Αίτηση - υπόμνημα από το Σύλλογο Επαγγελματιών Μύτικα, για τον καθορισμό της χερσαίας ζώνης λιμένα Μύτικα.


Αίτηση - υπόμνημα προς τους έχοντες την σχετική ευθύνη για τον καθορισμό της χερσαίας ζώνης λιμένα Μύτικα, απέστειλε ο Σύλλογος Επαγγελματιών Μύτικα. Το υπόμνημα αφορά τις κινήσεις που έκανε ο Σύλλογος προκειμένου να ενημερωθούν όλοι για την κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι του Μύτικα, αλλά και πόσο αναγκαίο είναι να γίνει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η ανάθεση της μελέτης για τον καθορισμό της χερσαίας ζώνης του αλιευτικού καταφυγίου του Μύτικα.

------------------------------------

Μύτικας, 27 - 03 - 2018
Αριθ. Πρωτ.: 07
Σύλλογος Επαγγελματιών Μύτικα 
Προς:
1. Πρόεδρο Λιμενικού Ταμείου Δήμου Ξηρομέρου
2. Μέλη Λιμενικού Ταμείου
3. Δήμαρχο
4. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
5. Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου
6. Αντιδήμαρχο Δ.Ε Αλυζίας
7. Πρόεδρο Τ.Κ Μύτικα
8. Τεχνική Υπηρεσία
Αίτηση - Υπόμνημα.

Αξιότιμοι κύριοι/ες,
Με την παρούσα αίτηση – υπόμνημα θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε την κατάσταση που επικρατεί στο Αλιευτικό Καταφύγιο του Μύτικα καθ΄ όλη την διάρκεια του έτους και πολύ εντονότερα κατά τους θερινούς μήνες.
Πρώτον και όσων αφορά το χερσαίο κομμάτι του αλιευτικού καταφυγίου, η παράνομη στάθμευση οχημάτων δυσχεραίνει την μεταφορά πολιτών και επισκεπτών, αλλά και εμπορευμάτων στα νησιά του Καλάμου και του Καστού, καθώς και την μετακίνηση των ίδιων μονίμων κατοίκων των νησιών αυτών.
Δεύτερον και ακόμα σημαντικότερο όσων αφορά το θαλάσσιο κομμάτι του αλιευτικού καταφυγίου όπου και το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο, λόγω της έλλειψης οριοθέτησης θέσεων ελλιμενισμού, με αποτέλεσμα να επικρατεί αναρχία και χάος μέσα στο θαλάσσιο χώρο, ώστε να μην υπάρχει καθόλου χώρος για τουριστικά σκάφη αλλά και σκάφη μόνιμων κατοίκων και θερινών επισκεπτών στην περιοχή. Αποκορύφωμα της αναρχίας που επικρατεί κατά τους θερινούς μήνες είναι οι καθημερινοί διαπληκτισμοί αυτών που προσπαθούν να εξυπηρετηθούν μέσα στο αλιευτικό καταφύγιο.
Ως Σύλλογος Επαγγελματιών Μύτικα έχουμε απευθυνθεί με σχετική επιστολή στις 01-07-2012 προς το Λιμεναρχείο Λευκάδας, ζητώντας να μεριμνήσουν ώστε να μπει μια κάποια τάξη στο αλιευτικό καταφύγιο. Ακολούθως στις 10-07-2012 το Λιμεναρχείο Λευκάδος απάντησε ότι επειδή δεν έχει γίνει ορισμός χερσαίας ζώνης στο λιμάνι είναι αναρμόδιο και δεν μπορεί να επέμβει. (Σχετ. 511.1/12/10-07-2012).
Σε συνέχεια αποστείλαμε σχετική επιστολή στο Λιμενικό Ταμείο Αιτωλοακαρνανίας, όπου και λάβαμε την ιδία απάντηση σχετικά με την έλλειψη σχεδίου χερσαίας ζώνης Αλιευτικού καταφυγίου στο Μύτικα (Σχετ. 510/04-07-2012).
Ακολούθως στις 10-10-2016 απευθυνόμενοι προς τον Δήμο Ξηρομέρου, που εκπροσωπείται από τον κύριο Δήμαρχο Ερωτόκριτο Γαλούνη και στο νεοσύστατο Λιμενικό Ταμείου του Δήμου Ξηρομέρου, του οποίου Πρόεδρος είναι ο κος Δήμαρχος, με επιστολή μας ζητήσαμε για μία ακόμη φορά τον καθορισμό της χερσαίας ζώνης του Αλιευτικού Καταφυγίου στο Μύτικα. Καθώς ουδέποτε πήραμε απάντηση στην επιστολή μας αυτή, τον μήνα Φεβρουάριο του 2017 το Συμβούλιο του Συλλόγου μαζί με τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Αλυζίας κο Γκόλια Παναγιώτη και την Πρόεδρο της Τ.Κ. Μύτικα κα Βέρρη Ιωάννα, επισκεφθήκαμε το Δήμαρχο, όπου και συζητήσαμε το θέμα μαζί του, αποσπώντας την υπόσχεση του ότι το συγκεκριμένο θέμα θα δρομολογηθεί στους επόμενους 2 με 3 μήνες, ώστε να δινόταν λύση στο πρόβλημα ενόψει της θερινής περιόδου 2017 που ακολουθούσε.
Έχοντας φτάσει πλέον στα τέλη Μαρτίου 2018, με ψηφισμένο το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμού τόσο του Δήμου, αλλά και του Λιμενικού Ταμείου, ερχόμαστε να ζητήσουμε επιτέλους την ανάθεση της μελέτης που αναγράφεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Λιμενικού Ταμείου, ώστε να δοθεί λύση στο χρόνιο πρόβλημα του λιμανιού, δίνοντας τη δυνατότητα στο Μύτικα να μπει σε τροχιά ανάπτυξης προσελκύοντας περισσότερους επισκέπτες αλλά και τουρίστες αλλά και στο Λιμενικό Ταμείου του Δήμου μία επιπλέον πηγή εσόδων.

