Πιθανόν χαρακτηρισμένη ως μη πολυσύχναστη η παραλία του λιμανιού του Μύτικα και φέτος, γι αυτό δεν πρόκειται να υπάρχει ναυαγοσώστης.


Όλοι γνωρίζουμε ότι η παραλία του λιμανιού του Μύτικα, από το 2011 είχε χαρακτηριστεί ως πολυσύχναστη και σύμφωνα με το νόμο όφειλε ο Δήμος Ξηρομέρου να προσλαμβάνει με δίμηνη σύμβαση ναυαγοσώστη.
Η προηγούμενη δημοτική αρχή αν δεν κάνουμε λάθος, μόνο το 2011 και το 2013 είχε προσλάβει ναυαγοσώστη και για το 2012 και το 2014 δεν είχε πράξει αυτή της την υποχρέωση, με αποτέλεσμα να δεχτεί πρόστιμα (1.200 € το καθένα) από το Λιμεναρχείο Λευκάδας.
Το Λιμενικό Ταμείο Ξηρομέρου, το 2015 αν δεν κάνουμε λάθος, μέσω του εκπροσώπου του που συμμετέχει στην ειδική επιτροπή χαρακτηρισμών των παραλιών ως πολυσύχναστων του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου, είδε την επιτροπή αυτή να προχωρά στον αποχαρακτηρισμό της παραλίας του λιμανιού του Μύτικα ως πολυσύχναστης (αντίθετα με την πραγματικότητα και έχει ενδιαφέρον ποια η θέση του εκπροσώπου του Λιμενικού Ταμείου) και έτσι δεν οφείλει πλέον να προσλαμβάνει ναυαγοσώστη για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο και έτσι αποφεύγει τα πρόστιμα, αλλά κυρίως την ευθύνη να συμβεί κάτι σε χαρακτηρισμένη ως πολυσύχναστη παραλία και να μην υπάρχει ναυαγοσώστης.
Εμείς θυμίζουμε το περιστατικό που έλαβε χώρα στην παραλία του λιμανιού του Μύτικα το 2013, όπου ο ναυαγοσώστης που είχε προσλάβει με δίμηνη σύμβαση ο Δήμος Ξηρομέρου, με καταγωγή από το Αρχοντοχώρι, έσωσε την ζωή μίας γυναίκας σε αυτή την παραλία, αλλά και άλλα μικρά συμβάντα που είχαν γίνει τότε και δεν πήραν δημοσιότητα (δείτε εδώ).
Πρόσφατα δημοσιεύτηκε σε Φ.Ε.Κ. (61/04.04.2018 τεύχος Α’) το Π.Δ. 31/18 που μεταξύ των άλλων αφορά στην υποχρεωτική πρόσληψη ναυαγοσωστών σε οργανωμένες ή μη παραλίες καθώς και για την ίδρυση και λειτουργία σχολών ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης, χορήγηση άδειας ναυαγοσώστη.
Στο άρθρο 11 περιγράφεται η διαδικασία χαρακτηρισμού παράλιων χώρων ως πολυσύχναστων κατόπιν απόφασης επιτροπής η οποία συγκροτείται με απόφαση του Προϊσταμένου της Λιμενικής Αρχής (Κεντρικά Λιμεναρχεία, Λιμεναρχεία), κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του μηνός Φεβρουαρίου κάθε έτους ή και μεταγενέστερα κατόπιν έγκρισης της Διεύθυνσης Λιμενικής Αστυνομίας του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, και στην οποία συμμετέχει μεταξύ άλλων και ένας (1) εκπρόσωπος Ο.Τ.Α.
Το πιο πιθανόν είναι και φέτος η παραλία του λιμανιού του Μύτικα να είναι χαρακτηρισμένη ως μη πολυσύχναστη και άρα ούτε φέτος θα υπάρχει ναυαγοσώστης, όποτε προσοχή σε όλους.

4 σχόλια:

 1. Το πλοίο της ... αυτοδιοίκησης του δήμου εχει προ πολλού ναυαγήσει στα ρηχά ,
  ζητούνται ναύτες και καπεταναίοι για την αποκόλληση του πλοίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΤΙ ΕΙΣΗΓΗΘΗΚΕ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ???

  ΡΗΤΟΡΙΚΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. << ακριβοί στα πίτουρα και φθηνοί στ' αλεύρι >>

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. << Στην Ελλάδα είσαι οτι δηλώσεις >>

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.