Αγροτική Τράπεζα (Πειραιώς) Μύτικα, μετά από 35 χρόνια τέλος...


Στις 30 Ιανουαρίου σας πληροφορήσαμε για το οριστικό τέλος της Τράπεζας Πειραιώς του Μύτικα (δείτε εδώ) και ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Τα SMS που ήρθαν στα κινητά των πελατών χτες (και στο δικό μας), ήρθαν να επιβεβαιώσουν αυτό που όλοι ξέραμε.
Έτσι μετά από 35 περίπου χρόνια, η Τράπεζα Πειραιώς (πρώην Αγροτική) στον Μύτικα κλείνει και μαζί της κλείνει και μία ιστορία, όπου την εποχή εκείνη, αρχές της δεκαετίας του '80, ενεργοί πολίτες με παρεμβάσεις τους προς την Διοίκηση της Τράπεζας (Διοικητής κ. Χρήστος Ροκόφυλλος) και στην Κεντρική Κυβέρνηση, πέτυχαν την ίδρυση του υποκαταστήματος Αγροτικής Τράπεζας στον Μύτικα, ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι κάτοικοι των χωριών της Αλυζίας και των νησιών Καλάμου και Καστού.
Πολλές δυσκολίες αναμένονται από εδώ και πέρα για αρκετούς που είχαν συναλλαγές με την τράπεζα. Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε και τίποτα για το ΑΤΜ, που εκεί θα έπρεπε να γίνει μία προσπάθεια να παραμείνει και αν είναι δυνατόν να έρθει και ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας όπως υπήρχε παλαιότερα.
Πως θα εξυπηρετούνται οι επισκέπτες το Καλοκαίρι; Πως θα παίρνουν τις συντάξεις τους οι ηλικιωμένοι, με το Ταχυδρομείο που και αυτό υπολειτουργεί; Πως θα διεκπεραιώνουν τις συναλλαγές τους οι επαγγελματίες; Η τεχνολογία βέβαια δίνει λύσεις και καλό θα είναι τουλάχιστον κάποιοι που είναι νέοι να ασχοληθούν και να μάθουν, αλλιώς βλέπουμε το Μύτικας - Αστακός να γίνει δημοφιλές δρομολόγιο.
Δύσκολες καταστάσεις...

6 σχόλια:

  1. Τέλος και τα παρακάλια ...
    παρακαλούσαμε μια ιδιωτική επιχείρηση να μήν κλείσει το υποκατάστημά της.
    "έλεος πιά έλεος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Τραπεζα αγαπητε φιλε ηταν εργαλειο εξυπηρετησης χιλιαδων
    ανθρωπων ιδιως το καλοκαιρι.
    Για ρωτησε τους επαγγελματιες της περιοχης τι θα υποστουν
    χωρις τραπεζα.Σαφως και ειναι επιχειρηση ιδιωτικη και ο
    στοχος ειναι ενας. Το κερδος.
    Αυτοι λοιπον στα κερδη τους και ο ΛΑΟΣ στα Βασανα.
    Οι επιλογες [ πολιτικες ] καποια στιγμη εχουν το
    τιμημα τους.Οι σοβαρες συνεπειες ειναι μπροστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτός είναι ο καπιταλισμός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τουλάχιστον να μείνει το ΑΤΜ αλλιώς και για καφέ με κάρτα θα πηγαίνουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ατμ επισήμως δεν λειτουργεί και ούτε πρόκειται να ξαναλειτουργήσει. ..εντέλει πείτε μας ποιους πρέπει να παρακαλέσουμε για να έχουμε έστω ένα μηχάνημα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.