Συμπολιτεία Ξηρομεριτών: Προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για να ξεκινήσει η διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου του Δημάρχου.


Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο σε ερώτηση δημοτικού συμβούλου της Συμπολιτείας πότε θα έρθουν οι δικηγόροι, που είχαν ορισθεί από την Οικονομική Επιτροπή για την υπόθεση των τελών της Αλυζίας, να ενημερώσουν το σώμα ως όφειλαν, η απάντηση του Δημάρχου ήταν μασημένα λόγια, ότι η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και δεν επηρεάζεται και διάφορα ηχηρά παρόμοια, τη στιγμή που είχε στα χέρια του την παραίτηση του ενός από τους δύο δικηγόρους.
Σήμερα επιβεβαιώνουμε την ύπαρξη δύο επιστολών του δικηγόρου κ. Παπαθεοδώρου προς την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξηρομέρου, από τις οποίες φαίνεται ότι ο δικηγόρος από τη Λευκάδα ήταν "εξαφανισμένος" με αποτέλεσμα ο κ. Παπαθεοδώρου να ζητάει την αντικατάστασή του σε πρώτη φάση το Μάιο και σε δεύτερη φάση τον Ιούλιο να παραιτείται, καθώς τρεις μήνες μετά τον ορισμό τους, όπως γράφει, δεν είχαν προβεί σε καμία νομική ενέργεια σε σχέση με την υπόθεση για την οποία είχαν διορισθεί.
Οι επιστολές αυτές, επειδή ο Δήμαρχος είναι εμπλεκόμενος στην υπόθεση, έπρεπε να κατατεθούν στην Aντιπρόεδρο κ. Σαμαρά - Κουμανδράκη της Οικονομικής Επιτροπής, που αντικαθιστά το Δήμαρχο στη θέση του Προέδρου γι αυτή και μόνο την υπόθεση.
Είναι σαφές ότι απεκρύβη η παραίτηση αυτή, για να μην ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο και κατ' επέκταση να μην ενημερωθούν οι πολίτες του Δήμου Ξηρομέρου για την υπόθεση αυτή και για να κερδίσει χρόνο ο Δήμαρχος.
Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι οι συνεχείς κωλυσιεργίες, θυμίζουμε η ανάθεση για γνωμάτευση για την παράσταση δικηγόρων στην υπόθεση έγινε Μάιο του 2016, η γνωμάτευση παρεδόθη Νοέμβριο του 2016, και ο ορισμός δικηγόρων έγινε Μάρτιο του 2017, είχαν ως αποτέλεσμα ο Δήμαρχος να κερδίσει περίπου ενάμιση πολύτιμο χρόνο για τον ίδιο.
Αυτή η απόκρυψη της παραίτησης του δικηγόρου συνιστά σαφέστατη παράβαση καθήκοντος εκ μέρους του Δημάρχου και ασφαλώς δικαιώνει τη θέση της Συμπολιτείας για πειθαρχικό έλεγχο του Δημάρχου εκ μέρους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, καθώς αποδεικνύεται ότι λόγω της θέσης του μπορεί να επηρεάσει με πράξεις ή παραλείψεις την υπόθεση.
Η Συμπολιτεία θα προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για να ξεκινήσει η διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου του Δημάρχου, όπως είχε ξανακάνει και στο παρελθόν, με την ελπίδα αυτή τη φορά να εισακουστούμε.

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΩΝ

3 σχόλια:

  1. Αυτούς ψηφίσατε, αυτοί μας κυβερνούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχετε ο.Τι σας αξίζει αγαπητοί συμπατριώτες αλληλέγγυοι στους συντοπίτες σας καλοί άνθρωποι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βαστατε χασομερια ωρε
    Βαστατε
    Βαστατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.