Σχέδιο τουριστικής προβολής τριετίας διαμορφώνει η Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τους φορείς. Την Πέμπτη 7 Ιουνίου συνάντηση στο Μεσολόγγι για την τουριστική προβολή της Αιτ/νίας. Η δική μας γνώμη.


Τρίτη 5 Ιουνίου 2018
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου.

Σχέδιο τουριστικής προβολής τριετίας διαμορφώνει η Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τους φορείς.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διαθέτει ολοκληρωμένη στρατηγική για τον τουρισμό, με στόχο την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής και την αύξηση της επισκεψιμότητας. Στο πλαίσιο αυτό, σε συνεργασία με τους φορείς του τουρισμού, η Περιφέρεια σχεδιάζει τη διαμόρφωση του σχεδίου τουριστικής προβολής, της επόμενης τριετίας.
Σήμερα, Τρίτη 5 Ιουνίου 2018, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Πάτρα, εκπροσώπων φορέων με τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνο Καρπέτα και υπηρεσιακούς παράγοντες, όπου και παρουσιάστηκε το υπό διαμόρφωση σχέδιο.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο της διαβούλευσης παρουσιάζει το σχεδιασμό της και ζητά τις προτάσεις αρμοδίων φορέων, προκειμένου να καταρτιστεί το Τεχνικό Δελτίο που θα υποβληθεί στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014 - 2020» για χρηματοδότηση.
«Ζητούμε από όλους προτάσεις, ώστε το τελικό σχέδιο προβολής να εμπλουτιστεί από στοχευμένες δράσεις. Ζητούμε από όσους έχουν γνώση του τουριστικού προϊόντος να προσφέρουν με την πολύτιμη εμπειρία τους. Πιστεύουμε ότι η οικονομία της φιλοξενίας είναι εκείνη που θα μας δώσει ώθηση, δεδομένου ότι με τον τουριστικό κλάδο συνδέονται 400 επαγγέλματα», σημείωσε ο κ. Καρπέτας.
Οι εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας και του τουριστικού κλάδου που συμμετείχαν στη συνάντηση εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι πρόκειται να διατεθεί σημαντικό κονδύλι για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τονίζοντας ότι αντίστοιχο πρόγραμμα δεν είχε υλοποιηθεί ποτέ στο παρελθόν.
Στη σημερινή συνάντηση το σχέδιο τουριστικής προβολής παρουσίασε ο Λαυρέντης Βασιλειάδης, Προϊστάμενος του Τμήματος Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής της ΠΔΕ. Στη συζήτηση συμμετείχε η Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος 2014 - 2020 Άλκηστις Σταθοπούλου, ο Προϊστάμενος Μονάδας Α' Προγραμματισμού και Αξιολόγησης Βαγγέλης Γεωργίου και το στέλεχος της Διαχειριστικής Άρης Μαμασιούλας. 
Αντίστοιχη διαδικασία είχε πραγματοποιηθεί στην Ηλεία, ενώ την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018, έχει προγραμματιστεί σχετική συνάντηση στην Αιτωλοακαρνανία και συγκεκριμένα στο Μεσολόγγι.

ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Τουριστική προβολή, το Α και το Ω στη σημερινή εποχή της Τεχνολογίας, της Πληροφορίας και των social media, στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος κάθε περιοχής.
Για την περιοχή μας ανύπαρκτη και σε υποτυπώδη μορφή και μόνο κατόπιν μεμονωμένων προσπαθειών ιδιωτών.
Μας ενδιαφέρει, μας καίει, το θέλουμε; Αν ναι, ας πράξουν οι τοπικοί φορείς του τουρισμού και οι τοπικές αρχές διοίκησης κάτι, αλλιώς φυσιολογικά θα μείνουμε απ' έξω από αυτή την προσπάθεια.

1 σχόλιο:

  1. Το φυσικό κάλλος της περιοχής των δύο νησιών μας Κάλαμου-Καστού και Αλυζίας με τις πεντακάθαρες θάλασσες και ακρογιαλιές είναι αναμφισβήτητο και οποιαδήποτε προσπάθεια τουριστικής προβολής συμβάλλει θετικά στήν τουριστική ανάπτυξη.
    δέν αρκεί όμως αυτό εάν η προσπάθεια αυτή δέν συνοδεύεται παράλληλα με την κατασκευή βασικών τεχνικών έργων υποδομής-έργα όπως είναι η οδική σύνδεση της περιοχής μας με το συνεχώς αναπτυσσόμενο αεροδρόμιο του Ακτίου με δρόμο καλύτερο και ασφαλέστερο και επίσης αφού αναφερόμαστε σε καθαρή τουριστική ανάπτυξη , πολιτικές αποφάσεις σαφούς χαρακτηρισμού της θαλάσσιας περιοχής μας ως τουριστική ζώνη και μόνο τουριστική ζώνη και φυσικά και άλλες αποφάσεις απο την πολιτεία που συμβάλλουν σταδιακά στην αύξηση της επισκεψιμότητας.
    Ευχαριστώ !
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι-Ξηρομέρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.