Περνάει στα χέρια του Δήμου Ξηρομέρου η διαχείριση του λιμανιού στο Πλατυγιάλι!!! Οι λεπτομέρειες του μεγάλου deal.


Μια τεράστια έκπληξη είχαμε σήμερα. Σε κοινή συνέντευξη τύπου του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και του Δημάρχου Ξηρομέρου κ. Ερωτόκριτου Γαλούνη, που έλαβε χώρα στην Αθήνα στον χώρο του Υπουργείου παρουσία δεκάδων δημοσιογράφων, ανακοινώθηκε ότι σε συμφωνία με τις ιδιοκτήτριες Τράπεζες του λιμανιού, αποφασίστηκε το λιμάνι του Πλατυγιαλίου να παραχωρηθεί για διαχείριση και εκμετάλλευση (το management όχι η ιδιοκτησία) στον Δήμο Ξηρομέρου και σας εξηγούμε ευθύς πως ακριβώς έχει η υπόθεση.
Εδώ και πολλά χρόνια υφίσταται μία διαφορά μεταξύ Δήμου Ξηρομέρου και Αστακός Terminal. Έχει σχέση με τη σύμβαση που ως Δήμαρχος Αστακού σε παλαιότερη του θητεία, είχε υπογράψει ο πρώην Δήμαρχος Αστακού κ. Πυθαγόρας Σαμαράς με την Αστακός Terminal και η οποία προέβλεπε πως η ΝΑΒΙΠΕ θα λάμβανε δωρεάν την παροχή νερού από το Δήμο, με αντιστάθμισμα η εταιρία που διαχειρίζεται τις τύχες του λιμανιού (τότε βασικός της μέτοχος ήταν η κατασκευαστική ΑΕΓΕΚ και τώρα οι τράπεζες Αlpha και Πειραιώς), να αναλάβει το κόστος ηλεκτροδότησης αλλά και αποκατάστασης των βλαβών των αντλιοστασίων.
Αυτό η Αστακός Terminal σύμφωνα με το Δήμο Ξηρομέρου δεν το έκανε ποτέ, με αποτέλεσμα όπως ισχυρίζεται ο Δήμος Ξηρομέρου, το 2011 να έχει συσσωρευθεί ένα χρέος περί τα 4,7 εκατομμύρια ευρώ και να έχει ξεκινήσει διαδικασία κατασχέσεων ώστε να εισπράξει τα χρήματα του. Σήμερα αυτό το χρέος με τους τόκους και τις νόμιμες προσαυξήσεις έχει πλησιάσει τα 6 εκατομμύρια ευρώ.
Ο Δήμαρχος κ. Ερωτόκριτος Γαλούνης βρήκε την υπόθεση και άρχισε να την δουλεύει. Κινούμενος μεθοδικά και αθόρυβα με την βοήθεια και υποστήριξη του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Παναγιώτη Κουρουπλή, που εκτός από μακρόχρονη φιλία τους συνδέει και κουμπαριά, κατάφερε να πείσει τις ιδιοκτήτριες Τράπεζες να παραχωρήσουν στον Δήμο Ξηρομέρου το management στο λιμάνι του Πλατυγιαλίου, καταθέτοντας ένα πλήρες business plan που αφορά την αξιοποίηση του λιμανιού. Οι ιδιοκτήτες πείστηκαν και έτσι έγινε το μεγάλο deal με τον Δήμο Ξηρομέρου.
Ο κ. Γαλούνης πανευτυχής στις πρώτες δηλώσεις του είπε: «Καταφέραμε κάτι που κανείς δεν το περίμενε. Αυτό το πολύ μεγάλο deal είναι η απάντηση στους επικριτές μας και στα διάφορα παπαγαλάκια των Blogs που είναι γνωστά και μη εξαιρετέα. Το λιμάνι του Πλατυγιαλίου ανήκει στους πολίτες του Ξηρομέρου, στην κοινωνία του Αστακού και εκτιμώ ότι πλέον ανοίγονται μεγάλοι δρόμοι για τον Δήμο μας. Εκτιμώ ότι σε συνδυασμό με την έρευνα για πετρέλαια στην περιοχή μας στο Ιόνιο, ο Δήμος Ξηρομέρου μπορεί να παίξει μεγάλο ρόλο σε αυτή την διαδικασία και να γίνει γιατί όχι, και ο πρώτος πετρελαιοπαραγωγός Δήμος στον κόσμο!!!
Προεκλογικά έλεγα ότι η ανάπτυξη θα έρθει από την θάλασσα και κάποιοι δεν με καταλάβαιναν. Αυτό λοιπόν εννοούσα. Ευχαριστώ τον φίλο και κουμπάρο μου κ. Κουρουμπλή για όλα όσα έχει κάνει και πιστεύω ότι στις προσεχείς εκλογές ο κυρίαρχος λαός του Ξηρομέρου που όλους μας βλέπει και μας κρίνει, θα μας επιβραβεύσει με την εμπιστοσύνη του, γιατί εμείς λογοδοτούμε μόνο στο λαό και σε κανέναν άλλο!!! Υπέρτατος κριτής μας είναι ο λαός!!!»
Ο κ. Κουρουμπλής στις δικές του δηλώσεις είπε: «Δεν θα πω πολλά και δεν θα σας κουράσω περιττοαυτολογώντας. Ήταν μία υπόθεση που την προχωρούσαμε πολύ καιρό τώρα με τον φίλο και κουμπάρο μου Δήμαρχο και το αποτέλεσμα ήταν τελικά πολύ θετικό για τον Δήμο Ξηρομέρου και την Αιτ/νία, που πλέον θα έχει ένα Δήμο επιχειρηματία, πρωτοπόρο στο επιχειρήν, στον ναυτιλιακό τομέα, πιθανώς στον πετρελαϊκό τομέα ακόμα και σαν πλοιοκτήτης!!! Να το εξετάσουμε και αυτό Δήμαρχε, αν είναι να αγοράσει και ο Δήμος κανένα πλοίο και έτσι να μεταφέρουμε με ίδια μέσα το πετρέλαιο. Αυτά τα λίγα από εμένα και σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας εδώ σήμερα».

