24.800 € προϋπολογίζει ο Δήμος Ξηρομέρου για δημιουργία σχολικού εργαστηρίου Πληροφορικής.


Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε 9 Οκτωβρίου, στην αναμόρφωση του Προϋπολογισμού (δείτε εδώ), εγγράφηκε στο κωδικό Κ.Α. 107134.010, ποσό 24.800 € για «Προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού Υπηρεσιών Δήμου και Αίθουσας Πληροφορικής Καραμούζειου Γυμνασίου Αστακού».
Ο κ. Δήμαρχος ρωτήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Λευτέρη Μάντζαρη γι αυτό το ποσό και απάντησε ότι αφορά την δημιουργία εργαστηρίου Πληροφορικής στο Γυμνάσιο Αστακού (ακούστε το ηχητικό εδώ).
Εμείς νιώθουμε την ανάγκη να πούμε δύο πράγματα, επειδή τυγχάνει να γνωρίζουμε το αντικείμενο και πραγματικά εξοργιζόμαστε βλέποντας να συμβαίνουν πράγματα που βγάζουν μάτι.
Καταρχήν το ποσό των 24.800 €, αν τελικά διατεθεί ολόκληρο για δημιουργία σχολικού εργαστηρίου Πληροφορικής είναι εξωπραγματικό.
Ελπίζουμε να αφορά όλο το Δήμο Ξηρομέρου, γιατί αυτό το ποσό για ένα σχολικό εργαστήριο δεν υπάρχει με τίποτα. Το δημοσιοποιούμε λοιπόν για να λάβει γνώση η σχολική κοινότητα του Γυμνασίου Αστακού, του Δήμου Ξηρομέρου, του Νομού Αιτ/νίας, όλοι οι συνάδελφοι Πληροφορικής και όποιος άλλος υπεύθυνος.
Σε ένα Δήμο με άθλια οικονομικά, με πιστωτές να εκδίδουν καθημερινά διαταγές πληρωμής, με κατασχέσεις, με χρέη και με πρόσφατη σύναψη τεράστιου δανείου 1.017.945,05 € για αποπληρωμή χρεών, να έρχεται ο Δήμος Ξηρομέρου και να λέει προϋπολογίζω 24.800 € για δημιουργία σχολικού εργαστηρίου Πληροφορικής. Είναι εκτός τόπου και χρόνου και ξαναλέμε ελπίζουμε να έχουμε καταλάβει λάθος και ο κ. Δήμαρχος να μην το διατύπωσε καλά στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ενημερώνουμε ότι για να στηθεί ένα πλήρες σχολικό εργαστήριο Πληροφορικής σήμερα με δέκα υπολογιστές, μπορεί να γίνει με 2.000 - 2.500 € αν πάμε στην αξιόπιστη λύση των ανακατασκευασμένων υπολογιστών που την ακολουθούν πάρα πολλά σχολεία ή 4.500 - 5.000 € αν πάμε σε λύση υπολογιστών του κουτιού.
Εμείς θα σας θυμίσουμε (δείτε εδώ) την δημιουργία του εργαστηρίου Πληροφορικής του Δημοτικού Σχολείου Αστακού, με 10 καινούριους υπολογιστές, με 1 έγχρωμο πολύ καλό εκτυπωτή Laser, 1 βιντεοπροβολέα τεχνολογίας DLP και 1 πολύ καλής ποιότητας πανί προβολής, που έγινε το 2014, όταν έτυχε να υπηρετούμε στο Δημοτικό Σχολείο Αστακού και Δ/ντης του Σχολείου ήταν ο πολύ δραστήριος κ. Βασίλειος Ζαγκότας. Όλος ο εξοπλισμός στοίχισε 4.978,03 € (δείτε εδώ το ένταλμα πληρωμής).
Ρωτώντας κάποιους να μάθουμε περισσότερα στοιχεία για το συγκεκριμένο κονδύλι, μας ενημέρωσαν ότι ένα ποσό 7.000 € θα πάει για επισκευή της στέγης που στάζει. Και πάλι όμως αυτό δεν αλλάζει τίποτα, γιατί και το υπόλοιπο ποσό των 17.800 € είναι πάλι εξωπραγματικό για ένα σχολικό εργαστήριο Πληροφορικής και άσε που όπως γνωρίζουμε, η στέγη του Γυμνασίου Αστακού επισκευάστηκε εξ ολοκλήρου, πολύ πρόσφατα το 2014, με 12.600 € (δείτε εδώ το συμφωνητικό και εδώ το ένταλμα πληρωμής). Δίνουμε σήμερα 7.000 € για μία απλή επισκευή, όταν η επισκευή όλης της στέγης στοίχισε 12.600 €; Πάνω από μισή στέγη ακόμα δηλαδή. Και εδώ το ποσό ακούγεται εξωπραγματικό.
Ελπίζουμε το ποσό των 24.800 € που προϋπολογίζεται να μην είναι αυτό που στο τέλος θα διατεθεί, γιατί αυτό θα αποτελεί πρόκληση.
Το Γυμνάσιο Αστακού πρέπει και επιβάλλεται να αποκτήσει εργαστήριο Πληροφορικής, και το λέμε αυτό γιατί ξέρουμε ότι κάποιοι θα σπεύσουν να σπεκουλάρουν ως συνηθίζουν, διαστρεβλώνοντας τα γραφόμενα μας. Αλλά το εργαστήριο να γίνει με το εύλογο ποσό, που όλοι όσοι είμαστε σχετικοί με το αντικείμενο γνωρίζουμε.
Επίσης δεν μας προκαλεί έκπληξη αυτό που συμβαίνει. Πήραμε το δάνειο και θεωρούμε πλέον ότι μας λύθηκαν τα χέρια να συνεχίσουμε το ίδιο έργο για άλλα δύο χρόνια και μάλιστα επεκταθήκαμε και στο τομέα της Παιδείας. Καμία σκέψη για συνετή οικονομική διαχείριση και νοικοκυροσύνη, παρά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις και τους δεκάρικους λόγους.
Συνυπεύθυνοι σε όλο αυτό οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, που είναι συμμέτοχοι και συνένοχοι με τη ψήφο τους σε όλο αυτό που συμβαίνει, γιατί δεν υπάρχει η δικαιολογία ότι δεν γνωρίζουν.
Πραγματικά κρίμα....

