Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ιατρική ημερίδα στον Μύτικα, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Μύτικα.


Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στον χώρο του Λυκείου Μύτικα, η ιατρική ημερίδα με διοργανωτές τον μπροστάρη Σύλλογο Γυναικών Μύτικα, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό - παράρτημα Αγρινίου, την Β' Καρδιολογική Κλινική Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, την Νοσηλευτική Μονάδα Αγρινίου και το Κ.Υ. Μύτικα.
Το πρωί και ώρα 09:00 π.μ. - 12:00 μ.μ., στο χώρο του Λυκείου Μύτικα και πριν την βραδινή εκδήλωση, διανεμήθηκαν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης σε ευπαθείς οικογένειες, προσφορά του παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αγρινίου. Την ίδια ώρα πλήρες κλιμάκιο του εργαστηριακού τμήματος της Νοσηλευτικής Ομάδας Αγρινίου, συνεπικουρούμενο από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό - τμήμα Αγρινίου, από τον Δ/ντή και τις αγροτικές ιατρούς του Κ.Υ. Μύτικα και τον Σύλλογο Γυναικών Μύτικα, προχώρησε σε αιμοληψίες ώστε να πραγματοποιηθούν πλήρεις αιματολογικές, βιοχημικές και εξειδικευμένες εξετάσεις, που έχουν οικονομική συμμετοχή αν γίνουν έξω.
Οι εξετάσεις ήταν ΔΩΡΕΑΝ και έγιναν με μεταφορά των δειγμάτων με το ειδικό όχημα του Νοσοκομείου Αγρινίου, στο σύγχρονο εργαστήριο που διαθέτει, στο οποίο προΐσταται η Βιοχημικός κα Ρένα Ντάσκαρη, και οι απαντήσεις δόθηκαν την ίδια ημέρα το βράδυ στους ενδιαφερόμενους, μετά το πέρας της ημερίδας
Οι πολίτες της περιοχής προσήλθαν μαζικά (πάνω από 90), έχοντας μαζί τους μόνο το ΑΜΚΑ τους και προσήλθαν και πολλοί ανασφάλιστοι όπως είχαν δικαίωμα.
Εμείς ενημερώνουμε τους κατοίκους της περιοχής, ότι ακριβώς η ίδια διαδικασία σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Αγρινίου και το σύγχρονο εργαστήριο που διαθέτει, γίνεται και στο Κ.Υ. Μύτικα μία φορά το μήνα (συνήθως ημέρα Τρίτη) και μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 2646081250 του Κ.Υ. Μύτικα, για να ενημερωθείτε πότε μπορείτε να προσέλθετε για αιμοληψία.
Το βράδυ από τις 05:30 μ.μ. έως τις 08:30 μ.μ., παρουσία πλήθους κόσμου, κάτι που εξέπληξε ευχάριστα όλους τους διοργανωτές και παριστάμενους (δεν χώρεσε όλον τον κόσμο η αίθουσα), είχαμε την παρουσίαση του θέματος της ημερίδας το οποίο ήταν: «Κολπική μαρμαρυγή, σακχαρώδης διαβήτης, υπέρταση και λιπίδια».
Συντονίστρια της ημερίδας ήταν η δημοσιογράφος κα Νάντια Σαμαρά και ομιλητές οι: κ. Μιχάλης Λάμπρος, Καθηγητής Καρδιολογίας Παν. Ιωαννίνων, κα Νάκα Αικατερίνη, Αναπλ. Καθ. Καρδιολογίας Παν. Ιωαννίνων, κ. Αλμπάνης Γεώργιος, Δ/ντης Καρδιολογικής Κλινικής Νοσηλευτικής Μονάδας Αγρινίου, κ. Ποσονίδης Κωνσταντίνος, Επιμελητής Α' Γενικής Ιατρικής ΠΙ Αγγελοκάστρου, κ. Χρόνης Ιωάννης, Γενικός Ιατρός - Δ/ντης Κ.Υ. Μύτικα με βοηθούς στην παρουσιασή του την κα Παπαθανασίου Γεωργία, αγροτική ιατρός Κ.Υ. Μύτικα και την κα Παναγιωτοπούλου Σταυρούλα - Νίκη, αγροτική ιατρός Κ.Υ. Μύτικα.
Στο Προεδρείο της ημερίδας παραβρίσκονταν οι: κ. Μιχάλης Δημήτριος, Γενικός Ιατρός, Δ/ντης Νοσηλευτικής Μονάδας Αγρινίου, κα Νάκα Αικατερίνη, Αναπλ. Καθ. Καρδιολογίας Παν. Ιωαννίνων και κ. Χρόνης Ιωάννης, Γενικός Ιατρός - Δ/ντης Κ.Υ. Μύτικα
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυναν κατά σειρά οι: κα Ταμπάκη Γεωργία, Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Μύτικα, κ. Μπόκας Κωνσταντίνος, Πρόεδρος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αγρινίου, κ. Μιχάλης Δημήτριος, Γενικός Ιατρός, Δ/ντης Νοσηλευτικής Μονάδας Αγρινίου, κ. Παπαδόπουλος Παναγιώτης, Δ/ντής Νοσηλευτικής Μονάδας Μεσολογγίου και κ. Ζαμπάρας Μιλτιάδης Υποδ/της 6ης Υ.ΠΕ.
Συμπερασματικά θα λέγαμε ότι η ημερίδα στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, με πολύ μεγάλη συμμετοχή, τόσο απλού κόσμου, πραγματικά ανέλπιστα μεγάλη, όσο και ιατρών της ευρύτερης περιοχής, κάτι το οποίο πιστώνονται όλοι οι διοργανωτές και κυρίως ο Σύλλογος Γυναικών Μύτικα, οι οποίοι πραγματικά δεν άφησαν τίποτα στην τύχη.
Όλοι οι ομιλητές έκαναν τις παρουσιάσεις τους με βοήθεια κατάλληλου πολυμεσικού υλικού και με γλώσσα όσο το δυνατόν πιο απλή, ώστε να γίνουν κατανοητοί από το ακροατήριο. Στο τέλος της παρουσίασης είχαμε και διαλογική συζήτηση, με ερωτήσεις και απορίες από το κοινό προς τους παριστάμενους ιατρούς, οι οποίοι έδωσαν σε όλους τους ερωτώντες απαντήσεις και ενημέρωση, στα εξειδικευμένα ερωτήματα που τους τέθηκαν.
Προσωπικά θεωρούμε τέτοιες εκδηλώσεις, που έχουν ως θέμα σημαντικά ζητήματα υγείας, ότι καλύτερο για την περιοχή και ευχόμαστε να ακολουθήσουν σύντομα και άλλες τέτοιες ανάλογες και τόσο υψηλού επιπέδου ιατρικές ημερίδες, κάτι για το οποίο όπως μας διαβεβαίωσαν οι γυναίκες του Συλλόγου Γυναικών Μύτικα θα συνεχιστεί, με το ίδιο μεράκι, αγάπη και πάθος για προσφορά στον τόπο μας.
































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.