Εγκαίνια είχαμε σήμερα στην καθιερωμένη εμποροπανήγυρη στον Κουβαρά.


Εγκαίνια είχαμε σήμερα στην καθιερωμένη κάθε Νοέμβριο ετήσια εμποροπανήγυρη στον Κουβαρά με το διακριτικό τίτλο «Ξηρομερίτικο Παζάρι». Θυμίζουμε ότι τόσο το 2014, το 2015 όσο και το 2016, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακύρωσε τις τρεις σχετικές αποφάσεις του Δήμου Ξηρομέρου που ενέκριναν την διεξαγωγή της αντί τιμήματος 40.000 €, 30.000 € και 30.000 € αντίστοιχα. Βέβαια η εμποροπανήγυρη πραγματοποιήθηκε κανονικά τόσο το 2014, το 2015 όσο και το 2016.
Και φέτος ο Δήμος Ξηρομέρου έλαβε απόφαση για διεξαγωγή του παζαριού, παίρνοντας με τη σειρά απόφαση, πρώτον το Τοπικό Συμβούλιο Φυτειών, δεύτερον η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και τρίτον το Δημοτικό Συμβούλιο και εκδίδοντας ταυτόχρονα και Κανονιστική Απόφαση με τους όρους διεξαγωγής του παζαριού, ώστε αυτή την φορά να μην ακυρωθεί από την Αποκεντρωμένη. Το τι μέλει γενέσθαι από το μέτωπο της Αποκεντρωμένης ίδωμεν.
Επίσης είναι γνωστό ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου, αλλά και γενικότερα ο εμπορικός κόσμος της περιοχής, αντιδρά στην διεξαγωγή του συγκεκριμένου παζαριού, θεωρώντας ότι πλήττεται ο τζίρος των τοπικών εμπορικών επιχειρήσεων, οι οποίες δουλεύουν νόμιμα, έχοντας να αντιμετωπίσουν πολλά πάγια έξοδα και δυσβάσταχτη φορολογία και ασφαλιστικές εισφορές.
Πάντως εμείς στην εξίσωση του προβλήματος, χωρίς να αγνοούμε τις αιτιάσεις του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, θα βάλουμε και μία άλλη παράμετρο. Αυτή του απλού κόσμου που κατά χιλιάδες συρρέει και στηρίζει εμπράκτως την συγκεκριμένη εμποροπανήγυρη, γιατί εκεί βρίσκει κάποια προϊόντα σε πολύ φτηνές λαϊκές τιμές, κάτι που ανακουφίζει αισθητά τον οικογενειακό προϋπολογισμό, ο οποίος έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια των μνημονίων.0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.