Επέκταση σχεδίου πόλης Μύτικα: Για 4.000 € ο Δήμαρχος και οι δημοτικοί του σύμβουλοι, παραπέμπουν στις καλένδες την έγκριση της πολεοδομικής μελέτης επέκτασης του σχεδίου πόλης Μύτικα, που εκκρεμεί από το 1994 (!!!).


Του κ. Γιώργου Πουρνάρα.
Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.

Για την έγκριση της πολεοδομικής μελέτης επέκτασης του σχεδίου πόλης Μύτικα, που εκκρεμεί από το 1994, απαιτείται μεταξύ άλλων και η ανάθεση και εκπόνηση γεωλογικής μελέτης. Το ποσό που απαιτείται είναι της τάξης των 4.000 € και είχε ενταχθεί στον προϋπολογισμό του Δήμου τρέχοντος έτους, προκειμένου να ανατεθεί η γεωλογική μελέτη μέσα στο 2017.
Αντί λοιπόν να ανατεθεί άμεσα αυτή η γεωλογική μελέτη και να γίνει ένα βήμα, μήπως και εγκριθεί τελικά η μελέτη επέκτασης του οικισμού, ο Δήμαρχος και οι δημοτικοί του σύμβουλοι στο τελευταίο Δημοτικό Συβούλιο επέλεξαν να μεταφέρουν το προβλεπόμενο για τη γεωλογική μελέτη κονδύλιο για άλλο σκοπό του τρέχοντος προϋπολογισμού, οπότε η μελέτη δεν πρόκειται να ανατεθεί εντός του 2017.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, έστω και αν προβλεφθεί κονδύλι στον νέο προϋπολογισμό του 2018 (καθόλου σίγουρο), η γεωλογική μελέτη θα ανατεθεί εντός του 2018, οπότε αν εγκριθεί μέσα στο 2019 να είμαστε ευχαριστημένοι.
Μέχρι τότε η μελέτη επέκτασης του σχεδίου πόλης Μύτικα, που έχει βαλτώσει από το 1994 λόγω αδιαφορίας και ανικανότητες όλων των δημοτικών αρχόντων από τότε μέχρι σήμερα, παρότι αποτελεί βασικό εργαλείο για την ανάπτυξη του οικισμού, θα περιμένει πότε θα ανατεθεί και ολοκληρωθεί η γεωλογική μελέτη.
Ουσιαστικά δηλαδή με την καθυστέρηση αυτή ακυρώνεται κάθε προσπάθεια επέκτασης του σχεδίου πόλης, καθώς οι υπάρχουσες από το 1994 υπόλοιπες μελέτες, είναι ήδη ανεπίκαιρες και πολύ δύσκολα θα προχωρήσουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (απαιτείται Προεδρικό Διάταγμα για την έγκριση της επέκτασης).
Με την ενέργεια του αυτή ο Δήμαρχος επιβεβαιώνει για μια φορά ακόμα την έλλειψη ενδιαφέροντος του για ένα κεφαλαιώδους σημασίας για το Μύτικα θέμα, όπως άλλωστε έπραξε (αφού δεν έκανε απολύτως τίποτα) και κατά την κρίσιμη για το θέμα οκταετή Καποδιστριακή Δημαρχιακή του θητεία (1998-2006), όταν ήταν εύκολο να τελεσιδικήσει η μελέτη επέκτασης και ο Μύτικας νάχει μια τελείως διαφορετική όψη σήμερα.
Οι ευθύνες του είναι τεράστιες, ο Μύτικας και η Αλυζία δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα από τον κ. Γαλούνη.

11 σχόλια:

  1. Τι να σχολιασεις?
    Για καθαρισμους λιμανιου , παραλιων , νεκροταφειων , χορτων , φρεατιων , αλσυλιων , αντιπυρικων , κοινοχρηστων χωρων , επισκευη φωτων λιμανιου , πεζοδρομου , τοποθετηση μπαρων πανω απο 50 χιλιαρικα και οποιος τα πηρε χαμπαρι μπραβο του.
    Για το σχεδιο πολης τα θελουμε αλλου τα λεφτα.
    σα δε ντρεπεστε λιγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Μυτικας και η Αλυζια δεν μπορουν να περιμενουν τιποτα
    απο τον κ.Γαλουνη.Απο το 1936 μεχρι σημερα...ποιος
    μπορεσε;Ο καθε ενας κοιταζε το δικο του συμφερον και
    των φιλων του...κλειστο κυκλωμα...η μηπως κανω λαθος;
    Δεκαετιες Υποκριτες και φαρισαιοι...παρτακηδες στις
    πλατες αλλων...τα δικα μου δικα μου και ...τα δικα σας
    δικα μου...αυτη ηταν η Εντιμοτητα τους...χορτασαμε απο
    Εντιμοτητα στον τοπο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλοι στο ίδιο τσουβάλι, έτσι; Αυτό ακριβώς βολεύει τους πραγματικούς ενόχους που ζουν και βασιλεύουν! Προτείνω λοιπόν, να βάλεις κι εσύ υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές μπας και δούμε άσπρη μέρα. Πρώτα όμως να μας πεις το όνομά σου!

