Διασχίζουμε και τα 9,2 χιλιόμετρα του οδικού έργου Κουβαράς - Μπαμπίνη (βίντεο).


Από δημοσιογραφικό ενδιαφέρον και προς ενημέρωση σας, διασχίσαμε χτες Πέμπτη 21 Ιουνίου και τα 9,2 χιλιόμετρα του οδικού έργου Κουβαράς - Μπαμπίνη, το οποίο έχοντας προϋπολογισμό μελέτης 16.366.115,7 €, δημοπρατήθηκε στις 7.12.2010 με έκπτωση 39,60%, με ποσό σύμβασης εκτέλεσης του έργου 10.225.449,12 € και ανάδοχο του έργου την  ΑΝΑΣΤΗΛΩΤΙΚΗ ΑΤΕ.
Η σύμβαση έκανε δύο χρόνια να υπογραφεί στις 11.1.2013 και από τότε ξεκίνησε η κατασκευή του και κρατά έως σήμερα, με αυτή την στιγμή να τρέχει η 12η παράταση εργασιών προς τον ανάδοχο έως 30.6.2018 και η Περιφέρεια να απειλεί μέχρι και έκπτωση του από το έργο, τώρα που αυτό είναι στα τελειώματα, κάτι που φυσικά δεν συμφέρει κανέναν να συμβεί τώρα.
Αυτή την στιγμή και τα 9,2 χιλιόμετρα είναι ανοικτά και τα έργα πραγματικά είναι στο φουλ (φαίνεται και στο βίντεο), με τα τελευταία 300 μέτρα προς τον κόμβο Κουβαρά να κατασκευάζονται, με το τελευταίο στρώμα ασφαλτομίγματος να πέφτει στα σημεία που απαιτείται, πλαϊνές μπάρες προστασίας να τοποθετούνται, κάθετη σήμανση, διαμόρφωση νησίδων, αντιπλημμυρικά οδοστρώματος και τελευταία η διαγράμμιση.
Δείτε παρακάτω το βίντεο.



Αυτή πλέον είναι η συντομότερη διαδρομή, αλλά το κυριότερο η πιο άνετη (είσαι περισσότερη ώρα σε καλό δρόμο) για να έρθει κανείς Μύτικα και στην Δ.Ε. Αλυζίας μέσω Ιονίας Οδού. Αντί να βγει στην έξοδο του Μεσολογγίου και να έχει 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου να φτάσει, συνεχίζει μέσω της Ιονίας για άλλα 15 λεπτά περίπου (πληρώνει διόδια στο Αγγελόκαστρο) έως τον κόμβο Κουβαρά και βγαίνει προς Αγρίνιο, όπου σε 300 μέτρα παίρνει τον καινούργιο δρόμο και σε 10 λεπτά είναι Μπαμπίνη και από εκεί σε 30 λεπτά μέσω Αετού, Αρχοντοχωρίου και κάμπου Αλυζίας είναι στον Μύτικα.
Ευχή μας είναι με το πέρας του συγκεκριμένου έργου (προσωπικά εκτιμούμε 3 - 4 βδομάδες περίπου), η Περιφέρεια ή το Υπουργείο Υποδομών να προχωρήσει σύντομα σε σύνταξη οριστικών μελετών για την συνέχιση του δρόμου προς Αετό, Αρχοντοχώρι (παράκαμψη του), κάμπο Αλυζίας και Μύτικα.
Μιλάμε για κοντά 22 χιλιόμετρα που αν μελετηθούν και κατασκευαστούν στο άμεσο μέλλον, μαζί με τα 9,2 χιλιόμετρα του Κουβαράς - Μπαμπίνη, θα συνδέσουν αφ' ενός το αστικό κέντρο του Αγρινίου με την Δ.Ε. Αλυζίας, που ήδη υπάρχει μεγάλη επισκεψιμότητα από το Αγρίνιο, αλλά δεινοπαθούν οι άνθρωποι για να έρθουν και αφ' ετέρου τα χωριά του κεντρικού Ξηρομέρου με την Δ.Ε. Αλυζίας, που επίσης ήδη υπάρχει μεγάλη επισκεψιμότητα και αυτοί επίσης δεινοπαθούν, αλλά και τους επισκέπτες που θέλουν να έρθουν μέσω Ιόνιας Οδού.
Μιλάμε για ένα έργο πνοής, που αφορά την διέξοδο και σύνδεση περιοχών ολόκληρων με τις πανέμορφες ακτές της Δ.Ε. Αλυζίας, με στόχο την τουριστική ανάπτυξη μίας πολύ προνομιούχας περιοχής, με εξαιρετικές προοπτικές.

Με πράσινο-κόκκινο χρώμα τα 9,2 χιλιόμετρα που σήμερα κατασκευάζονται και πολύ σύντομα ολοκληρώνονται.

1 σχόλιο:

  1. Απο τον δήμο μας θα πρέπει να υποβληθεί συμπληρωματικό αίτημα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες της πολιτείας για την ανάγκη κατασκευής-βελτίωσης του δρόμου απο την κοινότητα Μπαμπίνης μέχρι και όλες τις κοινότητες της Αλυζίας του δήμου μας,
    αίτημα το οποίο απο παράλειψη του αρμοδίων του δήμου, δέν ετέθη καν κατά την πρόσφατη εκείνη σημαντική σύσκεψη στο δημαρχείο με τους ανωτάτους εκπροσώπους των υπουργείων οικονομίας-ανάπτυξης και υποδομών.
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι-Ξηρομέρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.