Παναγιώτης Στάικος: «Ο κύβος ερρίφθη». Δηλώνει καθαρά παρόν στα δημοτικά πράγματα.


Του κ. Παναγιώτη Στάικου.

Πίστευα ότι είχα «αποστρατευτεί οριστικά» με το ποτέ ξανά, αλλά φαίνεται πως είχα κάνει λάθος. Έτσι λοιπόν απόψε στο Καραϊσκάκη με αρκετούς φίλους από Καραϊσκάκη και Βασιλόπουλο και όχι μόνο, συμφωνήσαμε πως η νοοτροπία της αρχής του ενός ανδρός στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ξεπερασμένη και αναποτελεσματική. Δεν μπορεί ο Δήμαρχος να είναι και Πρόεδρος της Οικονομικής και του Λιμενικού και και και.
Για να πάει μπροστά ο τόπος εκτός από την διαφάνεια, τον σεβασμό του δημοσίου χρήματος, χρειάζεται και συλλογικότητα στην λήψη και την εκτέλεση των αποφάσεων, και η Δημοτική Αρχή όχι απλά να μην ενοχλείται από τον κοινωνικό έλεγχο, αλλά να τον διευκολύνει και να τον επιδιώκει.
Έτσι λοιπόν εκτός από τα μεγάλα έργα, δεν μπορεί το γήπεδο στο Καραϊσκάκη να παραμένει ημιτελές, επειδή εμείς δεν προλάβαμε να το αποπερατώσουμε πριν από 7 χρόνια, ούτε να μένει το Στρογγυλοβούνι 4 ημέρες χωρίς νερό, γιατί ο εργολάβος δεν είχε πληρωθεί από προηγούμενα έργα.
Όσο για το δάνειο που τόσος λόγος γίνεται, έχω πει πως όταν ένας Δήμος πρόκειται να πάρει δάνειο με χαμηλό επιτόκιο για αναπτυξιακά έργα, πρέπει να το κάνει. Όταν όμως το επιτόκιο είναι υψηλό και το δάνειο προορίζεται για πληρωμή χρεών τότε είναι μεγάλη ζημιά για τον Δήμο.
Όμως εδώ που έχει φθάσει ο Δήμος η μη λήψη του δανείου ίσως να ισοδυναμεί με διάλυση και καταστροφή. Όπως λέμε μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Έτσι αδυνατώ να κατανοήσω κάποιους όψιμους πολέμιους του δανείου, όταν στην απόφαση ενός τόσο σοβαρού θέματος για την σύναψη του Δανείου ήταν απόντες.

Αστακός 30/6/2017 
Ευχαριστώ για την φιλοξενία 

Παναγιώτης Στάϊκος

3 σχόλια:

  1. Ο Κ. ΣΤΑΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ ΤΟΥ
    ΑΚΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ...
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΓΑΠΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για καθίστε ρε παιδιά. Κατηγορείται ο Στάϊκος ότι δεν έκανε έργο στον Αστακό σαν Δήμαρχος? Διότι ως γιατρός έκανε και έχω και άποψη. Και όχι μόνο στον Αστακό αλλά παντού. Απίκο ανά πάσα στιγμή. Ποιό είναι λοιπόν το θέμα με το ότι θέλησε να θέσει υποψηφιότητα? Το ότι δεν μπορεί να μοιράσει πενηντάρικα για ψήφους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.