Ο κ. Παναγιώτης Στάικος απαντά στην ανακοίνωση της Ο.Μ. Φυτειών για την πρωτοβάθμια υγεία στη περιοχή μας.

Του κ. Παναγιώτη Στάικου.

Ε καλά εσείς «σύντροφοι» του Σύριζα Φυτειών βαλθήκατε να μας τρελάνετε; Είστε σίγουροι, ότι γνωρίζετε τι σημαίνει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας; Για ποια πρωτοβάθμια υγεία προς όφελος των πολιτών μιλάτε; Δεν αφήνετε την προπαγάνδα, για να ανοίξετε τα μάτια σας και να δείτε, ότι δεν έχετε αφήσει τίποτα όρθιο. Ξέρετε ότι πρωτοβάθμια υγεία, πρωτίστως σημαίνει προληπτικός έλεγχος;
Ξέρετε πόσες μαίες υπήρχαν στο κέντρο υγείας Αστακού το 2006 που έφυγα εγώ και πόσες υπάρχουν σήμερα; Θα σας πω εγώ λοιπόν, για να μην μιλάτε ανερυθρίαστα. Σήμερα δεν υπάρχει καμιά και τι έκανε γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πολύς κύριος Πολάκης, ενώ το 2006 υπήρχαν (3) τρεις και έκαναν και κολποσκοπήσεις και ελάμβαναν και επίχρισμα για test Παπανικολάου και το έστελναν στο Νοσοκομείο για να βγει η απάντηση, το οποίο σώσει ζωές και έκαναν εμβόλια σε παιδιά και ενήλικες, τα οποία σώζουν ζωές (και τα οποία κάνουμε σήμερα οι δύο ιδιώτες γιατροί που είμαστε στον Αστακό) {ας έχει καλά ο θεός ολόκληρη την Κυβέρνηση του Σύριζα που βρίσκουμε δουλειά και εμείς: ασφαλώς κυνικό αστείο}.
Τότε υπήρχε και επισκέπτρια νοσηλεύτρια (αλήθεια γνωρίζετε τι σημαίνει και ποια είναι τα καθήκοντά της;) Τώρα υπάρχει;
Ξέρετε πόσες μόνιμες νοσηλεύτριες υπάρχουν σήμερα; (3) τρεις, με αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές να εφημερεύει γιατρός χωρίς νοσηλεύτρια. (Μπράβο σας.!!!!).
Ξέρετε πόσες υπήρχαν τότε; (7) επτά.!!!!
Τότε υπήρχε χειρίστρια Ακτινολόγος, η οποία έβγαζε καθημερινά ακτινογραφίες. Τώρα υπάρχει;
Γίνεται πρωτοβάθμια υγεία, χωρίς ο ασθενής και ο γιατρός να έχουν μια ακτινογραφία στα χέρια τους και αν χρειαστεί πάρα πέρα έλεγχος, τότε να στείλουν τον ασθενή στην δευτεροβάθμια για αξονική ή μαγνητική; (ευτυχώς τώρα έχουμε και Ακτινολογικό Ιατρείο ιδιώτη (ο οποίος δεν βρίσκεται κάθε ημέρα εδώ), που τις ακτινογραφίες τις βγάζει ο χειριστής και τις γνωματεύει ο Ακτινολόγος μέσω ιντερνέτ αυτοστιγμής). 
