Καταιγιστικός ο Α.Ο. Αλυζιακός, συνέτριψε με 6 - 1 την Πυραμίς Σαρδηνίων και συνεχίζει μόνος πρώτος στη κορυφή (βίντεο και φωτογραφίες).


Εύκολο απόγευμα είχε τελικά ο Αλυζιακός το Σάββατο στις 03:00 μ.μ. μέσα στο γήπεδο του Μύτικα, με αντίπαλο την ομάδα της Πυραμίδος Σαρδηνίων. Πιάνοντας πάρα πολύ καλή απόδοση για πολύ μεγάλο διάστημα του αγώνα, συνέτριψε με 6 - 1 τα Σαρδήνια, που μάλιστα προηγήθηκαν στο σκορ με 0 -1.
Σε μία γενική κριτική, θα λέγαμε ότι αν εξαιρέσουμε τα πρώτα 10 λεπτά, όπου το παιχνίδι ήταν αναγνωριστικό και από ένα σοβαρό λάθος στο κέντρο της άμυνας του Αλυζιακού, βρέθηκε η ομάδα μας πίσω στο σκορ, τα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα ήταν παράσταση για έναν ρόλο.
Ο Αλυζιακός ανέλαβε τον πλήρη έλεγχο στο νευραλγικό χώρο του κέντρου του γηπέδου, με πολύ καλή και γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, με ωραίους συνδυασμούς και αυτοματισμούς, με συνεχείς πλαγιοκοπήσεις και πραγματικά θα λέγαμε ότι η ομάδα του Μυτικιώτη κόουτς Τάσου Χατζαρά ήταν ασταμάτητη και είδαμε πολύ όμορφο και σωστό ποδόσφαιρο.
Χρησιμοποιώντας ποδοσφαιρική ορολογία θα λέγαμε ότι το γήπεδο έγειρε προς την εστία των Σαρδηνίων και από μία στιγμή και έπειτα το ζητούμενο ήταν που θα καθίσει το εύρος του σκορ. Κάθε στιγμή του αγώνα φαινόταν ότι ο Αλυζιακός θα σημειώσει γκολ, μιας και είχε εγκατασταθεί μόνιμα στο μισό του γηπέδου, προς την εστία των Σαρδηνίων, με συνεχόμενες επιθέσεις κατά κύματα.
Για την ομάδα των Σαρδηνίων θέλουμε να πούμε ένα καλό λόγο, γιατί ήταν μία ομάδα που προσπάθησε, μόχθησε, αλλά βρέθηκε σε μία μέρα όπου η καλή ομάδα του Αλυζιακού, έπιασε πιθανόν την καλύτερη της απόδοση για φέτος και με όλους τους παίκτες της διακριθέντες και παικτικά σε υψηλά στάνταρτ.
Λίγος κόσμος στο γήπεδο, το οποίο προσπαθήσαμε να το εξηγήσουμε συνομιλώντας με συμπατριώτες μας στις κερκίδες και αυτό εξηγείται τελικά με το ότι είναι σε εξέλιξη το μάζεμα των ελιών και σε μία γλυκιά ημέρα, μετά από συνεχόμενες ημέρες κακοκαιρίας, πάρα πολλές οικογένειες ήταν στον Αλυζιακό κάμπο. Κάποιοι μάλιστα ήρθαν στο γήπεδο στη διάρκεια του αγώνα κατευθείαν από τις ελιές.
Πιστεύουμε ότι οι φίλαθλοι του χωριού μας πρέπει να έχουν μεγαλύτερη παρουσία στο γήπεδο. Αυτό δεν το λέμε επειδή ο Αλυζιακός είναι πρώτος στη βαθμολογία, αλλά επειδή παίζει πολύ όμορφο ποδόσφαιρο φέτος και η άποψη μας είναι ότι κάποιες φετινές προσθήκες, τον έχουν κάνει καλύτερο από πέρυσι.
Ας πάμε με περισσότερες λεπτομέρειες στα αγωνιστικά.