14 σχόλια:

  1. Εχει προ πολλού χαθεί η κοινή λογική
    και μάλλον θα πάμε όλοι μας απο τους πολιτικούς μας στο "Δαφνί"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καποιοι γελανε και καποιοι κλαινε
    αει στο καλο δημε ξηρομερου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για την δημιουργία εργαστηρίου πληροφορικής στο Γυμνάσιο Αστακού και για το είδος του ηλεκτρονικού εξοπλισμού του,
    Ο Δήμος Ξηρομέρου στην τελική απόφαση θα πρέπει να ζητήσει την γνωμοδότηση της Διεύθυνσης του Γυμνασίου Αστακού όπου οι διδάσκοντες καθηγητές πληροφορικής γνωρίζουν καλύτερα το αντικείμενο του μαθήματος της πληροφορικής και τις ανάγκες τεχνικού εξοπλισμού του εργαστηρίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ήθελα να ήξερα δεν κοκκινίζει κανένας από ντροπή?
    λίγη τσίπα ωρέ
    τσίπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στα Ελληνικά δεν το καταλαβαίνεις καλά.
    να στο πω στα Τούρκικα :
    Μήν ψάχνεις να βρεις τσίπα στα κουτουρού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με 12.600 είχε γίνει μόνο το ένα τρίτο της στέγης. Από την περσινή χρονιά υπήρχε πρόβλημα σε 3τμηματα στα οποία έστάζε νερό. Φέτος με 7000 έγινε διπλάσιο τμήμα σκεπή από τα 12.000 που είχαν ξοδεύει παλιότερα. Τώρα αν εσείς επιμένετε να κάνετε πολιτικη συνεχίστε το χαβά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε ανώνυμε αναγνώστη. Το θέμα της ανάρτησης είναι το εργαστήριο Πληροφορικής και όχι η στέγη. Αλλά αν θες να συζητήσουμε για την στέγη, σου λέω ότι αν υπάρχουν θέματα με το έργο να το στείλει στον Εισαγγελέα ο κ. Γαλούνης και εγώ δεν κάνω πολιτική, αλλά εσύ ρίχνεις σανό βραδιάτικα.

      ΦΙΛΙΚΑ

      Διαγραφή
    2. Για το δεξί χέρι τα δέοντα και τα προβλεπόμενα, αλλά βλέπω να παίρνει και δεκάδες χιλιάρκκα ευρώ και με τους νυν. Μάλλον εδώ είναι το αριστερό χέρι. Όσο για τους υπολογιστές που ισχύουν τα ίδια, ούτε εσύ που το έγραψες δεν κατάλαβες τι εννοείς.
      Για να το κλείσουμε εγώ γράφω αυτά που αντιλαμβάνομαι με όνομα και επώνυμο, εσύ που λες "αλήθειες" κρύβεσαι.
      Δεν θέλει πολύ σκέψη. Καταλαβαίνω πολύ καλά.

      Διαγραφή
  7. ΜΕ 12.600 ΈΓΙΝΕ ΈΝΑ ΜΙΚΡΌ ΜΈΡΟΣ ΤΗ ΣΚΈΠΗ. ΊΣΩΣ ΛΟΙΠΌΝ ΕΊΝΑΙ ΚΑΛΎΤΕΡΑ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΊ ΓΙΑΤΊ ΞΟΔΕΥΤΗΚΑΝ ΤΌΣΑ ΛΕΦΤΆ ΤΌΤΕ ΚΑΙ Η ΣΤΈΓΗ ΔΕΝ ΈΓΙΝΕ ΠΟΤΈ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 12000 και 7000 περιπου 20000 . Με τοσα λεφτα εφτιαχνες την στεγη του Μπακιγχαμ οχι του Γυμνασιου Αστακου . Ελεος πια . Πόσο θα μας δουλευει ο Γαλουνης ακομα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τοσα λεφτα δέν στοίχιωσε ούτε η Στέγη στο Κλειστό ... Αστακού

      Διαγραφή
  9. Τα 12.600 ΔΌΘΗΚΑΝ ΕΠΙ ΘΗΤΕΊΑΣ ΣΑΜΑΡΆ. ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΤΜΗΜΑ. ΟΛΟ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΕΙΧΕ ΜΟΝΟ ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΜΟΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΣΤΑΖΕ ΝΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.