      Διαγραφή
  3. 12,16
    η ισοπεδωτική λογική είναι αδικία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απαντηση;
    Το γραφικοτερο λιμανι οχι μονο του Μυτικα...της Ελλαδας
    που επρεπε να ειχε γινει;
    Φιλε Σπυρο για το χρονικο διαστημα που ασχοληθηκες με τα του
    Δημου...ξεχωρισες λογω Εντιμοτητας...δεν αντεξες τα βροντησες
    και αντε γεια.Λιγοι οι Εντιμοι...οι πολλοι στην αντιπερα
    οχθη.
    Η Ισοπεδωτικη λογικη ειναι αδικια...ναι.
    Ενα ΜΕΓΑΛΟ Εργο Υποδομης...στο Μυτικα...στο Ξηρομερο
    τα τελευταια 50 χρονια; Το λιμανι; ΑΣΥΔΟΣΙΑ...εχουμε χρονο.
    Αποχετευση; Βιολογικος; Δρομοι; Μαρινα; Θελουμε τουρισμο;
    Εργα-Υποδομες Υγειας.
    Δεν ειναι λοιπον ολοι στο ιδιο τσουβαλι...αλλο αν καποιοι
    μπαινουν μονοι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε όσα λέγονται και γράφονται εδώ στα Blogs , για τους υπεύθυνους που κυβερνούν τον δήμο, απο ένα αυτί τους μπαίνουν και απο το άλλο αυτί τους βγαίνουν.
    Μπορούμε να συνεννοηθούμε 10-20 δημοκράτες και προοδευτικοί άνθρωποι και με μία ολοκληρωμένη πρόταση να τους " αρπάξουμε" στις δημοτικές εκλογές την πολιτική εξουσία ?
    εάν μπορούμε καλώς , εάν δέν μπορούμε ας κάτσουμε να τους αγναντεύουμε ως "χάνοι" στο θεάρεστο ... έργο τους.
    αυτό είναι για τον δήμο το πραγματικό πολιτικό δίλημμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείτε, αρκεί να βγείτε μπροστά με τα ονοματεπώνυμα σας και με απλές-καθαρές προτάσεις.

      Διαγραφή
    2. Η ουσία της πρότασης έχει προς το παρόν σημασία και η δικής σας παρουσία είναι πολύτιμη.

      Διαγραφή
  6. Φίλε ''ανώνυμε'', αλλά πολύ γνωστέ σε εμένα προβοκάτορα. Σε ενημερώνω ότι ο Σπύρος ο Λύτρας από τον Νοέμβριο του 2016 έχει αθωωθεί για τα 6.000 € που εισέπραξε ως τέλη στο λιμάνι του Μύτικα, επ' ωφελεία του Δήμου, αλλά πολύ περισσότερο βάζοντας για μία χρονιά τάξη στο λιμάνι, ως ο μόνος που τόλμησε να πιάσει τα κάρβουνα.
    Το δικαστήριο έγινε στη Λευκάδα, ήμουν μάρτυρας υπεράσπισης και ήταν μεγάλη τιμή για μένα που κατέθεσα στο Δικαστήριο υπέρ ενός τιμίου ανθρώπου.
    Σε ενημερώνων ότι αθωώθηκε πανηγυρικά, ομόφωνα με πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας.
    Πάνε λοιπόν να κάνεις την προπαγάνδα σου πουθενά αλλού. Χαμαιλέων γεννήθηκες και Χαμαιλέων θα παραμείνεις.
    Φυσικά το προβοκατόρικο σχόλιο σου δεν δημοσιεύεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διαβαζω προσεκτικα τα σχολια για να δω ποιος εθιξε το Σπυρο.
    Γιατι πραγματικα υπηρξε εξαιρεση... ηθους και εντιμοτητας οσο ηταν στα κοινα.Ακρη δεν εβγαλα.Αν οι πολλοι ηταν σαν αυτον
    τοτε ο Δημος πιστευω θα ειχε αλλη οψη και μεγαλη προοπτικη
    αναπτυξης...κριμα για τον τοπο μας ομως γιατι δεν ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και όσο για το δεύτερο όνομα που θίγεις, ο άνθρωπος τη δουλειά του έκανε και πληρώθηκε γι αυτή. Που είναι το μεμπτό; Που έδωσε εξετάσεις και απέτυχε; Ποτέ δεν έχει υπάρξει αιρετός, ούτε στη Κοινότητα Μύτικα, ούτε στο Δήμο Αλυζίας, ούτε στο Δήμο Ξηρομέρου.
    Αυτά για να είναι ολοκληρωμένη η απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.