Μνημειώδης απάντηση του κ. Γαλούνη για την πάγια προκαταβολή στους Προέδρους των Τ.Κ.


Αμίμητη απάντηση του Δημάρχου κ. Γαλούνη στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου. Ρωτήθηκε από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Λευτέρη Μάντζαρη τι έγινε με εκείνο το χιλιάρικο της πάγιας προκαταβολής στους Προέδρους, που σύμφωνα με τα λεγόμενα του ήταν λάθος που δεν το είχε δώσει ως τώρα και σε κάθε δημόσια ομιλία του αυτόμαστιγωνόταν γι αυτό μετανιωμένος όπως ο ίδιος έλεγε, και που το είχε τάξει μάλιστα στη σύσκεψη του Μαρτίου στους Προέδρους των Τ.Κ. προς αντιμετώπιση μικρών προβλημάτων (δείτε εδώ).
Η απάντηση του αποτελεί μνημείο κοροϊδίας, η οποία ήταν περίπου του στυλ. «Μα δεν μου την ζήτησαν. Δεν μου έφερε κανείς από τους Προέδρους κάποιο τιμολόγιο για να εισπράξει!!!»
Φυσικά κάποιοι παριστάμενοι Πρόεδροι χασκογέλασαν, όπως και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι επίσης.


Ο κ. Γαλούνης άλλη μία φορά δηλώνει δημόσια «σφόδρα μετανιωμένος» που δεν έδωσε δύο χρόνια την πάγια προκαταβολή στους Προέδρους και την δίνει απλόχερα στο μιλητό (βίντεο από ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS).

Το θέμα της πάγιας προκαταβολής των Προέδρων έχει ως εξής: Στην αναμόρφωση του Προϋπολογισμού που έγινε 29 Απριλίου, εγγράφηκε ποσό 20.000 € για την πάγια προκαταβολή στους Προέδρους, αναφέροντας συγκεκριμένα:
1. «Εγγράφει ως έσοδο του Κ.Α. εσόδων 4212.001 ποσό 20.000 € με τίτλο «Επιστροφή Πάγιας Προκαταβολής», που αποτελούν έσοδα από την άνω αιτία που προτίθεται να συστήσει ο Δήμος για τις Τοπικές Κοινότητες και για τη Δημοτική Κοινότητα στα πλαίσια των προβλεπόμενων από το άρθρο 173 του Ν. 3463/2006 και από την 74449/29-12-2010 απόφαση του ΥΠ.ΕΣ».
2. Εγγράφει ως έξοδο του Κ.Α. εξόδων 00-8251.001 το άνω ποσό (20.000 €) με τίτλο «Καταβολή Πάγιας Προκαταβολής για Τ.Κ. και Δ.Κ.»
Για να γνωρίζετε όλοι τι ισχύει, σύμφωνα με το άρθρο 266 του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης − Πρόγραμμα Καλλικράτης» και σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 74449/29-12-2010 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, στις τοπικές κοινότητες συνιστάται με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής πάγια προκαταβολή σε βάρος του σχετικού κωδικού αριθμού (ΚΑ 8521) του Προϋπολογισμού εξόδων του Δήμου, το ύψος της οποίας ανέρχεται για κάθε τοπική κοινότητα, στο ποσό των χιλίων (1.000) ευρώ.
Στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» υπάρχουν μόνο τρεις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής για σύσταση πάγιας προκαταβολής και αφορούν τα έτη 2012, 2013, και 2014 επί προηγούμενης δημοτικής αρχής και φυσικά δεν βρήκαμε καμία σύσταση πάγιας προκαταβολής επί Διοίκησης Γαλούνη, παρά μόνο εγγραφή στον Προϋπολογισμό του ποσού.


