Της Δικαιοσύνης ήλιε νοητέ...


Με την σημερινή μας ανάρτηση θα αναφερθούμε σε ένα φαινόμενο που συνηθίζεται και λαμβάνει χώρα πολύ συχνά στον Δήμο Ξηρομέρου. Αφορά την εκτέλεση έργων και προμηθειών με προφορικό τρόπο, χωρίς αποφάσεις, χωρίς εγγραφές των αντίστοιχων ποσών στον Προϋπολογισμό, χωρίς πρωτόκολλα παραλαβής, χωρίς τίποτα, δηλαδή μία διαδικασία τελείως στον αέρα που δεν μπορεί να ελέγξει κανείς και τίποτα.
Πως θα γίνει λοιπόν η πληρωμή σε αυτή την περίπτωση; Μην ανησυχείτε υπάρχει αναπτυγμένη η σχετική τεχνογνωσία, την οποία σας αναλύουμε παρακάτω εν συντομία.
Πολύ απλά σε μία ωραία άτυπη συμφωνία κυρίων, ο ενδιαφερόμενος προσφεύγει στην Δικαιοσύνη, ο Δήμος Ξηρομέρου όχι απλά δεν αμφισβητεί την απαίτηση, αλλά τουναντίον την αναγνωρίζει.
Εκδίδεται η διαταγή πληρωμής, δεν ασκείται έφεση ανακοπής κατόπιν σχετικής γνωμοδοτήσεως Δικηγόρου και ο Δήμος Ξηρομέρου εντάσσει με δόξα και τιμή την συγκεκριμένη απόφαση για αποπληρωμή, στο πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών «ΑΚΣΙΑ» που αφορά αυτές τις υποθέσεις, δηλώνοντας μάλιστα και ικανοποιημένος που δεν πληρώθηκαν από το Ταμείο του Δήμου αλλά από το Υπουργείο Εσωτερικών και τα γλιτώσαμε (!!!), ωσάν αυτά τα χρήματα να μην είναι του Ελληνικού Λαού που έχει ματώσει όλα αυτά τα χρόνια με τα μνημόνια, αλλά σαν να έπεσαν από τον ουρανό και μας τα χάρισαν.
Και έτσι ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα και τείνει να δικαιωθεί ένας καλός μας φίλος που υποστηρίζει φανατικά: «Φίλε, μνημόνια και τρόικα μέχρι να σβήσει ο ήλιος» και όπως πάει θα καταφέρει να μας πείσει και εμάς με τα συμβαίνοντα.
Αν δεν είναι έτσι όπως τα γράφουμε, ας βγει όποιος αξιωματούχος από τον Δήμο Ξηρομέρου θέλει να μας διαψεύσει και τότε θα αναφερθούμε σε συγκεκριμένες υποθέσεις με ονόματα και ποσά.
Εμείς ρωτάμε: ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ; ΑΡΑΓΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ;

4 σχόλια:

  1. Ελεγκτικοι μηχανισμοι υπαρχουν φιλε μου. Και ελεγχουν αν μοιραστηκε σωστα η πιτα. Εχω καταλαβει κατι λαθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να τα πληρωσουν απο τη τσεπη τους οσοι δινουν προφορικες εντολες. Υπαρχουν νομοι για το ταμειο του δημου. Προφορικες εντολες να δινουν για το σπιτι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφορικά και στο καφενειο, ετσι μας ειπαν απο το δημο :
      << το ξερανε στα καφενεια του Αστακου οτι στο κλειστο θα γινουν extra δουλειες και γι αυτο δέν εβγαλε πριν ανακοινωση ο δημος >>

      Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.