Θλίψη για την ντροπιαστική κατάσταση στην παιδική χαρά στον οικισμό της Παναγούλας του Μύτικα. Για να βρείτε τους υπεύθυνους ρίξτε τα χαρτιά...


Για τέταρτη φορά αναγκαζόμαστε να αναδείξουμε ένα θέμα που μας θλίβει πραγματικά, κατόπιν έντονων παραπόνων προς το πρόσωπο μας (!!!) από τους δεκάδες επισκέπτες που ήρθαν στον Μύτικα τις Άγιες αυτές ημέρες του Πάσχα.
Μιλάμε για την άθλια κατάσταση που επικρατεί στην παιδική χαρά στον οικισμό της Παναγούλας του Μύτικα, η οποία ανακαινίστηκε επί προηγούμενης Δημοτικής Αρχής τον Μάιο του 2013. Μία παιδική χαρά στολίδι όταν παραδόθηκε, αν και η προηγούμενη Δημοτική Αρχή μας χρώσταγε την κατασκευή της περίφραξης που προέβλεπε η μελέτη και ποτέ δεν είδαμε, παρά τις υποσχέσεις, και αυτό δεν ήταν καθόλου σωστό.
Η συγκεκριμένη παιδική χαρά όταν κατασκευάστηκε και παραδόθηκε, απέσπασε τα εγκωμιαστικά σχόλια όλων των δημοτών και τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες έσφυζε από επισκεψιμότητα και ειδικά τις ημέρες του Πάσχα γέμιζε με παιδιά και γονείς.
Για 1 - 1,5 χρόνο η παιδική χαρά ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά εδώ και 3,5 χρόνια περίπου είναι κυριολεκτικά σε πλήρη εγκατάλειψη.
Το γκαζόν ούτε ποτίζεται (γνωρίζαμε ότι υπήρχε εγκατάσταση αυτόματου ποτίσματος), ούτε κουρεύεται, με αποτέλεσμα τα χόρτα και τα ζιζάνια να έχουν ψηλώσει. Αυτή την στιγμή κανείς δεν πηγαίνει στη συγκεκριμένη παιδική χαρά, μιας και το μέρος είναι εξόχως επικίνδυνο για την ασφάλεια των παιδιών. Όργανα ξηλωμένα με καρφιά να εξέχουν, σκαλιά με τρύπες, όργανα κομμένα, σίδερα και ξύλα επίσης να εξέχουν και παρουσία εκ μέρους του Δήμου Ξηρομέρου ανύπαρκτη επί πολλά χρόνια. Σαν αυτή η παιδική χαρά να μην υφίσταται και σαν να μην αποτελεί υποδομή και περιουσία του Δήμου Ξηρομέρου. Αν πιστεύετε ότι υπερβάλλουμε ή πολύ χειρότερα λέμε ψέμματα, κάντε το κόπο και πηγαίνετε να τα δείτε από κοντά τα χάλια και μόνοι σας.
Δεν ξέρουμε αν κάποιος υπεύθυνος μπορεί να εξηγήσει για πιο λόγο συμβαίνει αυτό. Ο Δήμαρχος, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, η Τοπική Κοινότητα, γιατί αυτοί έχουν την αντικειμενική ευθύνη, παρότι αυτοί μεταξύ τους παίζουν το παιχνίδι από τον Άννα στον Καϊάφα, εκτός αν μας πουν ότι φταίνε οι Επιτρόποι, οι Ψάλτες και ο παπά Γιώργης από τον Αη Νικόλα.
Η δικαιολογία της έλλειψης χρημάτων δεν υφίσταται και όσοι σας την πλασάρουν στηρίζονται στην άγνοια σας και σας δουλεύουν κανονικά και απροκάλυπτα μες στα μούτρα σας, γιατί αυτοί που τα παρακολουθούν και ξέρουν, γνωρίζουν για τα δεκάδες χιλιάρικα ευρώ με απ' ευθείας αναθέσεις και τα εντάλματα πληρωμής σε έργα και υπηρεσίες αόρατες.
Έχουμε βαρεθεί να τα γράφουμε τόσα χρόνια με επίσημα έγγραφα και υπογραφές. Ατελείωτος ο λυπητερός κατάλογος της ντροπής και όσοι έχουν την κακή συνήθεια να σκέφτονται, ανεξαρτήτως τι ψήφισαν στις δημοτικές εκλογές, ξέρουν ότι αυτά τα πράγματα απλά δεν υπάρχουν. Κυκλοφόρησε πολύ χρήμα τα τελευταία χρόνια στον Δήμο Ξηρομέρου αγαπητοί συμπολίτες...
Πρόσφατα κάτοικος της περιοχής, βλέποντας όλη αυτή την εγκατάλειψη, μόνος του πήγε με χορτοκοπτικό και έκοψε κάποια χόρτα και καθάρισε, μαζεύοντας λίγο την κατάσταση.
Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε στους δημότες ότι η ανακαίνιση της συγκεκριμένης παιδικής χαράς, είχε χρηματοδοτηθεί από το πράσινο ταμείο και συγκεκριμένα ο Δήμος Ξηρομέρου είχε εξασφαλίσει πόρους από το ΥΠΕΚΑ, με την οριστική ένταξη στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2012 - 2015», του έργου «Συντήρηση, βελτίωση και αναβάθμιση της διαμόρφωσης και του εξοπλισμού παιδότοπων Δήμου Ξηρομέρου», προϋπολογισμού 244.942,20 € με Φ.Π.Α.
Μία από τις παιδικές χαρές του Δήμου που ανακαινίστηκαν με αυτό το πρόγραμμα ήταν και η συγκεκριμένη στον οικισμό Παναγούλας. Δείτε τι γράφαμε τότε που παραδόθηκε σε χρήση η ανακαινισμένη παιδική χαρά (δείτε εδώ).
Αυτή την χρονική περίοδο ο Δήμος Ξηρομέρου, στα πλαίσια του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», επιχορηγείται με 212.000 € για αναβάθμιση των παιδικών χαρών και δεν γνωρίζουμε αν η συγκεκριμένη παιδική χαρά θα περιλαμβάνεται σε αυτές που θα ανακαινιστούν. Κάτι ακούσαμε για ανάγκη ύπαρξης περίφραξης και προστατευτικού ταρτάν για να ενταχθούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Δεν ξέρουμε να σας πούμε περισσότερα, μιας και στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Δήμαρχος, με το στόμα τις ανακαίνισε σχεδόν όλες.
Ακολουθούν φωτογραφίες από την σημερινή κατάσταση της παιδικής χαράς (Κυριακή του Πάσχα 8.4.2018 τραβηγμένες) και φωτογραφίες πως ήταν όταν παραδόθηκε. Πραγματικά σε πιάνει θλίψη και ντροπή για το σημερινό αίσχος.