Ο κ. Γαλούνης έγραψε στο Προϋπολογισμό την πάγια προκαταβολή, αλλά «ξέχασε» να κάνει σύσταση της, με σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής όπως προβλέπεται!!!
Μόλις έχουμε και το σχετικό ηχητικό από τα επίσημα πρακτικά θα το βάλουμε να το ακούσετε. Το δούλεμα και η αναξιοπιστία του κ. Γαλούνη σε ιστορικά υψηλά. Πείτε μας, πως να πάρεις αυτόν τον άνθρωπο στα σοβαρά, όταν στα πιο απλά είναι τόσο αναξιόπιστος και αφερέγγυος, εκστομίζοντας ότι του κατεβάσει η κούτρα του εκείνη την στιγμή για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, νομίζοντας ότι όλοι όσοι έχει απέναντι του είναι άβουλοι και χωρίς σκέψη.

11 σχόλια:

  1. Δέν εϊχε άραγε ο δήμος,
    με προϋπολογισμό έσοδα-έξοδα 11 εκατ.ευρω περίπου το 15 και άλλα τόσα το 16, να δωσει την παγία των 1000ευρω/ανα κοινότητα και συνολικά 20.000 ευρώ/τον χρόνο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αλλοϋ βρίσκεται η αιτία-η αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα τους εδινε δικο τους προυπολογισμο γραφει στο προεκλογικο του προγραμμα
    Απαιχτος ο δημαρχος
    Παει ο παππας συνεφο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΠΑΓΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ? ΑΦΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ ΒΓΑΖΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΕΣ, ΓΙΑ ΥΔΡΕΥΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΓΙΑ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΓΩ ΤΙ ΑΛΛΟ!
    ΤΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ???
    ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 7 , 34 οσο δέν καταφέρνουμε να συνεννοηθούμε ο Γαλούνης θα κυριαρχεί.

      Διαγραφή
    2. να δωσουν ενα μεροκαματο να καθαρισει το νεκροταφειο
      να αλλαξει μια λαμπα ενα φωτιστικο
      να βαλει να καθαρισουν δρομους και σοκακια
      να βαλει ενα υδραυλικο να επιδιορθωσει μια εκτακτη βλαβη
      να επισκευασει ενα καγκελο
      να ασπρισει κανενα πεζοδρομιο η να βαψει
      αλλα οπως τα λες
      συμφερει να τα κανει ο δημος για να στοιχιζουν χρυσα

      Διαγραφή
  5. καθισα και το βρηκα το προεκλογικο προγραμμα. δειτε τι μουσια αναφερε σχετικα με τους προεδρους

    Για την άμεση και καλύτερη εξυπηρέτηση των Πολιτών η νέα Δημοτική Αρχή θα προχωρήσει στην αλλαγή του τρόπου διοίκησης του Δήμου. Συγκεκριμένα, στα πλαίσια που ο νόμος ορίζει θα αναβαθμίσουμε τα τοπικά συμβούλια και θα τους μεταβιβάσουμε όλες τις αρμοδιότητες που αφορούν την καθημερινότητα του Πολίτη όπως την ύδρευση (αντλιοστάσια, εσωτερικά, εξωτερικά δίκτυα κτλ), την αποχέτευση, την καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό, τα νεκροταφεία, την αγροτική και εσωτερική οδοποιία με ταυτόχρονη εξασφάλιση των σχετικών πιστώσεων. Στους Προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων θα εκχωρήσουμε το δικαίωμα της υπογραφής των πάσης φύσεως πιστοποιητικών, βεβαιώσεων κλπ δημοσίων εγγράφων που αιτούνται οι Πολίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για τα μαυρα μας τα χαλια υπευθυνος ειναι ΕΝΑΣ......
    Οχι μονο για το σημερα αλλα και για το χθες και για το αυριο...
    που θα ειναι μια απο τα ιδια......κι αυτος ειναι ο ΛΑΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΑΓΙΑΣ ΤΩΝ 1.000 ΕΥΡΩ
      Η ΕΥΘΥΝΗ ΒΑΡΑΙΝΕΙ ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ, ΤΑ ΠΡΟΕΔΡΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.

      Διαγραφή
  7. Η παγια φιλε 10 09 δεν ειναι για μεροκαματα ουτε για καθαριοτητα ουτε για ασπρισματα ειναι μονο για εκτακτες αναγκες ενας πρωην προεδρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφου υπήρξες πρόεδρος αν θες πές μας :
      ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΠΑΓΙΑ

      Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.