Ψηφίστηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα 2018 του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Ψίχουλα για τον Μύτικα πάλι.


Ψηφίστηκε την Παρασκευή 19.1.2018 το Τεχνικό Πρόγραμμα 2018 του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου (δείτε το εδώ), το οποίο συζητήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο που έλαβε χώρα, χωρίς προηγουμένως να υπάρξει καμία ανακοίνωση - ενημέρωση στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξηρομέρου.
Μελετώντας το Τεχνικό Πρόγραμμα εντοπίζουμε τα εξής:
  • Το Τεχνικό Πρόγραμμα 2018 περιέχει συνολικά είκοσι τρεις εγγραφές ύψους 313.667,74 €, ενώ το Τεχνικό Πρόγραμμα 2017 περιείχε συνολικά είκοσι οχτώ εγγραφές ύψους 217.964,40 € και το Τεχνικό Πρόγραμμα 2016 περιείχε συνολικά είκοσι εννιά εγγραφές ύψους 223.110 €.
  • Για τον Μύτικα καθαρά και το λιμάνι του οι εγγραφές στο φετινό Τεχνικό Πρόγραμμα είναι ΜΟΝΟ ΠΕΝΤΕ (!!!), ύψους 21.500 € αν θεωρήσουμε ότι από τις εγγραφές 4, 13, 15 και 19 τα μισά χρήματα είναι για τον Μύτικα. Για τον Μύτικα και το λιμάνι του οι εγγραφές στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2017 ήταν εννιά, ύψους 44.040 €, ενώ στο Τεχνικό πρόγραμμα του 2016 ήταν εφτά ύψους 23.135 €. 
  • Δυστυχώς για άλλη μία χρονιά 5.000 € για καθαρισμό λιμανιού Μύτικα και Αστακού, όπως και τις τρεις προηγούμενες χρονιές (συνολικά 14.170,20 € σε εργολάβο μόνο για του Μύτικα). Μία εγγραφή της οποίας την ποιότητα την γνωρίζουμε πολύ καλά. Πέρυσι το καθάρισαν τα οκτάμηνα των Φυτειών, αλλά το ένταλμα εκδόθηκε, το 2016 το καθάρισε Μυτικιώτης με 2 μεροκάματα (πριν το Πάσχα), το 2015 δεν ξέρουμε, ήταν αόρατος ο καθαριστής. Ελπίζουμε να μην δούμε πάλι τα ίδια και φυσικά να μην το αναθέσουν απ' ευθείας, ενώ θα έχουμε εργαζόμενους με οκτάμηνα στη καθαριότητα. Αυτό θα αποτελεί πρόκληση.
  • Τα συνηθισμένα 5.000 € για προμήθεια φωτιστικών και επιπλέον 3.000 € για επισκευή φώτων, του λιμανιού του Μύτικα τα οποία φέτος είναι σετ ενωμένα με του Αστακού (άρα 4.000 € πιθανόν για εμάς), τα οποία έρχονται να συμπληρώσουν τα 18.366,77 € που έχουν πέσει τα τρία προηγούμενα χρόνια στην επισκευή των 17 φωτιστικών που υπάρχουν και για ηλεκτρολογικά. Άλλη μία εγγραφή της οποίας την ποιότητα την γνωρίζουμε πολύ καλά.
  • Το πολύ μεγάλο φέτος ποσό των 10.000 € για καθαρισμό των παραλιών του Μύτικα μαζί με του Αστακού. Τους «είδαμε» τους περυσινούς καθαρισμούς των παραλιών του Μύτικα και θα τους «δούμε» και φέτος απ' ότι φαίνεται. Ελπίζουμε να μην το αναθέσουν απ' ευθείας, ενώ θα έχουμε 22 εργαζόμενους με οκτάμηνα στη καθαριότητα. Αυτό θα αποτελεί πρόκληση.
  • Και τελευταία εγγραφή 10.000 € για καθορισμό χερσαίας ζώνης λιμένα Μύτικα, για την οποία υπόθεση, σας έχουμε μιλήσει πρόσφατα πολύ αναλυτικά (δείτε εδώ). 
Μία γενική παρατήρηση που έχουμε να κάνουμε και δεν θα προχωρήσουμε ούτε σε προτάσεις ούτε σε τίποτα γιατί δεν έχει κανένα νόημα, είναι ότι τελικά: Ουδεμία αυτοκριτική, ουδεμία παραδοχή των λαθών, συνεχίζουμε την ίδια πορεία προς το γκρεμό. Κρίμα...., γιατί το Λιμενικό Ταμείο που ήταν μία πολύ θετική εξέλιξη η δημιουργία του στο Δήμο μας, αντί να λειτουργήσει σαν ένας μοχλός ανάπτυξης των δύο λιμανιών που διαθέτουμε σαν Δήμος, έχει μετατραπεί σε ένα καλοκουρδισμένο μηχανισμό απ' ευθείας αναθέσεων αμφίβολης ποιότητας, ένα μαγαζάκι.

Λυπούμαστε:
  • Για την αντιμετώπιση του Μύτικα από το Λιμενικό Ταμείο, όπου 4 χρονιές τώρα «εισπράττει» ψίχουλα σε σχέση με τον Αστακό, ενώ η δίκαιη κατανομή θα πρέπει να ήταν τελείως διαφορετική, με τον Αστακό σωστά να παίρνει την μερίδα του λέοντος, αλλά και ο Μύτικας να παίρνει αναλογικά αυτά που δικαιούται.
  • Που τη ντροπή και του φετινού Τεχνικού Προγράμματος, την ψήφισαν στο Διοικητικό Συμβούλιο Μυτικιώτες.
  • Που την ντροπή και το αίσχος και του φετινού Τεχνικού Προγράμματος, θα την ψηφίσουν σαν να μην τρέχει τίποτα, δημοτικοί σύμβουλοι της Δ.Ε. Αλυζίας, όταν θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο, εκτελώντας πειθήνια και χωρίς δική τους κρίση τις εντολές του αρχικαπετάνιου Δήμαρχου.

3 σχόλια:

  1. Μία ωραία διαφήμιση κάποτε στην τηλεόραση έλεγε :
    << τα κάνει αόρατα >>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην ζητας πολλα απο κομπαρσους φιλε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο αντιδημαρχος αλυζιας?
    Η προεδρος μυτικα?
    Οι τοπικοι συμβουλοι?
    Οι δημοτικοι συμβουλοι αλυζια?

    Υπαρχουνε πουθενα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.