9.668,28 € για εξοπλισμό εργαστηρίου Πληροφορικής Γυμνασίου Αστακού.


Ποσό 9.668,28 € διατέθηκε τελικά από τον Δήμο Ξηρομέρου για τον εξοπλισμό του νέου εργαστηρίου Πληροφορικής του Γυμνασίου Αστακού. Δείτε εδώ το ένταλμα πληρωμής και εδώ την απόφαση του Δημάρχου Ξηρομέρου, όπου φαίνονται τα υλικά που έγιναν προμήθεια.
Εμείς θα πούμε δύο μόνο λόγια, απλά και καθαρά.
1. Καλώς, πολύ καλώς φτιάχτηκε το εργαστήριο Πληροφορικής του Γυμνασίου Αστακού και έπρεπε να έχει γίνει και πολύ νωρίτερα και αναγκαζόμαστε να πούμε το αυτονόητο, γιατί κάποιοι καλοθελητές είμαστε σίγουροι ότι θα θελήσουν να διαστρέψουν αυτά που θα πούμε παρακάτω, και να πουν τις δικές τους πολιντικάντικες ''εξυπνάδες''.
2. Όταν προμηθευόμαστε υλικά για στήσιμο ενός εργαστηρίου Πληροφορικής, ο κανόνας είναι τα υλικά που παίρνουμε να είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες μας. Μιλάμε λοιπόν για ένα σχολικό εργαστήριο Γυμνασίου και 865,52 € με ΦΠΑ για κάθε πλήρη μονάδα υπολογιστή, είναι πολύ μεγάλο ποσό και αυτό που λέμε το καταλαβαίνουν πολύ καλά ΟΛΟΙ οι σχετικοί με το αντικείμενο.
Υπάρχουν λύσεις πολύ πιο φτηνές, που μας κάνουν για την δουλειά ενός εργαστηρίου Πληροφορικής Γυμνασίου 100%. Πόσο δε μάλλον, όταν στον παραπάνω κανόνα που εφαρμόζουμε όταν προμηθευόμαστε υλικά, έρχεται να προστεθεί και να συνεπικουρήσει προς αυτόν τον εφαρμοζόμενο κανόνα, η τραγική οικονομική κατάσταση του Δήμου μας, με υπέρογκα δάνεια να τον βαρύνουν, με το να είναι μόνιμος κάτοικος Πρωτοδικείου και τις διαταγές πληρωμής των πιστωτών να πέφτουν χαλάζι και πολύ ακόμα περισσότερο, όταν σήμερα σχολικές μονάδες του Δήμου μας έχουν ελλιπή εργαστήρια Πληροφορικής ή και καθόλου.
Με το ποσό των 9.668,28 € θα μπορούσαν να εξοπλιστούν περίπου 3 - 4 πλήρη σχολικά εργαστήρια, λειτουργικά 100%.
Γνωρίζουμε ότι το Δημοτικό Σχολείο Μύτικα, έχει πάρει προσφορά για 10 ανακατασκευασμένους υπολογιστές (εγγύηση ένα έτος), Windows Home 10 64-bit, HP 8000 Elite SSF E7500, CPU: Intel® Core™2 Duo 2.93GHz,  RAM: 4GB DDR3, HDD: 160GB, με 10 οθόνες HP L1940 19'', με 10 πληκτρολόγια και 10 ποντίκια, συνολικού κόστους με ΦΠΑ 1.500 €. Έχει σταλεί το δελτίο προσφοράς στον Δήμο Ξηρομέρου και αναμένεται απάντηση. Το Δημοτικό Σχολείο Μύτικα για τους μη γνωρίζοντες, δεν διαθέτει καθόλου εργαστήριο Πληροφορικής.
Εμείς θα σας θυμίσουμε (δείτε εδώ) την δημιουργία του εργαστηρίου Πληροφορικής του Δημοτικού Σχολείου Αστακού, με 10 ολοκαινούριους υπολογιστές, με 1 έγχρωμο πολύ καλό εκτυπωτή Laser, 1 βιντεοπροβολέα τεχνολογίας DLP και 1 πολύ καλής ποιότητας πανί προβολής, που έγινε το 2014. Όλος ο εξοπλισμός στοίχισε 4.978,03 € (δείτε εδώ το ένταλμα πληρωμής).
Παρόμοια προβλήματα με ελλειπή εργαστήρια Πληροφορικής έχουν και άλλα σχολεία μας όπως μαθαίνουμε και καλό θα είναι ο Δήμος με τις Σχολικές του Επιτροπές να ενσκήψει και να δώσει λύσεις, αν πλέον υπάρχουν χρήματα που να περίσσεψαν γι αυτό το σκοπό.
Επαναλαμβάνουμε ότι καλώς φτιάχτηκε το εργαστήριο Πληροφορικής του Γυμνασίου Αστακού. Αυτό που εμείς θίγουμε με την ανάρτηση μας είναι κάτι άλλο, και κάθε άνθρωπος καλόπιστος και με κοινό νου καταλαβαίνει γιατί ακριβώς μιλάμε.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.