Α' ημίχρονο.
Στο 2ο λεπτό ωραία κατεβασιά από δεξιά για τα Σαρδήνια, όμορφη σέντρα - γύρισμα στο πέναλτι, δεν προλαβαίνει για λίγο ο επιθετικός των Σαρδηνίων να κάνει την προβολή και να απειλήσει σοβαρά την εστία του Αλυζιακού.
Στο 5ο λεπτό επίθεση για τον Αλυζιακό, ψηλή μπαλιά μέσα στην περιοχή των Σαρδηνίων, κατεβάζει όμορφα την μπάλα ο Άρης Αποστολάκης, αλλά προλαβαίνει τελευταία στιγμή ο αμυντικός και διώχνει πριν κάνει το πλασέ.
Στο 7ο λεπτό ωραίο σουτ του Άρη Αποστολάκη για τον Αλυζιακό, πάνω στον τερματοφύλακα η μπάλα, που μπλοκάρει σταθερά.
Στο 12ο λεπτό σοβαρό λάθος στο κέντρο της άμυνας του Αλυζιακού, ο επιθετικός των Σαρδηνίων κλέβει την μπάλα και φεύγει σε τετ α τετ προς το τέρμα και ψύχραιμα πλασάρει κάνοντας το 0 - 1. Ψυχρολουσία για την ομάδα μας και τα σύννεφα του ουρανού εμφανίζονται και στον αγωνιστικό χώρο, όπου φαίνεται ότι δεν θα είναι εύκολη η ημέρα για την ομάδα μας. Ευτυχώς αποδείχτηκε πολύ σύντομα, ότι αυτή μας η εντύπωση ήταν πολύ λάθος.
Στο 13ο λεπτό εξαπολύει δυνατό - τεχνικό σουτ από μακριά η Δημήτρης Κατσαούνης για τον Αλυζιακό, αποκρούει δύσκολα ο τερματοφύλακας των Σαρδηνίων, μιας και η μπάλα έσκασε πριν στο έδαφος, δυσκολεύοντας πολύ τον τερματοφύλακα.
Στο 18ο λεπτό νέο σουτ από το Δημήτρη Κατσαούνη, η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, ατυχία για την ομάδα μας που πιέζει πλέον ασφυκτικά έχοντας στριμώξει για τα καλά την ομάδα των Σαρδηνίων.
Στο 20ο λεπτό φανταστική ευκαιρία για τον Αλυζιακό, εξ επαφής καταπληκτική απόκρουση του τερματοφύλακα των Σαρδηνίων, στην επαναφορά της μπάλας δυνατό σουτ από το Γιάννη Παπανικόλα, στο κάθετο δοκάρι η μπάλα. Δεν θέλει να μπει η μπάλα γκολ με τίποτα.
Στο 22ο λεπτό αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ από το Δημήτρη Κατσαούνη, ισοφαρίζει σε 1 - 1 ο Αλυζιακός. Επειδή ξέρουμε την ευχέρεια του Δημήτρη στα στημένα φάουλ, το πιάσαμε το γκολ με την κάμερα.


Η ισοφάριση σε 1 - 1 για τον Αλυζιακό με τον Δημήτρη Κατσαούνη.

Στο 23ο λεπτό, με την σέντρα των Σαρδηνίων κλέβουμε τη μπάλα στο κέντρο, μπαλιά τρύπα του Δημήτρη Κατσαούνη στον Άρη Αποστολάκη, γκολ και 2 - 1 για τον Αλυζιακό.
Στο 30ο πολύ ωραία σέντρα από αριστερά τον Γιάννη Παπανικόλα, με την μία προβολή και πλασέ από τον Κώστα Ταμπάκη στον ουρανό των διχτύων και 3 - 1 το σκορ.
Στο 33ο λεπτό τρομερή κούρσα του Άρη Αποστολάκη από τα αριστερά όπου πέρασε σαν σταματημένους τους αντίπαλους αμυντικούς, αλλά στο τετ α τετ άουτ η μπάλα. Μεγάλο παιχνίδι από τον Άρη ο οποίος έχει ταλαιπωρήσει αφάνταστα τους αντίπαλους αμυντικούς, που ούτε φάουλ δεν προλαβαίνουν να του κάνουν. 

