Άνοιξε το πρόγραμμα για αναβάθμιση υφιστάμενων λιμένων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.


ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Άνοιξε όπως αναμενόταν το πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για αναβάθμιση υφιστάμενων λιμένων. Αν το πρόγραμμα αφορά και μικρά λιμάνια σαν το δικό μας, εμείς δυστυχώς δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε ούτε ευρώ, μιας και στο λιμάνι του Μύτικα έχουν φροντίσει κάποιοι, εκεί στο λεγόμενο Λιμενικό Ταμείο Ξηρομέρου, ώστε να μη  έχει καθοριστεί η χερσαία ζώνη του και απλά κοροϊδεύουν τους φορείς και τους πολίτες 3,5 χρόνια τώρα. Δείτε εδώ την υπόθεση.

----------------
Τετάρτη 11 Απριλίου 2018 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου.

Απ. Κατσιφάρας: Υλοποιούμε ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιό μας για την ανάπτυξη της περιοχής - Η αναβάθμιση των υφιστάμενων λιμένων στο ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας. 
Ιδιαίτερη βαρύτητα στις κύριες αναπτυξιακές προτεραιότητες δίνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στο πλαίσιο αυτό μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας 2014 - 2020, χρηματοδοτεί την αναβάθμιση των υφιστάμενων λιμένων. Η σχετική πρόσκληση δημοσιεύτηκε ήδη και η προθεσμία για υποβολή προτάσεων θα είναι ανοικτή από 10 Απριλίου 2018 έως την 31 Αυγούστου 2018.
«Πρωταρχικός στόχος της Περιφερειακής Αρχής είναι η αξιοποίηση του αναξιοποίητου δυναμικού της περιοχής και η διαμόρφωση ενός νέου αναπτυξιακού υποδείγματος με σκοπό τη δημιουργία θέσεων εργασίας και τη βιώσιμη ανάπτυξη οικονομικά και κοινωνικά. Σχεδιάσαμε και υλοποιούμε ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιό μας για την ανάπτυξη της περιοχής. Στόχος μας και για το 2018 είναι η αποτελεσματικότητα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.
Οι υποδομές στην Δυτική Ελλάδα είναι τομέας πάντα σε προτεραιότητα. Η Περιφέρειά Δυτικής Ελλάδας τις έχει ανάγκη. Στην πρόσκληση για τη βελτίωση υφιστάμενων υποδομών σε λιμάνια, οι δράσεις περιλαμβάνουν τη συμπλήρωση και βελτίωση λιμενικών υποδομών που εξυπηρετούν διαπεριφερειακές και διεθνείς συνδέσεις, με βάση τις ανάγκες που προκύπτουν από το ρόλο τους στο σύστημα μεταφορών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και τη συμπλήρωση των απαραίτητων χερσαίων υποδομών εξυπηρέτησης της επιβατικής και εμπορευματικής κίνησης.
Υπενθυμίζεται ότι στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα 2014-2020, έχουν επίσης ενταχθεί δύο ακόμη σημαντικά λιμενικά έργα, που αφορούν το Λιμάνι της Πάτρας και είναι:
α) Βελτίωση Υποδομών Βορείου Λιμένα Πατρών προϋπολογισμού 1.236.900,00 € και
β) Αναβάθμιση Ασφαλείας Λιμένα Πατρών προϋπολογισμού 1.839.788,00 €.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.