Ξέρετε πόσους μόνιμους ειδικευμένους γιατρούς του ΕΣΥ είχε τότε; Τότε είχε (3) τρεις, εκτός τους δύο ή τρεις αγροτικούς γιατρούς.!!!! Ξέρετε πόσους έχει σήμερα (1) μία ειδική γενικό γιατρό, όχι μόνιμη, αλλά πενταετούς θητείας την κυρία Χαρά Γκάτση, γιατί η θέση του επίσης ειδικού  γενικού γιατρού κυρίου Τριανταφυλλάκη είναι στο αγροτικό ιατρείο Μαχαιράς και για να λειτουργήσει το Κέντρο Υγείας Αστακού είναι καθημερινά εκεί, με αποτέλεσμα να υπολειτουργεί το αγροτικό ιατρείο της Μαχαιράς.
Ξέρετε λοιπόν, ότι ο Κέντρο Υγείας Αστακού δεν είναι ουσιαστικά κλειστό, γιατί αυτό οφείλεται στην αυταπάρνηση και την αυτοθυσία πρωτίστως των δύο εξαίρετων συναδέλφων, του κυρίου Τριανταφυλλάκη και της κυρία Γκάτση, αλλά και μερικών ακόμη εργαζομένων;
Αυτά και άλλα πολλά δεν τα βλέπετε ή είναι δικιά μου προπαγάνδα;
Ξέρετε ότι τα ψωμιά σας είναι λίγα και μέσα στο πολιτικό σας παραλήρημα λέτε επί λέξη:
«Αφήνοντας λοιπόν, πίσω τις πρακτικές και τις μεθόδους των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ μέσα από ένα «σύστημα» κακοδιαχείρισης και σπατάλης προς όφελος ημετέρων και εργολάβων, που είχαν ως αποτέλεσμα την συνειδητή υποβάθμιση και απαξίωση των δομών υγείας μας, η σημερινή Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας πολιτική βούληση στοχεύει στην ουσιαστική και ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας και δωρεάν υγείας».
Υπάρχει σήμερα όπως λέτε: ουσιαστική και ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας και δωρεάν υγείας; Μα καλά δεν ντρέπεστε, που έχετε διαλύσει τα πάντα; Αἰδώς Ἀργεῖοι.!!!!
Εάν θέλετε πραγματική πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και πραγματικά σέβεστε τον εξουθενωμένο Ελληνικό Λαό, προχωρήστε άμεσα σε εκλογές, για να απαλλαγεί εδώ και τώρα από αυτή την ανίκανη, επικίνδυνη και πιο ακροδεξιά Κυβέρνηση (αυτά δεν είναι μόνο δικά μου λόγια, αλλά και του Αλαβάνου, Μίμη, Λαφαζάνη και πολλών πρώην συνοδοιπόρων σας), που γνώρισε ο τόπος, που το μόνο που ξέρει να κάνει, είναι περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων και απανωτές αυξήσεις φόρων και φορολόγηση αυτών που έχουν ετήσιο εισόδημα 6,5 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο και ο ΣΥΡΙΖΑ τους θεωρεί φαίνεται προνομιούχους.
Επί τη ευκαιρία, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στους εορτάζοντες.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία 