Β' ημίχρονο.
Στο 46ο ευκαιρία για τα Σαρδήνια, όπου μόνος αφύλακτος ο επιθετικός δεν έπιασε την εύκολη κεφαλιά ώστε να κάνει το 3 - 2 και να μπει πάλι στον αγώνα η ομάδα των Σαρδηνίων.
Στο 52ο λεπτό νέα πλαγιοκόπηση από τον Άρη Αποστολάκη, ο οποίος δεν κατάφερε να κάνει το πλασέ όπως θα ήθελε μιας και η μπάλα του έφυγε πολύ προς τα πλάγια.
Στο 54ο λεπτό σέντρα ακριβείας για τον Κώστα Ταμπάκη ο οποίος με τη μία κάνει την προβολή και το πλασέ, άουτ η μπάλα. Πολύ όμορφος συνδυασμός.
Στο 55ο λεπτό νέα σέντρα πάλι για τον Κώστα Ταμπάκη, του οποίου η κεφαλιά πάει στο δοκάρι. Τρίτωσαν τα δοκάρια του Αλυζιακού.
Στο 67ο λεπτό ο μικρός Στάθης Καραγιώργος για τον Αλυζιακό, κάνει πολύ όμορφη προσπάθεια από δεξιά, με το σουτ του να αποκρούεται πολύ δύσκολα από τον τερματοφύλακα.
Στο 69ο λεπτό πολύ ωραία σέντρα γύρισμα του Στάθη Καραγιώργου για τον Σωτήρη Αποστολάκη (μπήκε αλλαγή), σουτ βολ πλανέ του Σωτήρη, άουτ η μπάλα. Αν το σουτ το έπιανε γεμάτο και πιο σωστά θα είχαμε μία γκολάρα.
Στο 74ο λεπτό έξοχο εκτελεσμένο κόρνερ για τον Αλυζιακό από τον Δημήτρη Σκαρογιάννη, ωραία αρχοντική κεφαλιά του Σωτήρη Αποστολάκη, γκολ και 4 - 1 το σκορ.
Στο 81ο λεπτό είχαμε το πιο όμορφο γκολ του Αλυζιακού, με τον Άρη Αποστολάκη να κατεβάζει από ψηλά την μπάλα και εκεί να χορεύει όλη την άμυνα των Σαρδηνίων με τρίπλες και προσποιήσεις τους άδειασε όλους παιρνώντας και τον τερματοφύλακα, κάνοντας μέσα σε αποθέωση το 5 - 1.
Στο 85ο λεπτό, κάθετη μπαλιά του Σωτήρη Αποστολάκη στον αδελφό του Άρη ο οποίος περνά και τον τερματοφύλακα, με τον Κώστα Ταμπάκη που ακολουθούσε τη φάση να σπρώχνει αυτός τελικά την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 6 - 1. 

Μετά και από την 9η αγωνιστική, ο Αλυζιακός παραμένει αήττητος και με 23 βαθμούς έχει εδραιωθεί για τα καλά στην 1η θέση της βαθμολογίας, με τον 2ο Ακαρνανικό Φυτειών στους 20 βαθμούς.
Σε αυτό το σημείο θέλουμε να θίξουμε ένα θέμα που είναι χρόνιο. Ο Αλυζιακός εδώ και πολλά χρόνια πρωταγωνιστεί στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Αιτ/νίας. Πέρυσι μπορούσε να παίξει στην Α' κατηγορία, αλλά αρνήθηκε και έτσι τη θέση του πήρε ο Πανοχθιακός, ο οποίος είχε χάσει με 4 - 0 στα Play Offs ανόδου από την ομάδα μας. Η άρνηση υπήρξε επειδή δεν διαθέτουμε γήπεδο με χόρτο και είναι απόλυτα φυσιολογική. Πως να δεχτεί να παίξει όταν όλοι οι αγώνες θα πρέπει να είναι εκτός έδρας και άρα να χαθεί ένα από τα ζητούμενα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, που είναι η ψυχαγωγία και η κοινωνικότητα του τοπικού πληθυσμού του χωριού.
Μία χρονιά το είχε κάνει αυτό η ομάδα μας και ολόκληρο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας το έβγαλε παίζοντας εκτός έδρας (έδρα Αστακός). Πραγματικά εκείνη τη χρονιά ήταν σαν να μην είχαμε ομάδα στο χωριό μας.
Ας το δουν εκεί στη ΕΠΣΑ (κ. Παπαχαχρήστος) και στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με προσοχή το θέμα. Δικαιούται η περιοχή ένα γήπεδο με πλαστικό χλοοτάπητα και το γήπεδο του Μύτικα έχει όλες τις προϋποθέσεις, μιας και μιλάμε για ένα γήπεδο από χρόνια νομιμοποιημένο, με σωστές διαστάσεις και με έτοιμη μελέτη τοποθέτησης πλαστικού χλοοτάπητα κατατεθειμένη στη ΓΓΑ.
Επόμενος αγώνας για την ομάδα μας με την 3η Μεδεών Κατούνας, μία πάρα πολύ καλή και σκληροτράχυλη ομάδα. Ένας δύσκολος αγώνας λοιπόν εκτός έδρας, σε μία δύσκολη έδρα, με μία ομάδα που γνώμη μας (την έχουμε δει), θα είναι σίγουρα διεκδικήτρια της πρώτης θέσης.
Ακολουθούν όλα τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής και η βαθμολογία:

Πηγή: www.olatagoal.gr

















Πηγή: www.olatagoal.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.