Ο κ. Ερωτόκριτος Γαλούνης, έξαλλος και σε υψηλούς τόνους, απαντά στον δημοτικό σύμβουλο κ. Δημήτρη Κομπλίτση για τους μετακινηθέντες εργαζόμενους (ηχητικό απόσπασμα).


Την Παρασκευή 17 Νοέμβρη, βρεθήκαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο στον Αστακό, όπου στην ημερήσια διάταξη για συζήτηση ήταν 25 θέματα. Αυτό όμως που ζήσαμε στην έναρξη του Συμβουλίου, όπου συζητούνται τα θέματα προ ημερησίας και γίνονται διάφορες ανακοινώσεις και ερωτήσεις, δεν το έχουμε ξαναζήσει και γινόμαστε συγκεκριμένοι.
Ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Δημήτρης Κομπλίτσης, έκανε το «λάθος» και ρώτησε τον Δήμαρχο κ. Γαλούνη σχετικά με την πρόσφατη μετακίνηση των δύο εργαζομένων (εργοδηγός, υδραυλικός), που και εμείς είχαμε θίξει και αναφέρει με σχετική μας ανάρτηση (δείτε εδώ).
Και εκεί ξεκίνησε η καταιγίδα από τον κ. Γαλούνη, ο οποίος ανάφερε πράγματα ανήκουστα εναντίον των δύο εργαζομένων, προχωρώντας και σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς.
Δεν ξέρουμε αν όσα αναφέρθηκαν είναι αλήθεια ή ψέματα, όμως αυτό που ξέρουμε είναι ότι μιλάμε για τον πρώτο πολίτη του Δήμου, μιλάμε για έναν αιρετό που η κοινωνία τον τίμησε αναδεικνύοντας τον Δήμαρχο, ο οποίος εξαπέλυσε δημόσια, εναντίον δύο ανθρώπων που εργάζονται στο Δήμο Ξηρομέρου, κατηγορίες και κοσμητικά επίθετα, χωρίς καν αυτοί να είναι παρόντες, ώστε τουλάχιστον να μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους και να αντικρούσουν ότι τους καταμαρτυρούσε.
Μιλάμε για το Δημοτικό Συμβούλιο, το ανώτατο θεσμικό όργανο του Δήμου, μία δημόσια συνεδρίαση παρουσία δημοτικών συμβούλων και πολιτών. Προσωπικά αισθανθήκαμε πολύ άσχημα για το επίπεδο της απάντησης του κ. Γαλούνη.
Αντί σαν Δήμαρχος να σεβαστεί το αξίωμα και τη θέση του και να πει, ότι ξέρετε ο Δήμος έχει φρικτά παράπονα από την απόδοση και την συμπεριφορά αυτών των εργαζομένων και θα γίνει ότι προβλέπει ο νόμος, και εκεί να λήξει η απάντηση του, άρχισε να τους περιλούζει με κατηγορίες.
Δεν θα επαναλάβουμε τις εκφράσεις του, απλά ακούστε το ηχητικό εδώ από τα επίσημα ηχητικά πρακτικά του Δήμου Ξηρομέρου και βγάλτε τα συμπεράσματα μόνοι σας.
Εμείς τελειώνοντας τρία πράγματα θα πούμε μόνο:
1. Οι εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις και υπάρχει ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας που προβλέπει τις διαδικασίες για την τήρηση και των δύο. Σήμερα το να έχει κάποιος δουλειά είναι θείο δώρο, και τα πράγματα έχουν γίνει πολύ αυστηρά στο δημόσιο σε σχέση με τις υποχρεώσεις, και αυτό είναι γνωστό σε όλους, και όλοι προσέχουν ώστε να είναι εντάξει και τυπικοί στη δουλειά τους. Αν ο κ. Γαλούνης ως προϊστάμενος των δύο περί ου ο λόγος εργαζομένων, κρίνει ότι αυτοί δεν είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους, υπάρχουν προβλεπόμενες διαδικασίες και δεν υπάρχει σκεπτόμενος δημότης και φυσικά ούτε και εμείς, που θα τον ψέξουμε αν επιλέξει να τις ακολουθήσει. Το αντίθετο μάλιστα.... Αλλά λαϊκά δικαστήρια στο Δημοτικό Συμβούλιο και μάλιστα με απόντες τους εργαζόμενους, είναι ντροπή, είναι ζούγκλα και κατάπτωση του δημοσίου λόγου.
2. Τους συγκεκριμένους ανθρώπους δεν τους γνωρίζουμε ούτε κατ' όψη και ούτε αυτοί μας γνωρίζουν. Αλλά για ένα είμαστε σίγουροι, ότι κάνουν μία σκληρή και δύσκολη από κάθε άποψη δουλειά με βάση την ειδικότητα τους, και ότι δεν έχουν μπάρμπα στη Κορώνη, να τους βάλει ειδικούς συμβούλους σε κανένα Δήμο στην Αττική και να εισπράττουν 3,5 χρόνια το παχυλό μισθό από τον Αστακό, κόβοντας βόλτες στη παραλία και μετά να κατά κεραυνώνουν τους άλλους ότι τεμπελιάζουν και είναι κοπρίτες.
3. Προεκλογικά για να πάρουμε τους ψήφους, για να χρίσουμε υποψήφιους ώστε πάλι να πάρουμε ψήφους από το σόι τους, τάζουμε τα πάντα στους πάντες. Κηδεία με ξένα κόλλυβα. Όταν όμως έρθει το ρίξιμο και τα ταξίματα γίνουν αέρας κοπανιστός, γινόμαστε δεινοί ρήτορες, αγορεύουμε και κατακεραυνώνουμε και λέμε πικρές αλήθειες, αλλά αυτές που μας συμφέρει και στο χρόνο που μας συμφέρει.

3 σχόλια:

  1. Τέτοιους << ειδικούς συμβούλους >> είχε η Ελλάδα τα 40 χρόνια Πασοκ και Ν.Δ.
    και γι' αυτό έφτασε το δημόσιο εξωτερικό χρέος το Γενάρη του 15 που ανέλαβε ο Συριζα τα 350 δις ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενα συντομο μονο σχολιο και οσοι ξερουν καταλαβαινουν

    Κοιτα ποιος μιλαει

    Και μη χειροτερα θεε μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φιλε 9:48.
    Με τα τεσσερα πηγαιναν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ...με τα τεσσερα
    παει και ο ΣΥΡΙΖΑ.Το χρεος χρεος και το δουλεμα δουλεμα.
    ΤΕΛΟΣ...θα φανε ΜΑΥΡΟ...που θα ειναι φωτια.
    Αρκετα με το θρασος τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.