Συνεργασία ΣΕΤΕ και Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για τουριστική προβολή της Δυτικής Ελλάδας.


Με στόχο την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, από τα μέσα του 2016, έχει ξεκινήσει μία πάρα πολύ σημαντική συνεργασία, υπογράφοντας μάλιστα και σχετική προγραμματική σύμβαση, με το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), για την υλοποίηση προτεινόμενων δράσεων κατά την περίοδο 2016 - 2017, στα πλαίσια του έργου «Σχεδιασμός και εφαρμογή δράσεων τουριστικής προβολής της Δυτικής Ελλάδας».
Μία από τις σημαντικές δράσεις που ήδη έχει υλοποιηθεί και λειτουργεί πιλοτικά, είναι η ιστοσελίδα western-greece.com, της οποίας την ύπαρξη μάθαμε στην ημερίδα για τον τουρισμό, που διοργάνωσε τον περασμένο Ιούλιο ο Σύλλογος Γυναικών Μύτικα, με καλεσμένους τους κ. Μιχάλη Κυριακίδη, Υπεύθυνο έργων του ΣΕΤΕ, κ. Κωνσταντίνο Καρπέτα, Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακή Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας και κ. Παναγιώτη Τζιχριτζή, Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αιτ/νίας.
Οι εντυπώσεις από την επίσκεψη μας στην ιστοσελίδα πάρα πολύ καλές, μιας και πρόκειται ουσιαστικά για ένα πλήρη τουριστικό οδηγό, σε πέντε γλώσσες, με άφθονο πολυμεσικό υλικό υψηλής ποιότητας και καλαισθησίας.
Μεγάλο ατού της ιστοσελίδας, ότι διαθέτει μηχανισμό διάδρασης για ανέβασμα ψηφιακού υλικού μεμονωμένων χρηστών, αρκεί αυτό να τηρεί κάποιες προδιαγραφές ποιότητας, καθώς και χρήση των social media, όπου εκεί πλέον παίζεται το μεγάλο παιχνίδι της προβολής και της διαφήμισης.
Εμείς συγχαίρουμε την Περιφέρεια για την συγκεκριμένη πολύ σοβαρή προσπάθεια να αναδείξει και να προβάλει τουριστικά την περιοχή της Δυτικής Ελλάδας. Ήδη έχουμε γίνει χρήστες της ιστοσελίδας western-greece.com και θα ανεβάσουμε στο μέλλον πολυμεσικό υλικό που θα αφορά την περιοχή της Δ.Ε. Αλυζίας και του Μύτικα.
Επιτέλους έφτασε ο καιρός και η περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, με τα πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, να πάρει το δρόμο της τουριστικής ανάπτυξης και σε αυτή τη προσπάθεια πρέπει να είμαστε συμμέτοχοι όλοι.
Δεν μας λείπει τίποτα. Διαθέτουμε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον, με υπέροχες θάλασσες και παραλίες, εκπληκτικής ομορφιάς ορεινούς όγκους, άφθονα νερά σε ποταμούς, φυσικές και τεχνικές λίμνες, αναρίθμητα πολιτιστικά μνημεία, πλούσια ιστορία και μυθολογία, μοναδικά τοπικά προϊόντα, υπέροχους ανθρώπους, πατροπαράδοτα ήθη και έθιμα, αμέτρητες στιγμές ζωής.
Στο χέρι μας είναι να πάμε μπροστά...

