Στα χέρια της Amerra περνούν Νηρέας - Σελόντα. Δικό μας επώνυμο σχόλιο.

Η αμαρτωλή ζώνη Α3 που έχει στοχοποιήσει την περιοχή μας.
Πηγή: http://www.insider.gr

Στο αμερικανικό fund Amerra Capital Management φαίνεται να καταλήγουν Νηρέας και Σελόντα. Σύμφωνα με πληροφορίες το Amerra επικράτησε του επενδυτικού fund Diorasis, καθώς έδωσε την καλύτερη προσφορά, μετά από μια σειρά βελτιωτικών προτάσεων και επαναδιαπραγματεύσεων με τις πιστώτριες τράπεζες που κράτησαν για αρκετό διάστημα.
Το fund Amerra Capital Management έχει ήδη ισχυρή παρουσία στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών της χώρας μας έχοντας εξαγοράσει την Ανδρομέδα το 2016. 
Η Ανδρομέδα κατόρθωσε να σημειώσει ρεκόρ οικονομικών επιδόσεων το 2016, ενώ το 2017 έκλεισε με πωλήσεις 110 εκατ. ευρώ και τα EBITDA στα 16 εκατ. ευρώ.
Η εταιρεία ιχθυοκαλλιέργειας εξάγει το 85% της παραγωγής της, έχοντας ήδη παρουσία σε 20 χώρες, και τα προϊόντα της προτιμούν 180 εκατομμύρια καταναλωτές.
Η Ανδρομέδα απασχολεί συνολικά 640 άτομα, εκ των οποίων 270 στην Ισπανία και 370 στην Ελλάδα, ενώ διαθέτει καθετοποιημένη παραγωγή: γόνου, εκτροφής, συσκευασίας, μεταποίησης και διανομής ψαριών. 
Στελέχη της αγοράς εκτιμούν ότι οι πρώτες υπογραφές θα έχουν πέσει μέσα στον Απρίλιο προκειμένου στη συνέχεια να δοθούν και οι απαιτούμενες εγκρίσεις από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αλλά και από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Η πώληση των δύο leader του κλάδου της ιχθυοκαλλιέργειας πραγματοποιείται σε μία συγκυρία όπου η ραγδαία αύξηση της τουρκικής παραγωγής σε συνδυασμό με την υποτίμηση της τουρκικής λίρας έχουν δώσει στη γειτονική χώρα τη δυνατότητα να διεισδύσει με άκρως ανταγωνιστικούς όρους στις ευρωπαϊκές αγορές, εκτοπίζοντας σε αρκετές περιπτώσεις το ελληνικό προϊόν και αυξάνοντας κατακόρυφα την προσφορά. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην τελευταία έκθεσή του ο FAO Globefish, η μέση τιμή εξαγωγής της ελληνικής τσιπούρας στο πρώτο τρίμηνο του 2017 υποχώρησε 12% στα 4,70 ευρώ το κιλό, ενώ για το λαβράκι η μείωση ήταν 4% στα 5,26 ευρώ το κιλό.
Οι αντίστοιχες τιμές με τις οποίες εξήγαγε η Τουρκία στο ίδιο διάστημα ήταν 3,74 ευρώ το κιλό (-27% σε σχέση με πέρυσι) και 4,64 ευρώ το κιλό (-13%). Όπως υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο Οργανισμός, «αυτά τα επίπεδα τιμών ροκανίζουν σταθερά τα ήδη στενά περιθώρια κέρδους των ελληνικών επιχειρήσεων και, με την παραγωγή να αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω το επόμενο διάστημα, η μείωση του κόστους, η ενίσχυση της προστιθέμενης αξίας και η ανάπτυξη νέων αγορών είναι βασικά σημεία στα οποία πρέπει να επικεντρωθούν».

ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Νέοι λοιπόν ιδιοκτήτες και επενδυτές, οι οποίοι αυτό που γνωρίζουν είναι ότι μπορούν να αναπτύξουν τις μελλοντικές τους επενδύσεις εκεί που καθορίζει το επίσημο Ελληνικό Κράτος με το χωροταξικό των ιχθυοκαλλιεργειών, δηλαδή την ΚΥΑ 31722/4.11.2011, η οποία στην περιοχή μας έχει οριοθετήσει την μεγαλύτερη ζώνη ανάπτυξης ιχθυοκαλλιεργειών στην Ελλάδα, την ζώνη Α3.
Εμείς θα συνεχίσουμε επισταμένα να παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις σχετικά με το θέμα στην ευρύτερη περιοχή μας και σε όλη την Ελλάδα και θα σας ενημερώνουμε. Για την περιοχή μας (Βελά - Λιμανάκια - Αγριλιάς - παραλία Παλιόβαρκα - Μύτικας - Μαραθάκι - Κάλαμος - Καστός), αυτό που εμείς δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε είναι: Ότι όσο αυτή η περιοχή παραμένει στη ζώνη Α3 του χωροταξικού των ιχθυοκαλλιεργειών, πρέπει να ανησυχούμε και να μην εφησυχάζουμε και δυστυχώς αυτό που θα πούμε είναι ότι οι περισσότεροι κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.