Όχι μην πιστεύετε τίποτα από τα παραπάνω. Ούτε ιδιοκτήτης λιμανιού έγινε ο Δήμος Ξηρομέρου, ούτε πετρελαιοπαραγωγός πρόκειται να γίνει, ούτε πλοιοκτήτης. Η μόνη αλήθεια στην ιστορία είναι το θέμα με την διαφορά μεταξύ Δήμου και Αστακός Terminal, που το 2011 πράγματι ανακοινώθηκε για χρέος 4,7 εκατομμυρίων ευρώ προς τον Δήμο.
Τι απέγινε αυτή η υπόθεση δεν γνωρίζουμε.
Ας μας συγχωρέσουν οι αναγνώστες μας, ο Δήμαρχος και ο Υπουργός, αλλά είπαμε και εμείς φέτος να πούμε το καθιερωμένο Πρωταπριλιάτικο ψέμα.
Καλή συνέχεια.... και του χρόνου.... με τις υπόλοιπες ημέρες ΜΟΝΟ ΑΛΗΘΕΙΕΣ και αφιερωμένο το παρακάτω τραγούδι των αδερφών Κατσιμίχα «Δωσ' μου το ψέμα σου».


Δωσ' μου το ψέμα σου.

4 σχόλια:

  1. Πολυ καλο μπλογκερ, και του χρονου. Λαθος τραγουδι. Επρεπε να μπει Θεος Κωστανταρας. Και νταπα ντουπα. Και του χρονου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πετυχημενο πρωταπριλιατικο ψεμα με πολλες εμεσες αληθειες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για μεγάλα έργα και οι δύο
    με ένα μυστρι και ένα ψαλίδι γυρνάνε
    (Λάζαρος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.