14 σχόλια:

  1. πρεπει να γινουν τοσα πολλα και γι' αυτο ειμαστε πολυ λιγο εως καθολου αισιοδοξοι στο θεμα αυτο της τουριστικης αναπτυξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απο τη φραση...Επιτελους εφτασε ο καιρος...μεχρι το τελος τα
    ειπες ΟΛΑ.
    Ομως ...υπεροχοι Ανθρωποι... ειμαστε;
    Ας το αποδειξουμε...με εργα γιατι απο λογια χορτασαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από το πιο απλό. Την επόμενη φορά που θα πάμε για μπάνιο στην παραλία εμείς ή τα βλασταρια μας, να φροντίσουμε να μαζέψουμε και το σκουπιδαριο μας. Αν ο Δήμος δεν τα μαζέψει από τους κάδους, όπου οφείλουμε να ρίχνουμε τα σκουπίδια μας, θα έχουμε κάνει μια καλή αρχή για το ποιος κάνει τι και για το ποιος θα έπρεπε να κάνει τι. Μόνο με αυτή την κίνηση θα έχουμε πράξει τα μισά από όσα θα έπρεπε να γίνουν για τον τουρισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 4, 26
      ειναι σωστο το σκεπτικο σου.
      πρωτα λυνονται τα απλα και μετα τα δυσκολοτερα.

      Διαγραφή
    2. ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ
      ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

      Διαγραφή
    3. Το να λύσουμε μόνοι μας αυτά που περνάνε από το χέρι μας ως πολίτες και ως τουρίστες είναι τα δυσκολότερα. με πολύ ωραίο παράδειγμα αυτό που περιέγραψε ο 4.26. Διαφωνείς?

      Διαγραφή
    4. Το δυσκολοτερο ειναι οτι δέν υπαρχει συννενοηση και ο καθενας μας κανει οτινομιζει και θελει.

      Διαγραφή
    5. η συνδεση με συγχρονων προδιαγραφων δρομο
      της περιοχης μας-με αεροδρομιο Ακτιου.

      Διαγραφή
    6. 2 , 35
      ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΖΑΜΑΝ ΦΟΥ ?

      Διαγραφή
  4. Το να πετάξεις τα σκουπίδια σου στην παραλία που κάνεις μπάνιο δεν είναι θέμα συνεννόησης και παιδειας, είναι σοβαρό ζήτημα αυθαδειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ας αφησουν οι δυο δημοι του Ξηρομερου τα μικροσυμποσια
    με διαφορους πολιτικους παραγοντες
    και ν' απαιτησουν εργα με προοπτικη για τον τοπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οταν περάσαμε απο τις κοινότητες στους << Καποδιστριακούς και μετά Καλλικρατικούς >> δήμους,
    αυτή η μεταρρύθμιση δέν έγινε για "πλάκα" αλλά είχε κάποιο ανώτερο σκοπό, να γίνονται δηλαδή ή να σχεδιάζονται ή και να απαιτούνται έργα μεγαλύτερης σημασϊας για την πρόοδο και την ανάπτυξη μιας περιοχής.
    κι' εδω απολογιστικά στα 19 αυτά χρόνια, απο το 98 εως σήμερα καταγράφεται η πολιτική αποτυχία των δύο αυτών μεταρρυθμίσεων.
    Οι σημερινοί δήμοι μετατράπηκαν σ' ένα απλό σύνολο κοινοτήτων και τίποτα παραπέρα.
    Πέστε μας ένα έργο μεγάλης σημασίας που έγινε στο Ξηρόμερο του ενός ή και των δύο δήμων του Ξηρομέρου απο το 1998 έως το 2017.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες μου έναν άξιο που ψηφισαμε (εκ του αποτελεσματος άξιο) και θα σου πω γιατί δεν έγιναν έργα. Έχουμε ξαναπεί πως οι πιο άξιοι έχουν τις δουλειές τους και δεν ανακατευονται. Οι οτα είναι πεδίο λαμπρό για δημοσιους υπαλλήλους (που συνήθως δεν έχουν όρεξη για δουλειά στις υπηρεσίες τους) και για τεμπέληδες γενικώς. Πως θες να γίνουν έργα πνοης ?

      Διαγραφή
    2. Δέν αρκεί μόνο οι πολιτικοί να έχουν ικανότητες ,
      αλλά θα πρέπει η αξιοσύνη τους να είναι στραμμένη στην σωστή κατεύθυνση.

      Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.