Αστακός 26/12/2017
DR. Παναγιώτης Στάικος
Ειδικός Γενικός Ιατρός
Πτυχιούχος Ιατρικής Αθηνών
Διδάκτωρ Παν/μίου Ιωαννίνων

Μα προπαντός φανατικός υπέρμαχος της
όχι κατ’ επίφασιν πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας

6 σχόλια:

  1. Κατά τον κύριο Στάικο την πρωτοβάθμια υγεία την διέλυσε ο συριζα. Παρέλαβε πρωτοβάθμια υγεία και κατάφερε να την διαλύσει. Έδιωξε τις νοσηλεύτριες και τους γιατρούς που βρήκε στο κυ αστακού. Έδιωξε τις μαίες που υπήρχαν. Υπήρχε ακτινολογικό που λειτουργούσε και το έκλεισε. Επίσης αυτός είναι υπεύθυνος για το πάρτι των δις ευρώ ολόκληρων δεκαετιών στην υγεία , όπου κτιστήκαν περιουσίες και καριέρες και η χώρα βούλιαξε.
    Ευτυχώς που γράφονται τέτοια πράγματα , που κάνουν την νύκτα ημέρα , ώστε να καταλαβαίνει ο κόσμος ποιοι θέλουν ξανά εξουσία. Καλό κάνουν να κτυπάνε την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται να στηθεί εκ του μηδενός η πρωτοβάθμια υγεία που διαλύθηκε τα προηγούμενα χρόνια , αυτοί που τα προηγούμενα χρόνια δεν είδαν , δεν άκουσαν , δεν κατάλαβαν τίποτα . Όλα ήταν ρόδινα πριν .
    Τώρα ποιοι περιπλανώμενοι ‘’σύντροφοι’’ δεξιά και αριστερά βάλθηκαν να μας τρελάνουν, θα το βρουν οι πολίτες που βλέπουν τι παρέλαβε ο συριζα στην υγεία και τι συναντούν όταν επισκέπτονται σήμερα τις δομές υγείας . Συγκρίνει και βγάζει τα συμπεράσματα του αν ο συριζα βελτιώνει την κατάσταση που παρέλαβε ή αν διαλύει όπως λέει ο κύριος Στάικος.
    Εννοείται ότι η κατάσταση δεν είναι καλή , αλλά υπάρχει βελτίωση και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας όσο παραληματικό λόγο και να χρησιμοποιήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο 2006 που αναφερεται ο κ. Σταικος
    η Ελλαδα ζουσε με δανεικα που επαιρναν το Πασοκ(του Σταικου) και η Δεξια.
    και δεν ηξερε : << η αριστερά τι ποιούσε η δεξιά >>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κ.Π.ΣΤΑΙΚΟ
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΛΕΞΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΕΣΤΩ ΔΙΚΑΙΟΙ,
    ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ " ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ "
    Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΩΣ ΗΤΑΝ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ,
    -ΠΡΙΝ ΤΟ ΓΕΝΑΡΗ ΤΟΥ 15 ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ
    ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
    -ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΓΕΝΑΡΗ ΤΟΥ 15
    και μήν ξεχνάμε οτι ο Συρξζα κληρονόμησε δημόσιο εξωτερικό χρέος 350 δις ευρώ.
    αν είσαι δίκαιος κριτής, αμφισβητησέ το το μέγεθος του χρέους αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ελλαδα υπαρχει για καποιους μετα το γεναρη του 2015.
    Ο γκεμπελς οχρια.
    Το ατελειωτο παρτι νδ πασοκ στην υγεια θα λαβει τελος.
    Οτι εκαναν εκαναν καποιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΕΤΑΞΥ 2006 ΚΑΙ 2015 ΕΙΝΑΙ 9 ΧΡΟΝΙΑ.
    ΤΟΤΕ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΟΛΑ ΒΑΙΝΑΝ ΚΑΛΩΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΝΟ ΜΝΗΜΗΣ.
    ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΑ ΣΑΡΑΒΑΛΟ ΑΜΑΞΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ , ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΣ ΤΟ ΑΜΑΞΙ?
    ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ.
    ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.
    ΠΑΡΕΛΗΦΘΕΙ ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΤΑΞΗΣ ΜΕ ΘΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.
    ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ.
    ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΤΗΡΙΑ ΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εδω μιλαμε για ηθος...ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-δεκανικια....σιγα ρε
    παιδια μας πνιξατε στα βαθια του Ιονιου.
    Μας φερατε τα Μνημονια μας φεσωσατε...ε τωρα να ξεχασουμε
    και ολα καλα καμωμενα.Τι λετε ειστε καλα;Τα μαυρα μας τα
    χαλια ειναι αναπτυξη; η Κοινωνικη Τραγωδια; η μηπως τα
    Μνημονια ειναι οχι θηλεια στο λαιμο αλλα Εντιμος Συμβιβασμος;
    Εχουμε κατωτατο μισθο στα 751ευρω-δεν πληρωνουμε ΕΝΦΙΑ-Δεν
    εχουμε μειωση του αφορολογητου-Δεν εχουμε περικοπες μισθων
    και συνταξεων-Δεν ξεπουλαμε Λιμανια Αεροδρομια-Δεν εχουμε
    Συσσιτια Δεν εχουμε Υποβαθμιση Υγειας....να συνεχισω;
    Σας τυφλωσε ο πολιτικος φανατισμος; ΓΙΑΤΙ;...Να τρωγατε κατι
    τουλαχιστον να πω οκ δικιο. Ομως βλεπω Φτωχεια παντου.
    Μια Αραβικη παροιμια λεει...Μην προσπαθεις να μαθεις το
    γουρουνι να μιλαει Ανθρωπινα-και τον καιρο σου χανεις και
    το γουρουνι ενοχλεις.Οι Πολιτικοι ξερουν μια λεξη καλα...
    ΣΥΜΦΕΡΟΝ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.