχει τούμπανο κι' εμείς κρυφό καμάρι >>
    λαϊκη παροιμία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.