Φωτογραφία Κυριακή του Πάσχα 8.4.2018

Φωτογραφία Κυριακή του Πάσχα 8.4.2018

Φωτογραφία Κυριακή του Πάσχα 8.4.2018

Φωτογραφία Κυριακή του Πάσχα 8.4.2018

Φωτογραφία Κυριακή του Πάσχα 8.4.2018

Φωτογραφία Κυριακή του Πάσχα 8.4.2018

Φωτογραφία Κυριακή του Πάσχα 8.4.2018

Φωτογραφία Μάιος 2013

Φωτογραφία Μάιος 2013

Φωτογραφία Μάιος 2013

Φωτογραφία Μάιος 2013

Φωτογραφία Μάιος 2013

Φωτογραφία Μάιος 2013

Φωτογραφία Μάιος 2013

Φωτογραφία Μάιος 2013

Φωτογραφία Μάιος 2013

9 σχόλια:

  1. τετοιοι θεομπαιχτες δεν εχουν ξαναπερασει
    φιγουρα σαμπανιες και τζονια μαυρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το 13 την φτιάξανε το 14 ηταν μαυρο χαλι ....δεν εγινε τωρα ετσι πανε χρονια...το φτιαξιμο ειναι εύκολο η συντήρηση ειναι δύσκολη..ενας δημος χωρις Υπηρεσία πρασινου οτι κ να φτιαξει ετσι θα γίνεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η προπαγανδα δεν περνα πλεον
      το 14 ηταν μια χαρα. τα οργανα αθικτα και το χορτο καλο γι αυτο και γεμιζε κοσμο και αυτο ειναι η αποδειξη. Τωρα δεν πατανε ουτε τα ζωα παρα μονο φιδια
      καποιοι πανε να ισοφαρισουν την ανυπαρξια τους ολα τα 3,5 χρονια με πονηριες λεγοντας ψεματα οτι ετσι ηταν παντα. Παραλαβανε κουκλα και φτιαξανε πανουκλα
      κοβανε ενταλματα πληρωμης για να καθαριζουν το λιμανι τα νεκροταφεια τα χορτα να φτιαχνουν φωτα και να καθαριζουν φρεατια και αντιπυρικες ζωνες
      Με αυτα τα χρηματα που ειναι ανεμοσκορπισματα ειχες λυσει ολα τα προβληματα της καθημερινοτητας των δημοτων αλλα τα χρηματα πεταξανε προς αλλες πολιτειες και εμεις κλαιμε την μοιρα μαε και αυτοι βαρανε ζεμπεκιες και πινουν ουισκια

      Διαγραφή
  3. Τα ζωα ειναι αυτα που σπασανε τα παντα ...οταν βλεπεις μαντραχαλεους να κανουν κουνια τι περιμένεις ...να μν χαλάσει..το ειδα με τα ματια μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μήπως θα ήταν αξιοπρεπές να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους το προεδρείο και όλα τα μέλη της Τοπικής Κοινότητας ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΕΣΕΝΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΕΓΙΝΕ ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ???

      Διαγραφή
    2. Φίλε ! 11:10
      Σ' ευχαριστώ για την προτίμηση αλλά προτιμώ την θέση του απλού δημότη και όπως είμαστε οι περισσότρροι δημοτες του δήμου μας.
      καλή σου μέρα και Χρόνια Πολλά !

      Διαγραφή
    3. δηλαδη ο δημαρχος αμα πηγαιναμε ολοι στην λαικη συνελευση θα ηταν αλλιως???
      οχι φιλε μου. απλως τοτε το δουλεμα θα ηταν πιο ομαδικο και επειδη εχω καταλαβει ποιος εισαι εσυ πως νιωθεις που πας και τον ακους σε καθε συσκεψη και σε δουλευει???? σου αρεσει η δεν σε πειραζει μιας και σε προοριζει για το ψηφοδελτιο και θα παρεις και εσυ το μερτικο σου?????

      Διαγραφή
  5. Εκτός από την παιδική χαρά πρέπει να αναδείξουμε και το θέμα των σκουπιδιών το οποίο αποτελεί πλέον και κίνδυνο για την υγεία των παιδιών που δυστυχώς έχουν μάθει να παίζουν τριγύρω τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.