Ίδρυση Μουσείου θαλάσσιας χλωρίδας και πανίδας στον Καστό. Κορυφαίο έκθεμα ο σκελετός της πτεροφάλαινας.


Μία πολύ όμορφη είδηση αλιεύσαμε από το Facebook και συγκεκριμένα από την σελίδα Museum ''Home of the fin whale''. Στον γειτονικό μας αγαπημένο και πανέμορφο Καστό, θα λειτουργήσει περί τον μήνα Μάιο, Μουσείο θαλάσσιας χλωρίδας και πανίδας, με κορυφαίο έκθεμα το σκελετό της πτεροφάλαινας που είχε βγει πριν από δεκαετίες στο Καστό. Στην σελίδα υπάρχουν και εκπληκτικές - μοναδικές φωτογραφίες.
Δείτε παρακάτω πως παρουσιάζεται το θέμα στην σελίδα στο Facebook και εμείς με την σειρά μας θα πούμε ότι βρίσκουμε την ιδέα αυτή καταπληκτική, όχι μόνο για τον Καστό, αλλά για ολόκληρη την περιοχή.
------------------

«Ετοιμάζεται και θα είναι σύντομα κοντά σας το εκθετήριο θαλάσσιας χλωρίδας και πανίδας στον Καστό!!! Ένας υπέροχος μουσειακός χώρος με θαυμάσια εκθέματα.
Μοναδικό έκθεμα, όχι μόνο για το Ιόνιο αλλά και για όλο τον Ελλαδικό χώρο, ο σκελετός της πτεροφάλαινας (Balaenoptera physalus), που ξεβράστηκε πριν δεκαετίες στο νησί μας, αλλά και σφουγγάρια, αχινοί, αστερίες, καβούρια, βαλσαμωμένα ψάρια, οστρακόδερμα, μια χελώνα καρέτα - καρέτα, μια υπέροχη συλλογή από κοχύλια, όπως επίσης φωτογραφικό υλικό με σχετική πληροφόρηση.
Επίσης θα υπάρχει σε οθόνη η προβολή μικρού μήκους βίντεο, με εικόνες από θαλάσσια ζωή.
Ο προσδιορισμός του είδους του κητώδους, η μέτρηση των διαστάσεων των οστών και η εκτίμηση του αρχικού μήκους του, η εκτίμηση της ηλικίας του, η εξέταση κατάστασης διατήρησης των οστών, η καταγραφή φωτογράφηση όλων των οστών και η δημιουργία καταλόγου τους, όπως επίσης και η τοποθέτηση των οστών στην σωστή αλληλουχία και θέση, έγινε από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό.
Κάτι μοναδικό για το νησί μας, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή.
Από μέσα Μαΐου περίπου όπως υπολογίζουμε, θα είμαστε σε θέση να σας ξεναγήσουμε στον υπέροχο αυτό χώρο.
Όλοι οι Καστιώτες, αλλά και όσοι έχουν καταγωγή από το νησί μας, θα μπορούν να επισκέπτονται το μουσείο άνευ αντιτίμου».0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.