Αμφικτιονία Ακαρνάνων: Παρουσίαση εργασίας «Ομηρική Ιθάκη» στο Πνευματικό Κέντρο Μύτικα.


ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΥΤΙΚΑ, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2017.
Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017,  Ώρα 08:30 μ.μ.
Πνευματικό Κέντρο Δημοτικού Διαμερίσματος Μύτικα

Το τοπικό διαμέρισμα Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας και η ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ παρουσιάζουν με πολυμέσα την «ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ».
Πρόκειται για μια εργασία η παρουσίαση της οποίας θα γίνει με πολυμέσα. Η εργασία δεν τοποθετεί την ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία, αλλά αναφέρεται στο θέμα πως δημιουργήθηκε το πρόβλημα του γεωγραφικού προσδιορισμού της Ομηρικής Ιθάκης, από τα Ελληνιστικά χρόνια μέχρι σήμερα.
Αναφέρεται στις πιο γνωστές θεωρίες, τα σημεία τριβής και υποθέσεων, μέσα από τα ομηρικά κείμενα. Σε όλα αυτά συνδέεται και ο νόστος του Οδυσσέα, ο νόστος του καθενός, για την δική του ανάμνηση. (διάρκεια 72 λεπτά).
Ένα ταξίδι που αρχίζει από τα χρόνια πρό του Τρωικού πολέμου και φτάνει στα σημερινά χρόνια. Μια, εύκολη στην κατανόηση, παρουσίαση του προβλήματος «Ομηρική Ιθάκη», το πώς δημιουργήθηκε το ζήτημα του εντοπισμού της Ομηρικής Ιθάκης, τις θεωρίες που έχουν αναπτυχθεί, και τα εδάφια της Οδύσσειας που δημιουργούν τις θέσεις ή αντιθέσεις των θεωριών. Σε δεύτερο επίπεδο, η εργασία, μέσα από νοσταλγικές ανθρώπινες στιγμές, που όλοι έχουμε ζήσει, φέρνει σε παράλληλο πλάνο την συναισθηματική «Ομηρική Ιθάκη», τον «Νόστο» κάθε ανθρώπινης ανάμνησης.

Σας καλούμε να βρεθείτε μαζί μας.
Ελάτε για ένα ταξίδι γνώσης και ανάμνησης.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.