Παναγιώτης Στάικος: Παιδικές χαρές - Ένα σοβαρό και ευαίσθητο θέμα, το οποίο απαιτεί σοβαρότητα και υπευθυνότητα.


Του κ. Παναγιώτη Στάικου.

Παιδικές χαρές, ένα σοβαρό και ευαίσθητο θέμα, το οποίο απαιτεί σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Ελάχιστες παιδικές χαρές σε ολόκληρη την χώρα έχουν πιστοποίηση και όλες οι άλλες εάν εφαρμοζόταν αυστηρά ο νόμος, θα έπρεπε να είναι κλειστές.
Ίσως η μοναδική στον Δήμο μας που πληρεί τις προϋποθέσεις είναι αυτή του Αστακού, η οποία έγινε στην θητεία του κυρίου Σαμαρά ως Δημάρχου Ξηρομέρου.
Ας κοιτάξουμε λοιπόν να αφήσουμε το γράμμα του νόμου και ας μείνουμε στην ουσία, η οποία είναι να περνάει συχνά ένας υπεύθυνος από τον Δήμο για να ελέγχει τις φθορές που προκαλούν κάποια «μεγάλα κακά παιδιά». 
Έτσι λοιπόν εάν περάσει κάποιος υπεύθυνος του Δήμου μας (ας αφήσουν κάποιοι τους Προέδρους ήσυχους) ακόμη και στην καλύτερη παιδική χαρά του Δήμου, αυτή του Αστακού, θα δει πως έχουν σπάσει σανίδες, εξέχουν πρόκες και άλλες ζημιές επικίνδυνες για τα παιδιά και ας αφήσουν κάποιοι ανώνυμοι τις εξυπνάδες, λέγοντας ειρωνικά πως θα τα φτιάξει όλα ο Στάικος.
Εγώ ποτέ δεν υποσχέθηκα τα πάντα, ούτε παράστησα τον μάγο ή τον φακίρη, απλά είμαι ρεαλιστής 

Αστακός 18/7/2017

Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Παναγιώτης Στάϊκος





8 σχόλια:

  1. Η δημοτική αρχή του δήμου δέν απέτυχε μόνο σ' ενα ή δύο-τρία θέματα και όπως είναι αυτό των παιδικών σταθμών και της καθαριότητας των δημοσίων χώρων , αλλά η αποτυχία της είναι σχεδόν σε όλα τα θέματα που καταπιάστηκε στα τρία περασμένα χρόνια θητείας της.
    αυτό σημαίνει ότι είχε και ακόμα έχει εντελώς λαθεμένη αντίληψη και με οποιοδήποτε θέμα κι' εάν ασχοληθεί το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο αρνητικό και το αδιέξοδο και η αβεβαιότητα θα παρατείνεται στα προβλήματα τηςκοινωνίας του δήμου μας.
    Εάν η δημοτική αρχή δέν εγκαταλείψει έστω και τώρα την αδιαλλακτη αντίληψή της και ν' ανοιχθεί καλόπιστος διάλογος με τους φορείς και απλούς συνδημότες του δήμου μας, αυτό τότε μπορεί να γίνει απο τους φορείς που δημοκρατικά αντιπολιτεύονται την πολιτική της δημοτικής αρχής.
    Ο κ Παναγιώτης Στάϊκος κατά την άποψή μου θα μπορούσε με την θετικότητα που τον διακρίνει ως πολικοποιημένο και σεβαστό μέλος της κοινωνίας μας να συμβάλλει με τις απόψεις του σε μία ανάλογη πρωτοβουλία.
    Ευχαριστώ !
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η υπόθεση των παιδικών χαρών δεν ειναι επιπέδου τοποθέτησης ενός "υπεύθυνου" που θα καταγράφει ζημιές
    Χρειάζονται πιστοποίηση για να χρησιμοποιηθούν.
    Όταν περισυ χτύπησε ενα παιδάκι(έσπασε επισκευασμένη κούνια,στην κατασκευασμένη από τη κ.Σαμαρά παιδική χαρά)και πήγαν οι γονείς στο δημαρχείο τον μόνο που δε βρήκαν ηταν ο υπεύθυνος.
    Άρα μόνη λύση η πιστοποίηση.
    Όλα τ´άλλα είναι μπαλώματα.
    Ιεράρχηση προτεραιοτήτων.
    Προς τον κΓιαννέλη.Δεν είναι όλα τα ζητήματα για συζήτηση,σε μερικά αρκεί να εφαρμοστεί ο νόμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε συνδημότη ! 11 : 06
    Η πρόταση ανοιχτού δημοκρατικού διαλόγου περιλαμβάνει μόνο θέματα που απασχολούν την τοπική μας κοινωνία και όπως ένα τέτοιο για παράδειγμα ζήτημα, είναι το θέμα της ανάρτησης.
    Οτιδήποτε άλλο θέμα συζήτησης πέραν αυτών, εμείς όλοι μας ως απλοί πολίτες-δημότες, είμαστε κατά την άποψή μου, πλήρως αναρμόδιοι.
    καλημέρα μας !
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για να λειτουργήσουν οι παιδικές χαρές πρέπει να πιστοποιηθούν.
    Δε νομίζω ότι είναι ζήτημα ανοιχτού δημοκρατικού διαλόγου.
    Ζήτημα προτεραιοτήτων ναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολυ σωστα φιλε 11:40.Ειναι ζητημα προτεραιοτητων...και φυσικα
    ειμαστε και αρμοδιοι διοτι εμεις επιλεγουμε τους εκαστοτε
    κυβερνωντες σε ΟΛΑ τα επιπεδα...ετσι για να μη σχολιαζουμε τους παντες και τα παντα σαν ξερολες και με λιγο απο ποντιο πιλατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την επομενη φορα τα οποια παραπονα μας για τις παιδικες χαρες να τα υποβαλλουμε οχι στον δημο που εχει-εκ του νομου-την αρμοδιοτητα της σωστης λειτουργιας των παιδικων χαρων,
      αλλα να υποβαλλονται τα παραπονσ στον Φιλο-ανωνυμο 9 : 21.
      προφορικα και γραπτα παραπονα.

      Διαγραφή
  6. στον ΑΡΜΟΔΙΟ 921
    ΠΙΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΜΥΤΙΚΑ ?
    ξέρεις Η' κάνεις οτι ΔέΝ ξέρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 12. 44
    Ο 9, 21 ειναι αρμοδιος ανευ χαρτο-φυλακίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.