Ένα φουγάρο όλη η Ελλάδα!!! Επιτέλους εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και stop στο κάπνισμα στους κλειστούς δημόσιους χώρους.


Το ελληνικό κράτος με τον Ν. 3730/2008, προσπάθησε επιτέλους να βάλει τέλος στο κάπνισμα στους κλειστούς δημόσιους χώρους, κάτι το οποίο έχει συμβεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια στις προηγμένες χώρες της Ευρώπης και μάλιστα επίσημες ιατρικές έρευνες σε αυτές τις χώρες, έχουν αναδείξει στοιχεία για τα οφέλη που προέκυψαν από αυτή την απαγόρευση, τα οποία συνίστανται στην μείωση:
  • Στα εμφράγματα και στα εγκεφαλικά.
  • Στους πρόωρους τοκετούς.
  • Στις κρίσεις παιδικού άσθματος.
  • Στον αριθμό των παιδιών που γεννιούνται πολύ μικρόσωμα.
  • Στις εισαγωγές στο νοσοκομείο για πνευμονοπάθειες.
Μέσω του Νόμου 4419/2016 είχαμε την ενσωμάτωση της οδηγίας 2014/40/ΕΕ, για ενεργό συμμετοχή της χώρας μας στην αντίστοιχη προσπάθεια που γίνεται σε επίπεδο Ε.Ε., για την καταπολέμηση του καπνίσματος.
Από το 2008 έως σήμερα, όλοι οι Υπουργοί Υγείας απέτυχαν παταγωδώς να εφαρμόσουν τον νόμο, ψευδόμενοι ότι ο νόμος είναι σε ισχύ, κάτι το οποίο αποτελεί το συντομότερο ανέκδοτο.
Στις 31 Ιανουαρίου του 2018, με εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας, που υπογράφεται από τον Υπουργό κ. Ανδρέα Ξανθό, δίνονται οδηγίες ώστε επιτέλους να ξεκινήσει να εφαρμόζεται ο αντικαπνιστικός νόμος, επιχειρώντας να τηρηθούν οι στόχοι του μέσω της αυστηροποίησης και των τακτικών ελέγχων (δείτε εδώ την εγκύκλιο).
Η δική μας γνώμη, αλλά και του 75,1% των Ελλήνων πολιτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση για λογαριασμό του Athens Voice Radio 102.5, που έγινε τον Μάρτιο του 2018, είναι ότι το κάπνισμα σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους πρέπει να σταματήσει.
Η Πολιτεία (με όλες τις εκφράσεις της) επιτέλους να εφαρμόσει το Νόμο και να σταματήσει να είναι φυγόπονη και οι αγαπητοί καπνιστές να σεβαστούν τους συνανθρώπους τους. Εμείς οι μη καπνιστές σεβόμαστε και κατανοούμε την συνήθεια τους και δεν ζητάμε να την κόψουν, αλλά η δική τους συνήθεια είναι που βλάπτει αποδεδειγμένα και του διπλανούς τους (ιατρικές έρευνες) και άρα αυτοί πρέπει να δώσουν λύση, η οποία είναι απλή και εύκολη, εφαρμόζεται πολλά χρόνια τώρα στις προηγμένες χώρες και είναι θέμα πολιτισμού, ήθους και αλληλοσεβασμού προς τον συνάνθρωπο μας.
Το εξωφρενικό της υπόθεσης είναι ότι ακόμα και σε δημόσιες υπηρεσίες ο Νόμος έχει γραφτεί εκεί που δεν πιάνει μελάνι από κάποιους. Νοσοκομεία(!!!), Σχολεία, στην Βουλή, Εφορίες, Δημαρχεία και ο κατάλογος του ντουμανιού σε κλειστούς δημόσιους χώρους δεν έχει τέλος.
Το ακόμα πιο εξωφρενικό είναι ότι όλοι αυτοί που κάνουν αναλύσεις και διαλέξεις ολόκληρες εναντίον του αντικαπνιστικού Νόμου και επικαλούνται μέχρι και τα ανθρώπινα δικαιώματα(!!!), όταν βρεθούν σε μία χώρα του εξωτερικού, ως δια μαγείας συμμορφώνονται ή και στο σπίτι τους πολλοί έχουν συνηθίσει και βγαίνουν έξω να καπνίσουν, ώστε αυτό να μην μυρίζει ή για να μην αναπνεύσουν τον καπνό κάποια συγγενικά τους πρόσωπα ή τα μικρά παιδιά τους!!!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.