Παναγιώτης Στάικος: Ο σεβασμός δεν επιβάλλεται, αλλά εμπνέεται.


Του κ. Παναγιώτη Στάικου.

Σχετικά για την απόσπαση δύο μονίμων υπαλλήλων του Δήμου, του κυρίου Γεραφέντη Επαμεινώνδα χειριστή μηχανημάτων και του υδραυλικού κυρίου Νικολάου Μακρή, στις Δημοτικές Ενότητες Αλυζίας και Φυτειών, οι οποίες δεν έγιναν για την καλύτερη αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών, αλλά υπό μορφή τιμωρίας και έτσι τα διάφορα τρόλλια την έπεσαν στους εργαζόμενους ανερυθρίαστα, με τα περί καφέ και ουίσκι και άλλων χυδαιοτήτων.
Στην θητεία μου, όχι απλά δούλευαν σκληρά σε ολόκληρο το ωράριο, αλλά πολλές φορές έφυγαν από το Δημαρχείο πρωί και γύρισαν αργά το βράδυ, αλλά φρόντιζα πάντα γι αυτές τις περιπτώσεις να πληρωθούν και με το πάρα πάνω.!!!!
Έτσι λοιπόν στην θητεία μου ως Δημάρχου Αστακού ενέπνεα σεβασμό προς τους εργαζόμενους στον Δήμο και την Κοινωνία, αφού εγώ πρώτα σεβόμουν τους πάντες και έτσι δεν χρειάστηκε ποτέ να τιμωρήσω υπάλληλο ή να εκδικηθώ πολίτη.
Οι δε δύο συγκεκριμένοι υπάλληλοι όταν εγώ ήμουν Δήμαρχος, ήταν από τους πλέον αποδοτικούς και συνεπείς, με αποτέλεσμα να μην μείνει ο Αστακός και τα άλλα χωριά ούτε ημέρα χωρίς νερό.
Γιατί απλούστατα όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου ως Δημάρχου, κάλεσα όλους τους υπαλλήλους στο γραφείο μου και τους είπα, είτε με είχαν ψηφίσει ή όχι, πως εγώ δεν τους ήθελα υφιστάμενους μου, όπως ορίζει ο νόμος,  αλλά συνεργάτες και έτσι είχαμε μια άριστη συνεργασία προς όφελος των πολιτών και της Κοινωνίας.
Ασφαλώς δεν έφταιγαν οι δύο υπάλληλοι, που έμενε ο Αστακός χωρίς νερό, ούτε που το γκαζόν όλο το καλοκαίρι ήταν ξερό, σαν να ήταν έρημος, ούτε που τώρα λόγω υπερχείλισης χύνεται στο λαγκάδι το νερό και πληρώνει ο Δήμος παραπανίσια χρήματα και μετά η ΔΕΗ μας κόβει το ρεύμα.


Χαίρομαι όμως που ύστερα από την παρέμβασή μου ο Δήμος κάνει την συντήρηση του γηπέδου, όπου ο εργολάβος δεν χρειάστηκε να ρίξει όλο το υλικό, γιατί η ποιότητα κατασκευής επί των ημερών μου ήταν άριστη.
Χαίρομαι επίσης που δημοπρατήθηκε το έργο της αντικατάστασης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του Αστακού, για να ολοκληρωθεί, αφού τα 7 χιλιόμετρα είχαν γίνει επί των ημερών μου.
Δεν χαίρομαι όμως, για όσα ανέφερα πάρα πάνω. 

Αριστοτέλης: Άρχεσθαι μαθών, άρχειν επιστήσει.
Αριστοτέλης: Άρχειν τον κρείττονα  (Ο ανώτερος να κυβερνά).
Πιττακός: Άρχων κόσμει σαυτόν (Όταν κυβερνάς να φροντίζεις οι πράξεις σου να αποτελούν κόσμημα).

Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε.
Διαβάζοντας αυτά τα τρία γνωμικά Σοφών Ανδρών, δεν φαντάζομαι να πιστεύετε, ότι η απόφασή σας αυτή η οποία ελήφθη εν θερμώ, αποτελεί κόσμημα, όπως αναφέρει το πάρα πάνω γνωμικό.
Γι αυτό σας καλώ να δείξετε την ανωτερότητα, την οποία όπως λέει ο Αριστοτέλης, πρέπει να διαθέτει ο Πραγματικός Άρχων και να ανακαλέσετε με καινούργια απόφαση αυτήν, η οποία δεν μπορεί να θεωρηθεί κόσμημα. 

Αστακός 8/11/2017
Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Με τιμή 

Παναγιώτης Στάικος

1 σχόλιο:

  1. δέν εχουμε απαίτηση να κοσμήσουν τον δημο.
    νερο θελουμε να εχουμε να πινουμε-να πλενομαστε, καθαριοτητα και φωτισμο.
    απλα πραγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.