Αγιασμός στην τράτα του Τζίμη Καραφάνταλου.


Όπως σας ενημερώσαμε με πρόσφατη ανάρτηση μας, επιτράπηκε και ξανά ξεκινά το ψάρεμα με τράτα. Μια από τις παλαιότερες τράτες στον Μύτικα είναι του Τζίμη του Καραφάνταλου, ο οποίος τηρώντας την παράδοση όπως την έμαθε από τον πατέρα του, τον αείμνηστο και σε όλους αγαπητό Πάνο Καραφάνταλο, πριν ανοιχτεί στην θάλασσα για τις καλάδες, έκανε αγιασμό στην τράτα παρουσία των εργαζομένων, συγγενών και φίλων με το Παπά Γιώργη να δίνει την ευλογία του Θεού για υγεία και καλές ψαριές.
Ήδη σήμερα πρώτη ημέρα της τράτας, παλιές εικόνες, που εδώ και 7 χρόνια έτειναν να γίνουν μία όμορφη ανάμνηση, επανήλθαν.
Στις 4 με 5 μετά το μεσημέρι, κόσμος αρχίζει να συγκεντρώνεται στο παζάρι του Μύτικα περιμένοντας την άφιξη της ψαριάς από την τράτα. Πηγαδάκια και συζητήσεις επί παντός επιστητού δίνουν και παίρνουν την ώρα της αναμονής. Κάποιοι πιο ανυπόμονοι πάνε και στήνονται περιμένοντας στη προβλήτα που δένει το καΐκι, για να δουν πρώτοι την ψαριά και να αγοράσουν πρώτοι.
Όμορφες εικόνες, ωραίες στιγμές, σε ένα χωριό που το περικλείει η θάλασσα από άκρη σε άκρη, που έχει θρέψει τους κατοίκους του (ναυτικοί και ψαράδες) και αυτοί με τη σειρά τους έχουν αναπτύξει με αυτήν άρρηκτους δεσμούς.2 σχόλια:

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.