7 σχόλια:

  1. Το φεβρουαριο του 17 σας ειπε σε 2 3 μηνες σε εσας στο αντιδημαρχο και στβν προεδρο.
    και τι εγινε
    Παλια μου τεχνη κοσκινο
    Δουλεμα και ψεμα με το κιλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΧΩΡΙΟ.
    ΝΤΡΟΠΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι φορείς της τοπικης μας κοινωνίας και απο κοινού να ενώσουν τις φωνες τους μέχρι να πεισθούν οι αρμόδιοι του λιμενικού ταμείου να πράξουν τα δέοντα και όπως άλλωστε υποχρεούνται να πράξουν.
    το πρόσφατο παράδειγμα της ενεργοποίησης όλων των συλλογικών φορέων της περιοχής Αστακού που επέβαλε την ακύρωση της απόφασης που αφορούσε την φιλοξενία των παροπλισμένων πλοίων,
    μας δείχνει το δρόμο που θα πρέπει και εδώ ως κοινωνία να ακολουθήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μεγαλο προσον για ενα πολιτικο να εχει μεταπτυχιακο και ντοκτορα στο ψευδος και μαλιστα εφαρμοσμενο για πολλα χρονια
    αλλα φαινεται οτι το τραβα ο οργανισμος μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν παρουμε και μετρησουμε τους επαγγελματιες του Μυτικα και της παραλιας Αρχοντοχωριου, οι περισσοτεροι ψηφισαν Γαλουνη στις προηγουμενες εκλογες. Τωρα, το ποιους εκπροσωπει αυτο το (ολοσωστο) υπομνημα, ειναι ενα θεμα. Οι λυσεις και οι πρακτικες ειναι αλλες. Να γινουμε καλυτεροι επαγγελματιες, να κανουμε καλυτερα τα μαγαζια μας και να ερθει νεο αιμα στο Μυτικα. Ο Γαλουνης ειναι κλασσικος Ελληνας πολιτικος. Φοβαται τις ουσιαστικες αλλαγες και τη γνωση. Η γνωση ειναι εχθρος του. Γι αυτο και γελαω με την ψυχη μου οταν καταφερεται κατα των μπλογκ κλπ. Διοτι τον στηνουν στον τοιχο και δεν ξερει απο που του ερχονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εδω κανεις λαθος
    και γνωσεις εχει ο Γαλουνης και εμπειρια απο αυτοδιοικηση εχει και απ' ολα εχει.
    οτι κανει δέν το κάνει μονος του, το κανουν ολοι μαζι με τους συμβουλους και τους συνεργατες του.
    η ευθυνη τους ειναι συλλογικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.