Χριστουγεννιάτικος στολισμός στην Δ.Ε. Αλυζίας δεν προβλέπεται.

Φωτογραφία ρετρό από το δέντρο και την φάτνη στην πλατεία του Μύτικα κάποτε (πέρυσι και πολλά χρόνια πίσω).
Δέκτες φρικτών παραπόνων γίναμε από συνδημότες μας για τον ανύπαρκτο Χριστουγεννιάτικο στολισμό των χωριών μας στην Δ.Ε. Αλυζίας. Τα πρώτα παράπονα μας τα έκαναν νέοι άνθρωποι από την Κανδήλα, οι οποίοι μας είπαν ότι φέτος στην Κανδήλα δεν υπάρχει ούτε ελάχιστο δείγμα στολισμού.
Τα φρέσκα παράπονα μας τα έκαναν σήμερα που κατεβήκαμε στον Μύτικα. Στολίστηκε ένα κομμάτι στο χωριό πίσω, όπου δεν έχει πολλά σπίτια και κυκλοφορούν ελάχιστοι και στη κεντρική πλατεία ούτε το δέντρο, ούτε η φάτνη που έμπαιναν επί πολλά χρόνια.
Στο κεντρικό δρόμο τίποτα. Ο πλάτανος έξω από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου που στολιζόταν με λαμπιόνια, φέτος τίποτα. Ευτυχώς που υπάρχει ο στολισμός κάποιων καταστημάτων στο κεντρικό δρόμο και καταλαβαίνεις ότι σε αυτό το χωριό θα κάνουμε Χριστούγεννα.
Μαθαίνουμε ότι το φαινόμενο φέτος είναι σε όλο το Δήμο Ξηρομέρου, ακόμα και σε αυτή την έδρα του Δήμου στον Αστακό.
Δική μας γνώμη…, αδιαφορία φίλοι συμπολίτες. Δεν τους νοιάζει, τόσο απλό είναι. Υπάρχουν άλλα που τους απασχολούν. Για άλλα έχουν κάψα… και φυσικά οι δικαιολογίες τους πολλές. Δεν έχουμε στολίδια, είναι πολλά τα χωριά, δεν έχουμε προσωπικό, δεν έχουμε γερανό και από αύριο σε αύριο κοροϊδία, με την πιο συχνή δικαιολογία τους και αυτή που λένε με πιο σοβαρό και περισπούδαστο ύφος, είναι άσχημα τα οικονομικά του Δήμου. Πραγματικά αυτό το τελευταίο είναι το συντομότερο ανέκδοτο όταν το ακούς από εκπροσώπους της δημοτικής αρχής.
Μη σας απαριθμήσουμε δεκάδες περιπτώσεις, δεκάδων χιλιάδων ευρώ, στην κυριολεξία πεταμένων από εδώ και από εκεί και να λέμε και να μην σταματάμε και μας πείτε με το δίκιο σας, σταμάτα δεν αντέχουμε άλλο. Με τέτοια απαράδεκτη οικονομική διαχείριση, θέλει περίσσιο θράσος να επικαλείσαι τα άθλια οικονομικά του Δήμου.
Θα σας πούμε το πιο πρόσφατο και πιο κραυγαλέο παράδειγμα, που πραγματικά βγάζει μάτι. Ένταλμα πληρωμής 4.340 € για συντήρηση εφαρμογών λογισμικού του Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου (δείτε εδώ)!!! Γελάνε και οι σκληροί δίσκοι των υπολογιστών στο Δημαρχείο.
Και όμως φίλοι αναγνώστες, μη γελάτε, δεν είναι για γέλια. Η σχετική απόφαση ψηφίστηκε από τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου και τα πρόθυμα μέλη του Δ.Σ., η υπηρεσία παραλήφθηκε καλώς από τις επιτροπές παραλαβής και το ένταλμα εκδόθηκε κανονικά και φυσικά κάποια στιγμή θα πληρωθεί.
Γελάνε και οι σκληροί δίσκοι ρε μπαγάσηδες με τα καμώματα σας χρονιάρες μέρες.

4 σχόλια:

  1. Τον δημο τον στολιζουν ... καθε μερα.
    ας μήν τον στολισουν το δημο και τις μερες τις γιορτινες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αμα εκδοθει κανενα αλλο ενταλμα , τοτε θα δουμε ποιος και ποιοι θα γελανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ψηφισε και ο επαναστάτης ... και προεδρος του ΝΑΟΑΣ
    το ποσό αυτο για το λογισμικο στον Αστακό ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.